Super League 1

Super League – Η ποινή στον Λισγάρα

addd7510b79482a1ec99132221d43052_LΒαριά ήταν η ποινή που επιβλήθηκε στον Χρήστο Λισγάρα που βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία, καθώς η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League του επέβαλε ποινή αποκλεισμού από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα για έναν χρόνο.

Ο 27χρονος αμυντικός είχε βρεθεί θετικός στην ουσία Οξιλοφρίνη στο παιχνίδι του Αστέρα με την Καλλονή, με τον ίδιο να δηλώνει αθώος και θύμα παραπλάνησης, καθώς η ουσία δεν αναγραφόταν σε σκεύασμα που κατανάλωσε.

Αναλυτικά η απόφαση:

*Χ.ΛΙΣΓΑΡΑ (ποδ/στή), ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης: διότι: «σε έλεγχο ντόπινγκ (λήψη δειγμάτων ούρων) που σας έγινε στις 21-9-2013 κατά την διάρκεια του αγώνα Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ μεταξύ των ομάδων ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ, από την εργαστηριακή ανάλυση προέκυψε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα για το Α΄ δείγμα, στο οποίο ανιχνεύθηκε η ουσία Οξιλοφρίνη (oxilofrine).

Η παρουσία της προαναφερόμενης απαγορευμένης ουσίας επιβεβαιώθηκε κατόπιν ανάλυσης και του Β΄ δείγματός σας.

Ήτοι για παράβαση των άρθρων 128 Α επ. του Ν. 2725/99 όπως ο νόμος αυτός ισχύει σήμερα και 24 του Π.Κ. της ΕΠΟ σε συνδυασμό με τις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. 34912/11 των Υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πολιτισμού και Τουρισμού, της κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. 3956/12 των Υφυπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πολιτισμού, του Κανονισμού Ελέγχου Φαρμακοδιέγερσης στις Διοργανώσεις και εκτός των Διοργανώσεων της FIFA και του κώδικα Αντιντόπινγκ της WADA»: Απαλλάσσει την ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ. Δέχεται ότι ο α΄ εγκαλούμενος τέλεσε την αποδιδόμενη σε αυτόν πράξη υπό τις περιστάσεις του άρθρου 10 παρ. 10.5.2  Υ.Α 3956/12 και άρθρο 24 κεφ. Γ΄ παρ. 2 του ΠΚ της ΕΠΟ. Επιβάλλει στον Χ. ΛΙΣΓΑΡΑ ποινή αποκλεισμού από την συμμετοχή σε κάθε αθλητική δραστηριότητα για περίοδο ενός (1) έτους».

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected