Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Αχιλλέας Νάουσας – ΑΕ Χαρίεσσας 1-0

011Ένα πραγματικό ντέρμπι παρακολουθήσαμε σήμερα στο γήπεδο του Γιαννακοχωρίου, αντάξιο της ιστορίας και της ποιότητας των δύο ομάδων. Ο Αχιλλέας, με ένα τέρμα του Δημήτρη Κακούδη (6ο προσωπικό του στο πρωτάθλημα) στο 85′ πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης και σταμάτησε το αρνητικό σερί αποτελεσμάτων των τριών τελευταίων αγωνιστικών.

Το δριμύ ψύχος, παρά τον ήλιο, δεν εμπόδισε τους 150 περίπου φίλους και των δύο ομάδων να βρεθούν στο γήπεδο του Γιαννακοχωρίου. Οι περισσότεροι βέβαια επέλεξαν τη…θαλπωρή των αυτοκινήτων τους ενώ όσοι διάλεξαν να δουν τον αγώνα από την εξέδρα του γηπέδου, ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικοί ενώ αποδείχθηκαν εξαιρετικά…ατακαδόροι!

Το Imathia Sports News βρέθηκε από νωρίς στο ορεινό Βέρμιο και στα..πηγαδάκια πριν την αναμέτρηση, χαρακτηριστική ήταν η συνομιλία που είχαμε με τον πρόεδρο του Αχιλλέα κ. Δημήτρη Μπογιατζόγλου, ο οποίος μας τόνισε πως πρόσφατα βρέθηκε στα γραφεία της ΕΠΣ Ημαθίας για να διαμαρτυρηθεί για τη διαιτησία των τελευταίων αναμετρήσεων της ομάδας του, καθώς όπως υποστηρίζει, αδικήθηκε κατάφορα. Εκτός των άλλων, ανάμεσα στους θεατές διακρίναμε τον προπονητή του ΦΑΣ Νάουσα, Βασίλη Αργυρίου με τον γιο του Γρηγόρη ενώ αρκετοί ήταν οι παράγοντες και ποδοσφαιριστών ομάδων από τις γύρω περιοχές.

Το πρώτο μέρος, στο οποίο ήμασταν παρόν, ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς να μπορέσει κάποιος από τους δύο αντιπάλους να πάρει τα ηνία. Οι ευκαιρίες των Στογιάννη (21′) και Παραστατίδη στο 36′ ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει το παιχνίδι στο διάστημα αυτό και ήταν φανερό πως η αναμέτρηση θα κρινόταν στις λεπτομέρειες.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Βασίλης Κουρογεωργάκης πέρασε στον αγώνα τον Δημήτρη Κακούδη, με στόχο να προσδώσει μεγαλύτερη επιθετικότητα στην ομάδα του και να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Το παιχνίδι σταδιακά απέκτησε μία διαφορετική εικόνα, οι δύο ομάδες ρίσκαραν περισσότερο και στο 71′ ο Καραλιόπουλος σημάδεψε το δοκάρι του Αντιφάκου, με απευθείας εκτέλεση φάουλ, στην πρώτη πολύ σημαντική στιγμή στο παιχνίδι.

Ο Δημήτρης Χαλκιάς έριξε στον αγώνα και τον Παναγιώτη Τόσκα, ο οποίος βοήθησε σημαντικά τους “κιτρινόμαυρους” στη συνέχεια. Για να έρθουμε στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, που κυριολεκτικά ήταν…όλα τα λεφτά! Στο 82′ ο Τουμαράς βρήκε την εξωτερική πλευρά των δικτύων στο γέμισμα που επιχείρησε, στο 84′ η ΑΕΧ είχε μεγάλη ευκαιρία με το λάθος κοντρόλ του Βασίλη Καρασαρίδη που έβγαινε από πλέονεκτική θέση και στην επόμενη φάση σημειώθηκε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

Ο Μήτσικας κινήθηκε πολύ ωραία από δεξιά, πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε παράλληλα στο ύψος της μικρής περιοχής, όπου ο επερχόμενος Κακούδης πλάσαρε εύστοχα τον Αντιφάκο, κάνοντας το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Στη φάση αυτή, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον βοηθό κ. Διαμαντόπουλο για off-side στον σκόρερ.

Στο διάστημα που απέμενε το παιχνίδι έγινε γκραν-γκινιόλ, απόλυτα φυσιολογική εξέλιξη μετά το γκολ που επιτεύχθηκε. Οι φιλοξενούμενοι ρίσκαραν, βγήκαν μπροστά, με τους γηπεδούχους σε μία αντεπίθεση να χάνουν πολύ μεγάλη ευκαιρία σε τετ-α-τετ του Κακούδη, που απέκρουσε εντυπωσιακά ο σταθερός για ακόμη ένα παιχνίδι Δημήτρης Αντιφάκος. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την πολύ σημαντική νίκη, που τους φέρνει και πάλι στην τρίτη θέση, μετά το “στραβοπάτημα” του Ατρόμητου Διαβατού.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Γιοβανόπουλος, με βοηθούς τους κ.κ. Διαμαντόπουλο και Μοσχόπουλο.

Συνθέσεις

Αχιλλέας Νάουσας : Ηλιάδης, Μήτσικας, Ντάτσης (69′ Σύγγας), Θεοδοσιάδης (46′ Κακούδης), Παπαπέσιος, Τουμαράς, Καραλιόπουλος, Γιάτσος, Μπράτσης, Παραστατίδης, Τσάλμας.

ΑΕ Χαρίεσσας : Αντιφάκος, Ιωαννίδης (55′ Φωτιάδης), Τσίπης (75′ Σταυρίδης), Λέσκας, Θεοδωρόπουλος, Κατσουγιαννόπουλος, Στογιάννης, Σιδηρόπουλος, Κελεσίδης (70′ Τόσκα), Καρασαρίδης Β., Καρασαρίδης Δ.

Για το Imathia Sports News, Αργύρης Τσιγγενόπουλος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected