Κατηγορίες
Super League 1

ΑΕΛ Καλλονής – Πλατανιάς 1-0

17678987a66cba7540168e67eb5ba05c_LΤρίτη σερί νίκη για την ΑΕΛ Καλλονής, αυτή τη φορά απέναντι στον Πλατανιά χάρη στο γκολ του Βλάση Κάζακη που την έφερε στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος!

Η ομάδα της Λέσβου επέστρεψε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο ΟΑΚΑ, παίρνοντας τη δεύτερη νίκη της στο Μαρούσι και τρίτη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα μετά από αυτές κόντρα σε Πανιώνιο και Βέροια τις δυο προηγούμενες αγωνιστικές. Με το τρίποντο αυτό το συγκρότημα του Γιάννη Μαντζουράκη έφτασε στους 18 βαθμούς και στην 5η θέση της βαθμολογίας, μαζί με τον Αστέρα Τρίπολης που απέδρασε με τη νίκη από το Ηράκλειο και την έδρα του Εργοτέλη.

Από την πλευρά του ο Πλατανιάς, στη δεύτερη αγωνιστική με τον Νίκο Αναστόπουλο στον πάγκο, δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα, με την ήττα να τον κρατά στους 11 βαθμούς και στη 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα…

Η Καλλονή από το ξεκίνημα του αγώνα ήταν αυτή που παρουσιάστηκε πιο κινητική και προσπάθησε να πιέσει τον Πλατανιά για να καταφέρει να πάρει προβάδισμα, ωστόσο δεν υπήρξε η μεγάλη φάση στα πρώτα λεπτά. Οι Κρητικοί απείλησαν με τον Μπέλιτς χωρίς αποτέλεσμα, ενώ από ένα σημείο κι έπειτα κατάφεραν να ισορροπήσουν την κατάσταση και να μην απειλούνται από τους, τυπικά, γηπεδούχους.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Μαντζουράκη μπήκε ξανά πολύ δυνατά. Στο 56’ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία με τον Καζάκη να κάνει κεφαλιά που σταμάτησε στο δοκάρι του Γιωργαλλίδη, ενώ στην επαναφορά ο Μανούσος δεν σημάδεψε σωστά. Η απάντηση του Πλατανιά ήταν ένα καλό σουτ του Τόρες στο 56’, ωστόσο στο 64’ ο Καζάκης κατάφερε αυτή τη φορά να νικήσει τον τερματοφύλακα των Κρητικών και να δώσει προβάδισμα στην Καλλονή.

Στα τελευταία λεπτά, υπό καταρρακτώδη βροχή όπως και στο υπόλοιπο του ματς, στο ΟΑΚΑ, ο Πλατανιάς ρίσκαρε, τα έπαιξε όλα για όλα και ως το τελευταίο σφύριγμα του Τριτσώνη είχε μεταφέρει το παιχνίδι στα καρέ του Χογκ, σπατάλησε κάποιες καλές ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάτι παραπάνω κι έφυγε ηττημένος από το Μαρούσι.

Αυτό που έμεινε, ωστόσο, ξανά σε ένα ακόμα ματς της Καλλονής μακριά από τη Λέσβο, ήταν το γεγονός ότι βρέθηκαν ελάχιστοι φίλοι της στις εξέδρες. Πως θα μπορούσαν να είναι περισσότεροι όταν η ομάδα τους αγωνίζεται τόσο μακριά από τη φυσική της έδρα; Όσοι πήγαν, πάντως, στο ΟΑΚΑ για να στηρίξουν την Καλλονή, φώναξαν ξανά για γήπεδο στη Λέσβο…

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected