Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

ΦΑΣ Νάουσα – Ρήγας Φεραίος 4-2

DSCN7913Ίσως το πιο θεαματικό παιχνίδι των πρώτων αγωνιστικών της φετινής Γ’ Εθνικής παρακολουθήσαμε σήμερα στο ΔΑΚ Νάουσας. Ο ΦΑΣ, πραγματοποιώντας την καλύτερη της εμφάνιση από το ξεκίνημα των επίσημων υποχρεώσεων της, επικράτησε του μαχητικού Ρήγα Φεραίου με το ευρύ 4-2, σε ένα παιχνίδι που παρακολούθησαν 250 και πλέον θεατές, από τους οποίους 30 περίπου ταξίδεψαν από το Βελεστίνο Μαγνησίας για να δουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα.

Ο καιρός ήταν εξαιρετικός, κατάλληλος για ποδόσφαιρο και παρόλο που την ίδια ώρα διεξαγόταν το παιχνίδι της Βέροιας με τον Άρη, οι ιθύνοντες των γηπεδούχων ανέμεναν αρκετό κόσμο ειδικά από τη στιγμή που για μία ακόμη φορά η τιμή του εισιτηρίου ήταν στα 5 ευρώ. Η αποστολή του Ρήγα Φεραίου έφτασε στο γήπεδο 2 ώρες περίπου πριν την έναρξη, ενώ το διαιτητικό τρίο από τον Σύνδεσμο Λάρισας λίγη ώρα αργότερα.

Οι επιλογές των δύο τεχνικών

Ο τραυματισμός του Γιώργου Νικόλτση στην προπόνηση πριν τον αγώνα και η απουσία του Στέλιου Ρέτζια, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα διαδικαστικό πρόβλημα με την άδεια παραμονής, άλλαξαν τα πλάνα του Βασίλη Αργυρίου για το σημερινό παιχνίδι. Ο έμπειρος τεχνικός επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον Σάκη Παπατάνο στο δεξί άκρο της άμυνας και να τοποθετήσει τον Δήμο Συμπεθέρη δεξί χαφ, κάτι που τον δικαίωσε καθώς οι δύο παίκτες ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά στα καθήκοντα τους. Από κει και πέρα δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στην αρχική σύνθεση, επιλέγοντας τους συνήθεις…ύποπτους!

Ο Λάκης Μπακάλης έκανε αρκετές αλλαγές σε σχέση με το νικηφόρο παιχνίδι στον Αμπελωνιακό, καθώς Σουμπέκας στο τέρμα, Γουτούλας, Μπακάλης και Χατζής προτιμήθηκαν για το αρχικό σχήμα. Η ομάδα από το Βελεστίνο παρουσιάζει φέτος μία εξαιρετική χημεία και φαίνεται πως ο έμπειρος προπονητής έχει αποδεδειγμένα πολλές λύσεις για τα φετινά παιχνίδια.

Που κρίθηκε η αναμέτρηση

Ο ΦΑΣ Νάουσα ήταν ψυχωμένος από τα…αποδυτήρια! Από το πρώτο λεπτό οι παίκτες του Βασίλη Αργυρίου μπήκαν πολύ δυνατά και έδειξαν πως θέλουν πολύ το παιχνίδι. Οι γραμμές ήταν συνεχώς ψηλά και σε μία-δύο φορές που προσπάθησαν οι φιλοξενούμενοι να βγουν στην αντεπίθεση (ένα από τα πλέον θετικά στοιχεία φέτος του Ρήγα) οι αμυντικοί των γηπεδούχων ήταν σταθεροί και δεν άφησαν πολλά περιθώρια. Τα δύο γρήγορα γκολ αποσυντόνισαν τους φιλοξενούμενους (οι οποίοι διαμαρτύρονται για την υπόδειξη του πέναλτι) και έδωσαν άλλο…αέρα στους παίκτες του ΦΑΣ για την συνέχεια.

Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν να μπουν ξανά στο παιχνίδι στα μέσα του πρώτου μέρους, όμως οι Ναουσαίοι είχαν την απάντηση και πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 3-1. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έδωσαν περισσότερη έμφαση στη μεσοαμυντική λειτουργία, χωρίς ωστόσο να κλείνονται. Το τέταρτο τέρμα στο 56′ “κλείδωσε” ουσιαστικά τη νίκη για τους κυανόλευκους της Νάουσας, θα στερηθούν όμως τις υπηρεσίες του Γρηγόρη Αργυρίου στο επόμενο παιχνίδι, καθώς ο αμυντικός του ΦΑΣ δέχτηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα για προβολή από πίσω, όπως υποστήριξε ο διαιτητής της συνάντησης και ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών στον πάγκο της Νάουσας.

Λεπτό προς λεπτό

4′ Πολύ ωραία ατομική προσπάθεια του Περηφανόπουλου από αριστερά, θα πλασάρει τον Σουμπέκα, η μπάλα όμως θα βρει την εξωτερική πλευρά των διχτύων.

9′ Εκτέλεση κόρνερ του Αλεξίου, ο Κουβελάς θα πιάσει την κεφαλιά η μπάλα άουτ.

17′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση φάουλ του Αργυρίου στο δεύτερο δοκάρι, κεφαλιά του Περηφανόπουλου η μπάλα θα βρει σε αντίπαλο αμυντικό. Ο διαιτητής θα δείξει αμέσως την άσπρη βούλα, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται πως η μπάλα δεν βρήκε στο χέρι. Εκτελεστής ο Μουσικάκης και το σκορ ανοίγει (1-0)

19′ ΓΚΟΛ! Γέμισμα του Συμπεθέρη, οι αμυντικοί δεν θα καταφέρουν να διώξουν μακριά και ο Περηφανόπουλος με ωραίο γυριστό σουτ θα νικήσει τον Σουμπέκα (2-0)

21′ Εκτέλεση φάουλ του Κουβελά, η μπάλα θα βρει στο τοίχος και θα περάσει ξυστά από το αριστερό δοκάρι του Σιμψερή.

27′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση κόρνερ για τους φιλοξενούμενους, ο Βουραζέρης θα βρεθεί στην καρδιά της άμυνας και με κεφαλιά θα νικήσει τον Σιμψερή (2-1)

38′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση φάουλ του Αργυρίου, ο Μπενίσκος θα πιάσει γυριστή κεφαλιά, ο Σουμπέκας θα αποκρούσει εντυπωσιακά όμως ο επερχόμενος Αβραμόπουλος και πάλι  με το κεφάλι θα πετύχει το 3-1.

41′ Ο Βουραξάκης θα συγκρουστεί με τον Μπενίσκο και θα βρεθεί αιμόφυρτος στο έδαφος. Ο γιατρός και οι άνθρωποι των δύο ομάδων προσπάθησαν να το επιδέσουν, όμως ο αμυντικός του Ρήγα χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για ράμματα. Ο προπονητής των φιλοξενούμενων επέλεξε να τον περιμένει στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και ξεκίνησε στην επανάληψη με 10 παίκτες.

46′ Αλλαγή για τον Ρήγα, ο Ζατσάι στη θέση του Γουτούλη.

51′ Αργεί η επιστροφή του Βουρεξάκη και ο Λάκης Μπακάλης θα περάσει τον Μπίκα στη θέση του.

54′ Κίτρινη κάρτα Χατζής.

56′ ΓΚΟΛ! Ωραία κίνηση του Αβραμόπουλου στα αριστερά, πάσα στον Κεφαλά στο ύψος της μεγάλης περιοχής σουτ με τη μία του τελευταίου και η μπάλα στην αριστερή γωνία του Σουμπέκα (4-1).

57′ Κλείνει νωρίς τις αλλαγές του ο Ρήγας, ο Τσουκάλης στη θέση του Μπακάλη.

60′ Απευθείας κόκκινη κάρτα στον Γρηγόρη Αργυρίου για προβολή από πίσω

62′ Σέντρα του Γκίκα από δεξιά, κεφαλιά του Χατζή μπλοκάρει σταθερά ο Σιμψερής.

67′ Κίτρινη κάρτα Αβραμόπουλος.

72′ Αλλαγή για τον ΦΑΣ, ο Ζήσης Βλαχοδήμος στη θέση του Παπαδή.

80′ ΓΚΟΛ! Οι αμυντικοί των γηπεδούχων θα διώξουν τη μπάλα πάνω στον Μπίκα και αυτός με ψιλοκρεμαστό σουτ από το ύψος της περιοχής θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα (4-2).

84′ Δεύτερη αλλαγή για τους γηπεδούχους, ο Αδάμ Βλαχοδήμος στη θέση του Μπενίσκου.

89′ Τελευταία αλλαγή στον αγώνα, ο Πούπης στη θέση του Συμπεθέρη.

90+1′ Κίτρινη κάρτα Μπίκας.

Συνθέσεις

ΦΑΣ Νάουσα : Σιμψερής, Παπατάνος, αργυρίου, Πέικος, Μουσικάκης, Κεφαλάς, Συμπεθέρης, Παπαδής, Μπενίσκος, Αβραμόπουλος, Περηφανόπουλος.

Ρήγας Φεραίος : Σουμπέκας, Γουτούλας, Βουραζέρης, Σπαθής, Γούτσος, Μπακάλης, Χατζής, Μπλέτσας, Κουβελάς, Γκίκα, Αλεξίου.

Για το Imathia Sports News, Αργύρης Τσιγγενόπουλος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected