Διάφορα

Υπόθεση “στημένα” – Βγήκαν οι αποφάσεις!

11bf0eab0117dfa259ab7aaea2079e91_LΤο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοίνωση την απόφασή του για την υπόθεση των στημένων αγώνων, κρίνοντας ως ενόχους τους Μάκη Ψωμιάδη, Κωνσταντίνο Ριαβόγλου, Θωμά Μητρόπουλο, Διονύση Κωτούλα και Περικλή Αμανατίδη.

Οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των στημένων αγώνων ήταν έντεκα, με τους πέντε εξ αυτών να καταδικάζονται! Όλοι οι κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν από την κατηγορία για συγκρότηση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, με τους περισσότερους να απαλλάσσονται λόγω αμφιβολιών με μοναδική εξαίρεση τον γιο του Μάκη Ψωμιάδη, Σταύρο, ο οποίος κρίθηκε αθώος για όλα από την έδρα.

Από εκεί και πέρα, ο Μάκης Ψωμιάδης αθωώθηκε για ένταξη και συμμετοχή συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράνομο στοίχημα, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, όμως, κρίθηκε ένοχος για απόπειρα εκβίασης κατ’επάγγελμα και συνήθεια και δωροδοκία και δωροληψία σε μια σειρά από ποδοσφαιρικούς αγώνες, με τον γιο του όπως αναφέραμε να κρίνεται αθώος για όλα.

Ένοχος για δωροδοκία, δωροληψία και παράνομο στοιχηματισμό κρίθηκε ο Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, ενώ ο Θωμάς Μητρόπουλος κρίθηκε ένοχος για κατ´ εξακολούθηση δωροδοκία σε μια σειρά από αγώνες. Ένοχος για δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος κρίθηκε ο Διονύσης Κοτούλας, ενώ με την ίδια κατηγορία κρίθηκε ένοχος και ο Περικλής Αμανατίδης.

Λόγω αμφιβολιών αθωώθηκαν οι Γιάννης Παπακώστας, Γιώργος Χριστοβασίλης, Βαγγέλης Αγγελής, Δημήτρης Δημητρίου και Γιώργος Χαβενετίδης.

Πλέον, το Δικαστήριο θα προτείνει τις ποινές όσων κρίθηκαν ένοχοι, με τους συνηγόρους τους να έχουν ζητήσει να ληφθούν υπόψη τα ελαφρυντικά που έχουν αναφέρει στην έδρα…

Περισσότερα σε λίγο…

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected