Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Απόλλων Αγίου Γεωργίου – Αχιλλέας Νάουσας 0-1

“Πύρρειος” νίκη για τον Αχιλλέα, που κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού και ιδιαίτερα βελτιωμένου τα τελευταία παιχνίδια Απολλωνα, επικρατώντας με ένα τέρμα λίγο πριν την ανάπαυλα και παρέμεινε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 22 βαθμούς. Οι γηπεδούχοι έδωσαν υποσχέσεις με τη σημερινή τους εμφάνιση και είναι φανερό πως η αλλαγή προπονητή έχει αλλάξει την ψυχολογία των παικτών.

Ένα ακόμη πολύ ενθαρρυντικό στοιχείο για τους “πράσινους”, η παρουσία του κόσμου που απλώθηκε περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου και υπολογίζεται πως 250 περίπου φίλοιέδωσαν το παρόν για να ενισχύσουν την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών. Ξεχωριστό τόνο έδωσαν και τα πιτσιρίκια της Ακαδημίας του Απόλλωνα, οι οποίοι κλήθηκαν να συνοδεύσουν τους ποδοσφαιριστές κατά την είσοδο τους, δίνοντας χαρακτήρα…Super League στο σημερινό παιχνίδι.

Από το πρώτο κιόλας λεπτό της σημερινής αναμέτρησης φάνηκε η διάθεση των δύο ομάδων να πάρουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να δώσουν τον ρυθμό που αμφότερες επιθυμούσαν. Στα πρώτα 15 λεπτά, το σύνολο του Σάκη Παπαδίνα είχε την κατοχή, την πρώτη όμως καλή ευκαιρία την είχε ο Αχιλλέας στο 9′ με τον Παραστατίδη ο οποίος δεν πλάσαρε σωστά τον Σίμο, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Στο 14′ ο Απόλλων, που άρχισε σιγά σιγά να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, είχε τη δική του ευκαιρία για γκολ όταν ο Πίκος, με εξαιρετική ατομική ενέργεια πέρασε δύο αμυντικούς το πλασέ του όμως πέρασε ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ηλιάδη.

Στη συνέχεια οι “κυανόλευκοι” ισορρόπησαν το παιχνίδι και έγιναν πιο απειλητικοί για τα καρέ του Σίμου, με τους Κακούδη και Παραστατίδη να έχουν ισάριθμες καλές στιγμές. Η φάση όμως του αγώνα έγινε στο 41′ όταν οι αμυντικοί των “πρασίνων” ολιγώρησαν στον άξονα, ο Κακούδης βγήκε απέναντι από τον Σίμο και σε…έξαρση ομαδικότητας πάσαρε δίπλα στον Ντάτση ο οποίος εύκολα έκανε το 0-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Το τέρμα αυτό λίγο πριν την ανάπαυλα έδωσε νέα διάσταση στην αναμέτρηση και το δεύτερο ημίχρονο αποκτούσε πλέον μεγάλο ενδιαφέρον.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν από το πρώτο λεπτό της επανάληψης να πιέσουν ψηλά τους αντιπάλους τους και στις περισσότερες των περιπτώσεων κατάφεραν να κλέψουν μπάλες και να δημιουργούν προϋποθέσεις στα καρέ του Ηλιάδη. Οι φιλοξενούμενοι όμως ήταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και μάλισταν είχαν δοκάρι στο 71′ με τον νεαρό Ντάτση, που ομολογουμένως αποδυκνείεται σε “λίρα εκατό” για τον Βασίλη Κουρογεωργάκη.

Μοιραίος παίκτης για ακόμη ένα παιχνίδι ο προπονητής του Απόλλωνα, Σάκης Παπαδίνας ο οποίος σε μία φάση-καρμπόν με το ματς στο Κλειδί την προηγούμενη αγωνιστική, στο ίδιο περίπου χρονικό σημείο (87′) έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα σύρριζα από τη συμβολή των δοκών. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης προκάλεσε τους πανηγυρισμούς για τους φιλοξενούμενους, που πέτυχαν μία μεγάλη σύμφωνα με την εξέλιξη του αγώνα νίκη και συνεχίζουν ακάθεκτοι στη δεύτερη θέση της κατάταξης.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μπουκουβάλας.

Συνθέσεις

Απόλλων Αγίου Γεωργίου : Σίμος, Τρούπκος, Δεβετζίδης, Μιχαηλίδης, Λιάτσος (80′ Μπαξεβάνης Δ.Ν.), Τσιότσιος, Μουχτάρης, Παντσής (70′ Μπαξεβάνης Δ.Γ.), Σταμάτης (55′ Τσουλχάι), Παπαδίνας

Αχιλλέας Νάουσας : Ηλιάδης, Μήτσικας, Τσάλμας, Θεοδοσιάδης, Τουμαράς, Παπαπέσιος, Μπράτσης, Κακούδης (82” Καραλιόπουλος), Παραστατίδης (65′ Σύγγας), Γιάτσιος (89′ Σακελλάρης), Ντάτσης.

*Ο προπονητής των γηπεδούχων μας απέστειλε την παρακάτω ανακοίνωση : “Θα θέλαμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που βρέθηκε σήμερα στο γήπεδο και μας συμπαραστάθηκε από το πρώτο λεπτό. Στο τέλος του αγώνα, γίναμε δέκτες θετικών σχολίων και επιδοκιμασιών και είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό. Εμείς τον θέλουμε δίπλα μας, είναι μακρύς ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε. Αν είμαστε όλοι ενωμένοι, θα πετύχουμε τους στόχους μας!”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected