Κατηγορίες
Αθλήματα

Α1 Χάντμπολ Ανδρών – Ολοκληρώνεται η 7η αγωνιστική

αρχείο λήψηςΣε τέσσερις δόσεις διεξάγεται αυτή την εβδομάδα η 7η αγωνιστική της Α1 Ανδρών. Την Τετάρτη ΑΕΚ και ΠΑΟΚ επικράτησαν Φιλίππου και Αρχελάου αντίστοιχα, σήμερα ο Διομήδης υποδέχεται τον Ποσειδώνα, αύριο θα πραγματοποιηθούν δύο παιχνίδια, ενώ η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Στους αγώνες του Σαββατοκύριακου δεν υπάρχει το ξεκάθαρο φαβορί, κάτι που εξ’ αρχής δίνει έξτρα ενδιαφέρον στις αναμετρήσεις. Στην Βόρειο Ελλάδα η ΧΑΝΘ παίζει με τον Φοίβο στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ενώ στο Κιλκίς ο πάντα δυνατός ΓΑΣ φιλοξενεί τον Αερωπό Έδεσσας. Στο συγκεκριμένο ζευγάρι η έδρα παίζει πάντα μεγάλο ρόλο και είναι χαρακτηριστικό ότι οι φιλοξενούμενες ομάδες έχουν καταφέρει να κερδίσουν μόλις από μία φορά στην έδρα του αντιπάλου σε τέσσερις αναμετρήσεις στο Κιλκίς και πέντε στην Έδεσσα!

Για την ομάδα του Νίκου Γεωργιάδη ενδεχομένως το ματς να είναι μια μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής την τετράδα ή ακόμα και να μπει σε αυτή με συνδυασμό αποτελεσμάτων. Το σίγουρο όμως είναι πως η νίκη θα συνεχίσει να κρατάει τον ΓΑΣΚ σε τροχιά πρωταγωνιστικού ρόλου και αυτό από μόνο του θεωρείται μεγάλη επιτυχία.

Ο Αερωπός Έδεσσας από την άλλη πλευρά βρίσκεται φέτος σε ένα μεταβατικό στάδιο με αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του. Θεωρητικά βρίσκεται ένα επίπεδο πιο πάνω από τις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή, αλλά η βαθμολογική του θέση δεν το επιβεβαιώνει προς το παρόν. Φυσικά ένα «διπλό» στο Κιλκίς είναι ικανή να αλλάξει πολλά για την ομάδα του Γιάννη Πιλαλίδη, ακόμα και στόχους, αλλά το σίγουρο είναι πως η ομάδα θα μπορεί να παίξει έπειτα πιο ελεύθερα.

Κομβικό ματς στη ΧΑΝΘ

Στη Θεσσαλονίκη η ΧΑΝΘ αντιμετωπίζει τον Φοίβο Συκεών σε ένα ματς σημαντικό για την παραμονή στην κατηγορία. Οι δύο ομάδες βρίσκονται κοντά στην βαθμολογία και αγωνιστικά δεν έχουν μεγάλες διαφορές. Ο νικητής θα κάνει ένα ακόμα ακόμα βήμα για την παραμονή στην κατηγορία, η οποία φέτος αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες και ψηλά όσον αφορά τους βαθμούς.

«Είναι ένα παιχνίδι δύσκολο ανάμεσα σε δύο ομάδες με ίδιους στόχους. Έχουμε λίγο καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή. Κάναμε καλό ξεκίνημα, αλλά τώρα βρισκόμαστε σε μια κοιλιά, η οποία μας προβληματίζει. Έχουμε και κάποια προβλήματα τραυματισμών που μας έχουν πάει πίσω. Ψάχνουμε ένα καλό αποτέλεσμα για να ανέβει το ηθικό μας», σχολίασε ο τεχνικός του Φοίβου Βασίλης Σκανδάλης.

«Μάχη» στον Βύρωνα

Χωρίς αμφιβολία το δεύτερο καλύτερο ματς της αγωνιστικής μετά το Διομήδης – Ποσειδώνας θα γίνει την Κυριακή στον Βύρωνα, όπου η Αναγέννηση υποδέχεται τον Δούκα. Πρόκειται για δύο ομάδες με πολύ καλά στοιχεία, που τις τελευταίες αγωνιστικές έχουν δείξει μία πολύ καλή εικόνα. Το κύριο χαρακτηριστικό ωστόσο του παιχνιδιού έχει να κάνει με τους πρώην, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ 6 αθλητές (Αργυράκης, Μαγκαφουράκης, Γεωργίου, Στούμπης Π., Στούμπης Δ., Μυλωνάς) της Αναγέννησης, πέρσι φορούσαν την φανέλα της ομάδας των «εκπαιδευτηρίων». Μόνο αυτό το στοιχείο κάνει ιδιαίτερη την αναμέτρηση.

*handball.org.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected