Κατηγορίες
Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Φίλιππος Μελίκης 2-0

DSCN8378Την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ερασιτεχνών πήρε ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, ο οποίος επικράτησε στο ΔΑΚ της πόλης του Φίλιππου Μελίκης με 2-0. Οι δύο ομάδες πάλεψαν εξίσου για το αποτέλεσμα, οι γηπεδούχοι όμως ήταν πιο αποτελεσματικοί στο δεύτερο μέρος και με δύο τέρματα σ’ αυτό το διάστημα πήραν το εισιτήριο για τους “τέσσερις”.

Το γήπεδο σήμερα δεν γνώρισε τις…δόξες προηγούμενων αναμετρήσεων, απόλυτα φυσιολογικό βέβαια λόγω της ημέρας αλλά και την ώρας (το παιχνίδι διεξήχθη στις 14.30). Οι θεατές δεν ξεπέρασαν τους 100-120, παρόλα αυτά παρακολούθησαν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον παιχνίδι με δύο τέρματα και αρκετές φάσεις στις δύο εστίες.

Οι κινήσεις των δύο πάγκων

Ο τεχνικός των γηπεδούχων Σάκης Παγγούρας δεν επεφύλασσε εκπλήξεις, με εξαίρεση την μη χρησιμοποίηση του Κώστα Κίτσα στην αρχική ενδεκάδα αλλά και την παρουσία του Πασχάλη Τσάκα στα γκολπόστ αντί του Κώστα Θεοδώρου που έμεινε στον πάγκο. Το σχήμα που επέλεξε και τακτική συμπεριφορά η καθιερωμένη για τον έμπειρο προπονητή, με τους παίκτες να ξεκινούν δυνατά από το πρώτο λεπτό και να πιέζουν ψηλά τον αντίπαλο.

Από την άλλη πλευρά ο Κώστας Παυλόπουλος χρησιμοποίησε τους 11 που εμπιστεύεται φέτος στο πρωτάθλημα και με τους δύο στράικερ στην επίθεση (Τσιούπρο και Πέτγαζλη) ζήτησε το γκολ από το πρώτο λεπτό, ειδικά από τη στιγμή που ο αγώνας ήταν νοκ-άουτ.

Που κρίθηκε η αναμέτρηση

Το πρώτο μέρος της σημερινής συνάντησης ήταν αμφίρροπο, με τις δύο ομάδες να έχουν πολύ καλή αμυντική λειτουργία και τους γηπεδούχους να έχουν μεν την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να απειλούν ουσιαστικά την εστία του Ιωακειμίδη. Οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν σωστά τους διαδρόμους, ενώ προσπάθησαν να παίξουν κυρίως από τα πλάγια για να δημιουργήσουν “ρήγματα” στην αντίπαλη άμυνα.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς, τέρμα που “έλυσε” τα πόδια των παικτών και μετέφερε την πίεση στους “ερυθρόλευκους”, που εκ των πραγμάτων έπρεπε να ανοιχτούν για την ισοφάριση. Εντούτοις, οι “ασπρόμαυροι” συνέχισαν να πιέζουν μεσοεπιθετικά και κατάφεραν να ελέγξουν τον νευραλγικό χώρο του κέντρου, με τους Παναγιώτη Κίτσα και Χρήστο Ζωγράφο να βρίσκονται σε πολύ καλή μέρα. Το χαμένο πέναλτι του Παναγιώτη Κίτσα αναπτέρωσε τις αμυδρές λόγω έλλειψης χρόνου ελπίδες για το συγκρότημα του Κώστα Παυλόπουλου, όμως το τέρμα του Γιώργου Κίτσα λίγα δευτερόλεπτα μετά, “κλείδωσε” τη νίκη και την πρόκριση για την ομάδα του.

Λεπτό προς λεπτό

3′ Ατομική ενέργεια του Δημήτρη Τσιούπρου, δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα άουτ.

6′ Κίτρινη κάρτα Τζέπης.

9′ Πάσα του Γιώργου Κίτσα μέσα στην περιοχή με αποδέκτη τον Τζέπη, σουτ του τελευταίου η μπάλα ψηλά άουτ.

17′ Παράλληλη πάσα του Πέτγαζλη στον Τσιούπρο, ο Τσάκας θα κάνει κακή έξοδο αλλά ο Πατατούκας θα βρεθεί στη φάση και θα απομακρύνει τον κίνδυνο.

23′ Πάσα του Γιώργου στον Θανάση Κίτσα αυτός σε πλεονεκτική θέση θα χάσει τον βηματισμό του και θα διώξουν οι αμυντικοί.

25′ Αναγκαστική αλλαγή για τους γηπεδούχους, ο Κώστας θα πάρει τη θέση του Λευτέρη Κίτσα, που ένιωσε ενοχλήσεις.

38′ Εκτέλεση φάουλ του Παπαδόπουλου, ο Πέτγαζλης θα κατεβάσει τη μπάλα στη γωνία της περιοχής και το πλασέ που θα επιχειρήσει θα περάσει μόλις άουτ.

45′ Εκτέλεση κόρνερ του Γιώργου, κεφαλιά του Κώστα Κίτσα μόλις άουτ.

46′ Πρώτη αλλαγή για τους γηπεδούχους, ο Τσάκαλος στη θέση του Τάτση.

55′ ΓΚΟΛ! Ωραία κάθετη του Ζωγράφου στον Γιώργο Κίτσα, αυτός θα μπει στην περιοχή από δεξιά, παράλληλη πάσα στον Λαδά που κινείται μέτωπο στο τέρμα και πλασέ του τελευταίου στα δίχτυα του Ιωακειμίδη (1-0).

70′ Σέντρα του Λαδά από δεξιά, ο Γιώργος Μπουκλάς θα σουτάρει με δύναμη πάνω στα σώματα και κόρνερ.

75′ Δεύτερη αλλαγή για τους φιλοξενούμενους, ο Μπιτόπουλος στη θέση του Παπαδόπουλου.

77′ Πάσα του Πέτγαζλη με στόχο τον Μπιτόπουλο που μπαίνει στην περιοχή, ο Τσάκας θα πέσει στα πόδια του χωρίς να την μπλοκάρει, θα απομακρύνουν οι αμυντικοί.

80′ Κίτρινη κάρτα Τσάκαλος.

81′ Κίτρινη κάρτα Γιώργος Μπουκλάς.

90′ Ωραίο “ένα-δύο” του Ζωγράφου με τον Σπύρο Κίτσα, ο τελευταίος θα βρεθεί στο έδαφος και ο ρέφερι της συνάντησης κ. Βρέσκας θα δείξει την άσπρη βούλα και την κίτρινη κάρτα στον Βασίλη Κακαγιάννη. Την εκτέλεση θα αναλάβει ο Παναγιώτης Κίτσας με τον Ιωακειμίδη να μπλοκάρει εντυπωσιακά.

90+3′ ΓΚΟΛ! Βολέ του Τσάκα, πάσα με τη μία του Κώστα στον Γιώργο Κίτσα και αυτός με πλασέ από τα δεξιά θα νικήσει τον Ιωακειμίδη.

90+3′ Αλλαγή για τους γηπεδούχους, ο Δημοσθένους στη θέση του Γιώργου Κίτσα.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Βρέσκας, με βοηθούς τους κ.κ. Γαβρά και Αργυρίου.

Αρχικές Συνθέσεις

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Τσάκας, Κίτσας Λ.Π.,Λαδάς, Νουσιόπουλος, Μπουκλάς Γ., Κίτσας Π., Τζέπης, Πατατούκας, Ζωγράφος, Κίτσας Θ., Κίτσας Γ.

Φίλιππος Μελίκης : Ιωακειμίδης, Ζέρης, Τενεκετζή, Καραγκιζόπουλος, Τάτσης, Μπούφι, Παπαδόπουλος, Τεγούσης, Πέτγαζλης, Τσιούπρος, Κακαγιάννης.

Για το Imathia Sports News, Ειρήνη Σωτηρίου

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected