Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Εργοτέλης – Παναθηναϊκός 0-1

157f7462ad143e15d5b503e67eb543bd_LΟ Παναθηναϊκός νίκησε ξανά τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο με το γκολ του Μπεργκ, παίρνοντας πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας σε συνδυασμό με τη νίκη του στο πρώτο ματς στη Λεωφόρο, ενώ το Σάββατο είχε επικρατήσει και για το πρωτάθλημα των Κρητικών και πλέον βλέπει… ντέρμπι «αιωνίων».

Μπορεί να σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες αλλά η εκτελεστική του δεινότητα είναι τέτοια που του επιτρέπει να κρίνει παιχνίδια με τα γκολ που πετυχαίνει. Ο λόγος για τον Μάρκους Μπεργκ που με το τέρμα που πέτυχε στο Παγκρήτιο στο 48’ απέναντι στον Εργοτέλη έδωσε στον Παναθηναϊκό την πρόκριση με δυο νίκες στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας και την ευκαιρία να δουλέψει απερίσπαστος το ερχόμενο διήμερο επάνω στην προετοιμασία του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο το Σάββατο (02/11).

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε στην Κρήτη όπως έπρεπε, για να… διεκπεραιώσει τη «δουλειά». Σοβαρός, πειθαρχημένος, χωρίς το εξεζητημένο στο παιχνίδι του, πήρε «επαγγελματικά» αυτό που ήθελε και πλέον ήρθε η ώρα να αφήσει πίσω του το Κύπελλο και τη φάση των «16» για την οποία θα μάθει τον αντίπαλό του σε κλήρωση που θα γίνει από την ΕΠΟ και να ασχοληθεί με τη «μητέρα των μαχών». Οι «πράσινοι» πλέον έχουν σε πρώτο πλάνο το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο το Σάββατο (02/11) στο οποίο θα έχουν τη συμπαράσταση των οπαδών τους και θα προσπαθήσουν να… λυγίσουν τον «αιώνιο» αντίπαλο.

Όσο για την εικόνα του αγώνα στο Παγκρήτιο, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε αρχικά νωχελικά το παιχνίδι, ωστόσο σταδιακά άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να απειλεί την εστία του Αθανασίου. Ο Εργοτέλης από την πλευρά του θέλησε να εκμεταλλευτεί κάποιες εμπνεύσεις του Ρομάνο και του Μπαντιμπανγκά, όπως και την παρουσία του Διαμαντάκου στην επίθεση, ωστόσο δεν κατάφερε να μετουσιώσει κάποιες καλές επισκέψεις του στα καρέ του Κοτσόλη σε ένα γκολ που θα τον έβαζε στο «κόλπο» της πρόκρισης.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 48’, είδε τον Μπεργκ να νικά τον Σαρρή στον αέρα μετά το κόρνερ του Πράνιτς και να του δίνει προβάδισμα, το οποίο διατηρήθηκε ως το τέλος. Οι «πράσινοι», όσο προχωρούσε η ώρα στο ματς έβρισκαν και περισσότερους χώρους καθώς ο Εργοτέλης ανοίχτηκε, κι έχασαν κάποιες σημαντικές ευκαιρίες να πετύχουνε περισσότερα τέρματα και να ικανοποιήσουν τους οπαδούς τους που βρέθηκαν ξανά στις εξέδρες του Παγκρητίου, ωστόσο το τελευταίο σφύριγμα τους βρήκε να έχουν πάρει αυτό που ήθελαν χωρίς… ιδιαίτερο κόπο.

Στο «τριφύλλι» πλέον έχουν μπροστά τους το «αιώνιο» ντέρμπι, άκουσαν τον κόσμο της ομάδας να ζητά τη νίκη επί του Ολυμπιακού και στρέφονται αποκλειστικά και μόνο στην προετοιμασία του μεγάλου παιχνιδιού του Σαββάτου (02/11).

Εργοτέλης : Αθανασίου, Ρέντζας (74΄ Βερπακόφσκις), Σαρρής, Μεχία, Πίτσος, Κοζορώνης (60΄ Αναστασάκος), Ρομάνο, Πελέ, Μπαντιμπαγκά, Χαλκιαδάκης (79΄ Μπουχαλάκης), Διαμαντάκος

Παναθηναϊκός : Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Μέντες, Λαγός, Μπεργκ, Αμπέιντ (60΄ Ζέκα), Κλωναρίδης (71΄ Καρέλης), Νάνο, Κουτρουμπής, Πράνιτς (80΄ Μαρινάκης)

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected