Κατηγορίες
Super League 1

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 2-0

9b992eaa71795b59515ef03393704b75_LΟ Ολυμπιακός χρειάστηκε το πέναλτι του Τσόρι στο 74’ για να «λυγίσει» τον εξαιρετικό Αστέρα Τρίπολης στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τον Ολαϊτάν να σκοράρει στο 89’ και να «κλειδώνει» ένα ματς που φαινόταν να ρέπει προς την ισοπαλία λίγα 24ωρα πριν τον «τελικό» με την Άντερλεχτ.

Οι πολλές αλλαγές που έκανε στην αρχική ενδεκάδα ο Μίτσελ, έφεραν και αλλαγή στην εικόνα του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν όπως στα προηγούμενα παιχνίδια τους στο «Γ. Καραϊσκάκης», αφού δεν πίεσαν τον αντίπαλο και δεν ήταν δημιουργικοί στην επίθεση, με αποτέλεσμα ο Αστέρας Τρίπολης γρήγορα να ισορροπήσει την κατάσταση και να μην κινδυνέψει από τους Πειραιώτες. Ο Ολυμπιακός ναι μεν είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως, δεν απείλησε σε κανένα σημείο ευθέως την εστία του Ερνάντεζ, με τον Αστέρα να προσπαθεί στην κόντρα αλλά να τα… χαλάει στο φινάλε.

Χρειάστηκε η πτώση του Βάις στην περιοχή, με τον Ζησόπουλο να τον μαρκάρει, σε μια αμφισβητούμενη φάση στο 73’ του αγώνα, για να καταλογιστεί το πέναλτι από τον ρέφερι Καλογερόπουλο και να «ξεκλειδώσει» από την άσπρη βούλα ο Τσόρι Ντομίνγκεζ την άμυνα του Αστέρα Τρίπολης. Από αυτό το σημείο και μετά, οι Αρκάδες «άνοιξαν» κι άλλο, ο Ολυμπιακός βρήκε χώρους και στο 89’ τελείωσε το ματς με τον Ολαϊτάν να παίρνει… ριμπάουντ σε δοκάρι του Βάις και να σκοράρει για να «κλειδώσει» το τρίποντο.

Το μυαλό ήταν στην… Τρίτη, αλλά έγινε ρεκόρ!

Η ουσία όλου του ματς, βέβαια, φάνηκε από το ξεκίνημα κι από τις επιλογές του Μίτσελ. Ο Ισπανός είχε κι αυτός, όπως ξεκάθαρα το είχαν κι οι ποδοσφαιριστές του, το μυαλό του στον «τελικό» με την Άντερλεχτ την Τρίτη (10/12) στο Φάληρο, εκεί οπου ο Ολυμπιακός θέλει μόνο νίκη για να περάσει στους «16» του Champions League. Ο προπονητής των νταμπλούχων έδωσε «ανάσες» στους Σαβιόλα, Μανωλά, Σαλίνο – τους οποίους είχε εκτός αποστολής – ενώ άφησε στον πάγκο και τους Μπονγκ και Ολαϊτάν με τον τελευταίο να μπαίνει ως αλλαγή και να χρίζεται σκόρερ, θέτοντας υποψηφιότητα για το αρχικό σχήμα, όπως και ο Βάις που επίσης είχε καλή παρουσία στο φινάλε του ματς.

Το θετικό για τον Ολυμπιακό ήταν τελικά πως κατάφερε να πάρει τη νίκη χωρίς να… παίξει ουσιαστικά. Οι «ερυθρόλευκοι» παρά τις πολλές αλλαγές και τη σκέψη στο ματς με τους Βέλγους, δεν πλήρωσαν τίποτα από όλα αυτά και νίκησαν τον μαχητικό Αστέρα Τρίπολης. Η νίκη αυτή, ήταν η 13η σε 14 αγωνιστικές για τους Πειραιώτες, έβδομη σε ισάριθμα ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης», και σηματοδότησε ένα εντυπωσιακό ρεκόρ για την ομάδα του Μίτσελ! Το φετινό ξεκίνημα του Ολυμπιακού, είναι το καλύτερο όλων των εποχών αφού ξεπεράστηκε κι αυτό της σεζόν 1966-1967 και της ομάδας του Μάρτον Μπούκοβι.

Τότε ο Ολυμπιακός είχε ξεκινήσει με 12 νίκες και 1 ισοπαλία σε 13 ματς, έχοντας σκοράρει 26 τέρματα κι έχοντας δεχθεί 5. Φέτος, ο Ολυμπιακός έχει κάνει 13 νίκες και έχει σκοράρει 43 γκολ έχοντα δεχθεί μόλις 4, σπάζοντας έτσι κι αυτό το ρεκόρ.

Πλέον, η προσοχή όλων στο λιμάνι στρέφεται στο ματς με την Άντερλεχτ, εκεί που ο Ολυμπιακός έχει… ραντεβού με την ευρωπαϊκή του ιστορία. Δεδομένα δεν θα έχει ξανά στις τάξεις του τον τραυματία Μήτρογλου και τον τιμωρημένο (και τραυματία) Μανιάτη, ενώ θα επιστρέψουν στην αποστολή οι Σαβιόλα, Μανωλάς και Σαλίνο που πήραν «ανάσες» κόντρα στον Αστέρα. Έναν Αστέρα που φεύγει με ψηλά το κεφάλι μόνο για την εμφάνιση που έκανε, από το «Γ. Καραϊσκάκης», καθώς στο τέλος τα… χάλασε και δεν κατάφερε να πάρει κάτι καλύτερο από το ματς με τους πρωτοπόρους και αήττητους «ερυθρόλευκους»

Ολυμπιακός : Ρομπέρτο, Τόρες (46′ Παπάζογλου), Σιόβας, Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Μασάντο, Σάμαρης, Ντομίνγκες, Φουστέρ (60′ Βάις), Κάμπελ, Σέποβιτς (69′ Ολαϊτάν).

Αστέρας Τρίπολης : Ερνάντες, Μουνάφο, Ουσέρο, Ζησόπουλος, Καράσκο, Χουάνμα (70′ Μπακασέτας), Ναβάρο, Λούι, Γκοϊάν, Κοντοές, Εντό (80′ Κάφα).

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected