Γενικά

Κοζάνη – Καμπανιακός 1-0

DSCN9456Την πρόκριση στον τελικό του 2ου ομίλου για το θεσμό του Κυπέλλου πήρε η Κοζάνη, η οποία επικράτησε με 1-0 στο ΔΑΚ της πόλης του Καμπανιακού. Η ομάδα του Γιάννη Παρασκευά, εμφανώς αγχωμένη και πιεσμένη από το αρνητικό αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής με αντίπαλο και πάλι τον σύλλογο από τη Χαλάστρα, κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη νίκη και να δώσει το ραντεβού με την ιστορία κόντρα στην ΑΕΛ, σε διπλές αναμετρήσεις 15 και 29/12.

Το Imathia Sports News βρέθηκε από νωρίς στην γειτονική πόλη και κατέγραψε το ρεπορτάζ του ημιτελικού. Αρνητική για μία ακόμη φορά φέτος η εικόνα των εξεδρών του ΔΑΚ, που παρά την πολύ σπουδαία αναμέτρηση για το θεσμό του Κυπέλλου, προσέλκυσε ελάχιστουν θεατές (δεν ξεπερνούσαν τους 150), ενώ αρκετοί ήταν οι φίλοι του Καμπανιακού, που ταξίδεψαν από τη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Ο καιρός ιδανικός για ποδόσφαιρο, το κλίμα όμως στους δύο αντιπάλους αντιστρόφως ανάλογο, καθώς οι μεν γηπεδούχοι ήταν εμφανώς στρεσαρισμένοι από τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ αντίθετα οι φιλοξενούμενοι ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας αλλά και την πολύ μεγάλη νίκη την Κυριακή στο ίδιο γήπεδο.

Οι επιλογές από τον πάγκο

Όπως διαφάνηκε από τις αρχικές επιλογές, όσον αφορά τους πρώτους έντεκα, Γιάννης Παρασκευάς και Γιάννης Πετράκης αντιμετώπιζαν τελείως διαφορετικά το χθεσινό παιχνίδι. Ο τεχνικός των “ερυθρολεύκων” άφησε στον πάγκο τον Νίκο Πιπινίκα, επιλέγοντας στην κορυφή της επίθεσης τον Γιάννη Προβίδα, ενώ η χρησιμοποίηση των Παπαδόπουλου και Χαματάι στα χαφ, αποσκοπούσε τόσο στο pressing σε θέση άμυνας, όσο και στην ταχύτητα σε άκρα και άξονα όταν η ομάδα θα επιτίθονταν. Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής των “κοκκινόμαυρων” γέμισε το κέντρο και με δύο “κόφτες”, έδωσε περισσότερο βάση στην ανασταλτική λειτουργία και στην αναχαίτιση των αντίπαλων μεσοεπιθετικών.

Που κρίθηκε η αναμέτρηση

Η πίεση από το πρώτο λεπτό για την Κοζάνη ήταν κάτι το αναμενόμενο. Οι πολλοί τραυματισμοί στα πρώτα λεπτά, γεγονός που ίσως αποτελεί…παγκόσμια πρωτοτυπία, επηρέασαν σημαντικά τον σχεδιασμό των δύο προπονητών και ειδικά για τον Γιάννη Πετράκη που όλες οι αλλαγές ήταν λόγω τραυματισμού! Απίστευτο επίσης το γεγονός πως δευτερόλεπτα πριν ο διαιτητής κ. Μυριούνης σφυρίξει για το εναρκτήριο λάκτισμα, ο Κάλφας γονάτισε στο γήπεδο ζητώντας τις πρώτες βοήθειες γιατί δέχτηκε τσίμπημα από μέλισσα!

Εντούτοις το γρήγορο γκολ του Δημήτρη Κάλφα συνετέλεσε στο να διαχειριστεί διαφορετικά η γηπεδούχος το παιχνίδι, έχοντας βεβαίως και το…μάθημα της προηγούμενης Κυριακής και το εντυπωσιακό ντεμαράζ των φιλοξενούμενων στο δεύτερο 45λεπτο. Σε γενικές γραμμές το συγκρότημα του Γιάννη Παρασκευά είχε τον έλεγχο του αγώνα, όποτε χρειάστηκε κράτησε κατοχή και με περισσότερη ψυχραιμία και πειθαρχία, βγήκε στην επίθεση και ζήτησε το δεύτερο γκολ. Ο Καμπανιακός από την αντίπερα όχθη, δεν δημιούργησε την πολύ μεγάλη φάση και με τους επιθετικούς του να μην τροφοδοτούνται επαρκώς, μοιραία γνώρισαν την ήττα και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Λεπτό προς λεπτό

2′ Εκτέλεση φάουλ του Ταφαρλή από τον άξονα, ο Κάλφας πιάνει την γυριστή κεφαλιά και η μπάλα καταλήγει σύριζα από το δοκάρι του Παππά.

12′ Σουτ του Ταφαρλή από τη γωνία της περιοχής, εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Παππάς.

13’ Γέμισμα του Χαματάι, κεφαλιά του Προβίδα από κοντά, ο Παππάς και πάλι σε ετοιμότητα.

15’ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση κόρνερ του Ταφαρλή από δεξιά, ο Δημήτρης Κάλφας πιο ψηλά απ’ όλους στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά ανοίγει το σκορ (1-0).

22’ Τετ-α-τετ του Προβατίδη, ο Κοκκινίδης απομακρύνει προσωρινά, η μπάλα γυρνά στον Κουντουρά, σουτ του τελευταίου η μπάλα άουτ.

33’ Σέντρα του Τσικόπουλου από δεξιά, ο Κάλφας με κεφαλιά-πάσα στο δεύτερο δοκάρι βρήκε τον Προβίδα που με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο βοηθός σήκωσε τη σημαία και υπέδειξε off-side στον Κάλφα.

38’ Σουτ του Τραυλού από πλάγια, αποκρούει σε κόρνερ ο Παππάς.

53’ Σέντρα του Τραυλού από αριστερά, ο Προβίδας θα πιάσει την κεφαλιά, έδωσε όμως ύψος στη μπάλα η οποία πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

59’ Οι ίδιο πρωταγωνιστές… Σέντρα του Τραυλού, ο Προβίδας με βολέ στην κίνηση αυτή τη φορά, ο Παππάς με το πόδι απομακρύνει.

62’ Σέντρα του Μπουλγκουρίδη από δεξιά, μόνος ο Τσικόπουλος από πολύ πλάγια, πιανει την κεφαλιά άουτ.

69’ Σουτ του Ντεμιράι απέκρουσε ο Παπάς, το ριμπάουντ ο Βασιλίεβιτς η μπάλα περνά άουτ.

Συνθέσεις

Κοζάνη : Κοκκινίδης, Στεργιόπουλος, Τραυλός, Βασιλίεβιτς, Κάλφας, Καραμπατζάκης, Χαματάι (64’ Μπουλγκουρίδης), Τσικόπουλος Γ. (86’ Μαλούτας), Προβίδας, Ταφαρλής, Παπαδόπουλος (8′ λ.τ. Ντεμιράι)

Καμπανιακός  : Παππάς, Παπαζής, Γκόλτσης, Γαβανάς, Χατζόπουλος, Ρακαβίνας (24′ λ.τ. Δουρμούτης), Υψηλός, Κουντουράς, Χρήστου (10′ λ.τ. Τσατταλιός), Προβατίδης, Παπαγαθονίκου (34’ λ.τ. Βογιατζής).

Για το Imathia Sports News, Αργύρης Τσιγγενόπουλος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected