Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Ρουμανία – Η απίστευτη γκάφα και η ελληνική…τρίπλα!

8952e08c59d7388dee78037530bd1419_LΜαθήματα αξιοπρέπειας και ανωτερότητας έδωσε η Εθνική ομάδα, που δεν εκμεταλλεύτηκε την γκάφα που έκαναν οι Ρουμάνοι.

Σύμφωνα με αποκάλυψη της εφημερίδας «SportDay», η ελληνική Ομοσπονδία θα μπορούσε να πάει τη νίκη στα χαρτιά στο πρώτο παιχνίδι μπαράζ με τη Ρουμανία, καθώς οι αντίπαλοι υπέπεσαν σε μεγαλειώδες λάθος. Οι άνθρωποι της Εθνικής το εντόπισαν πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, αλλά αντί να το εκμεταλλευτούν, ενημέρωσαν τους Ρουμάνους για την παρατυπία.

Συγκεκριμένα, ο κανονισμός αναφέρει πως όταν ένας ομοσπονδιακός προπονητής σε επίσημο προκριματικό ματς επιλέγει 23 παίκτες, θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλώνει στην αποστολή τρεις τερματοφύλακες. Οι Ρουμάνοι όμως δήλωσαν δύο στο ματς της Παρασκευής και εφόσον αγωνίζονταν έτσι, η Ελλάδα, που το είχε αντιληφθεί, θα μπορούσε με ένσταση μετά το ματς για να το πάρει με 3-0 στα χαρτιά.

Ωστόσο, μετά από συνεννόηση της ΕΠΟ με τον Φερνάντο Σάντος, αποφασίστηκε να ενημερωθεί η ρουμανική πλευρά και ο παρατηρητής για να διορθωθεί το λάθος. Τελικώς οι αντίπαλοι δήλωσαν έναν παίκτη ως τρίτο τερματοφύλακα και απέφυγαν την γκάφα με ελληνική παρέμβαση.

Κι αυτό, γιατί η Ελλάδα θέλησε να πάρει άξια την πρόκριση μέσα στο γήπεδο και όχι στα χαρτιά. Γι’ αυτό αποφασίστηκε να μη διαρρεύσει η γκάφα των Ρουμάνων. Πάντως, η ομοσπονδία των αντιπάλων ευχαρίστησε την ΕΠΟ για τη στάση της, ενώ συγχαρητήρια έδωσε και ο παρατηρητής του αγώνα για μία κίνηση fair play.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected