Αθλήματα

Α1 Χάντμπολ Ανδρών – Ντέρμπι σε Βέροια και Έδεσσα

mpantisΣε απόσταση 40 χιλιομέτρων θα διεξαχθούν αύριο τα δύο σημαντικότερα παιχνίδια στο κυρίως «πιάτο» της 5ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών. Στην Βέροια ο Φίλιππος υποδέχεται την Αναγέννηση Βύρωνα και λίγο πιο Βόρεια στην Έδεσσα ο Αερωπός φιλοξενεί τον Ποσειδώνα Λουτρακίου. Στο παιχνίδι που θα πραγματοποιηθεί στο ΔΑΚ Βικέλας ο Φίλιππος ψάχνει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, μετά τον πρώτο βαθμό που κατέκτησε την προηγούμενη αγωνιστική στο Λουτράκι κόντρα στον Ποσειδώνα. Ο τρόπος που οι Βεροιώτες πήραν την ισοπαλία με σερί 4-0 στο φινάλε τους έχει ανεβάσει την ψυχολογία.

«Είναι ένα κομβικό και κρίσιμο παιχνίδι. Ουσιαστικά είναι το πρώτο παιχνίδι που δίνουμε στην έδρα μας με αντίπαλο που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς. Το αποτέλεσμα που θέλουμε είναι μόνο η νίκη για να ξεφύγουμε από τις τελευταίες θέσεις και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Πρέπει να τεστάρουμε τις δυνατότητες μας. Πήραμε έναν βαθμό ψυχολογίας κόντρα στον Ποσειδώνα και πιστεύω ότι αυτό θα μας βοηθήσει», είπε ο πολύπειρος πλέι μέικερ Δημήτρης Μπαντής στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.

«Θα πέσουν…. κορμιά»

Από την άλλη πλευρά η Αναγέννηση ταξιδεύει στην πρωτεύουσα της Ημαθίας με πολλές φιλοδοξίες, ειδικότερα μετά την νίκη κόντρα στη ΧΑΝΘ. Ο πίβοτ της ομάδας Ηλίας Χατσίκας, επισήμανε στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ: «Είναι ένα παιχνίδι δύσκολο. Εμείς είμαστε σε καλό αγωνιστικό σημείο. Έχουμε αρχίσει και βρίσκουμε τον ρυθμό μας και η νίκη επί της ΧΑΝΘ ανέβασε την αυτοπεποίθηση μας. Πιστεύω θα είναι ένα ματς που θα πέσουν… κορμιά και θα είναι ντέρμπι μέχρι το τέλος. Θέλει σοβαρότητα και υπομονή για 60 λεπτά, γιατί ο Φίλιππος στην έδρα του είναι πάντα δυνατός». Από την ομάδα του Βύρωνα θα λείψει ο Μαγκαφουράκης που έχει λουμπάγκο.

Χωρίς Βαμβακά ο Ποσειδώνας

Το άλλο σπουδαίο ματς της ημέρας θα γίνει στην Έδεσσα με τον Αερωπό να αγωνίζεται με τον Ποσειδώνα Λουτρακίου. Οι φιλοξενούμενοι είναι ως τώρα μαζί με την ΑΕΚ οι μοναδικές αήττητες ομάδες στην κατηγορία, έχοντας μάλιστα ήδη κερδίσει και στις δύο εξόδους τους με Φοίβο και Αρχέλαο Κατερίνης. Ωστόσο αυτή την φορά η ομάδα του Νίκου Γραμματικού δεν θα έχει στην διάθεση της τον βασικό πίβοτ Λάμπη Βαμβακά που έχει πρόβλημα τραυματισμού. «Νομίζω ότι είναι το δυσκολότερο παιχνίδι που έχουμε δώσει μέχρι σήμερα. Είναι μια ευκαιρία να τεστάρουμε τις δυνάμεις μας. Είναι ένα ματς- κλειδί για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο Αερωπός έχει μεγάλη δυναμική στην Έδεσσα και αυτό κάνει ακόμα δυσκολότερο το έργο μας. Σε κάθε περίπτωση στόχος μας είναι η νίκη», είπε στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ ο πλέι μέικερ των Κορίνθιων Γιώργος Πέρρος.

Από την άλλη πλευρά ο Αερωπός θέλει όσο τον δυνατόν πιο γρήγορα να ξεμπερδεύει με την υπόθεση παραμονή και με την δύναμη της έδρας θα προσπαθήσει να πάρει την 3η του νίκη στο πρωτάθλημα. Ο τεχνικός της ομάδας Γιάννης Πηλαλίδης μίλησε για το ματς στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας: «Δουλέψαμε καλά τις τρεις τελευταίες ομάδες. Θέλουμε να ελέγξουμε τον ρυθμό. Ο Ποσειδώνας έχει αθλητές με μεγάλη εμπειρία και παίζει οργανωμένα με καλές επιθετικές λύσεις και δομή στην άμυνα. Εμείς από την άλλη είμαστε περισσότερο γρήγοροι και αυτό θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε, παίζοντας έξυπνα και με πειθαρχία».

Το απόλυτο ο Δούκας

Στα υπόλοιπα τρία παιχνίδια της αγωνιστικής υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί. Στην Θεσσαλονίκη η ΧΑΝΘ αντιμετωπίζει τον ανεβασμένο Δούκα που προέρχεται από δύο σπουδαίες νίκες επί του ΓΑΣ Κιλκίς και του ΠΑΟΚ. Η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» μάλιστα έχει και εντυπωσιακή παράδοση στην έδρα της ΧΑΝΘ, αφού σε σύνολο 6 αναμετρήσεων έχει ισάριθμες νίκες! Η ομάδα του Στέλιου Σεϊρεκίδη στην έδρα της μεταμορφώνεται προς το καλύτερο, ωστόσο επιθετικά όπως φάνηκε και στο ματς κόντρα στην Αναγέννηση χρειάζεται ακόμα πολύ δουλειά. Αμφίβολος είναι ο πολύτιμος περιφερειακός Κεσίδης.

Στο Κιλκίς ο ΓΑΣ θα υποδεχθεί τον Φοίβο Συκεών με τις δύο ομάδες να έχουν από τέσσερις πόντους. Οι γηπεδούχοι με την δύναμη της έδρας τους έχουν μία σταθερή απόδοση και πάντα τον πρώτο λόγο με ομάδες που έχουν τους ίδιους ή χαμηλότερους στόχους. Από την άλλη ο Φοίβος έχοντας ήδη μία νίκη- έκπληξη στο ενεργητικό του στην Έδεσσα, θα παίξει χωρίς άγχος με στόχο ένα καλό αποτέλεσμα που αν έρθει θα του δώσει ακόμα μεγαλύτερες πιθανότητες να μείνει στην κατηγορία.

Τέλος στην Νέα Κίο θα διεξαχθεί η αναμέτρηση Διομήδης Άργους – Αρχέλαος Κατερίνης με τους «Λύκους» να είναι το ακλόνητο φαβορί της νίκης. Οι Κατερινιώτες που επέστρεψαν μετά από 8 χρόνια στην μεγάλη κατηγορία ψάχνουν ακόμα να βρουν την αγωνιστική τους ταυτότητα, αλλά και τους βαθμούς, αφού είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει πάρει ούτε πόντο ως τώρα.

*handball.org.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected