Κατηγορίες
Super League 1

ΑΕΛ Καλλονής – ΠΑΟΚ 2-5

6da010c50f7ada6789b066fb1f044ab1_LΑν και η Καλλονή προηγήθηκε μόλις στο 6’ με τον Περόνε, ο ΠΑΟΚ μ’ ένα φοβερό επιθετικό κρεσέντο τη… σκόρπισε και τη νίκησε 5-2 στη Νέα Σμύρνη, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα και στο… κυνήγι του Ολυμπιακού.

Ο ΠΑΟΚ αυτή τη φορά κατάφερε να μετουσιώσει την απόλυτη υπεροχή του σε γκολ, τα περισσότερα από κάθε άλλη φορά φέτος στο πρωτάθλημα, τόσο γιατί ήταν πιο… συγκεντρωμένος στα τελειώματα όπως ήθελε ο Στέφενς, όσο και γιατί ο Χογκ δεν κατάφερε να… μιμηθεί τον Τζόρβα και να «κατεβάσει ρολά» για δεύτερη σερί αγωνιστική. Οι Θεσσαλονικείς είχαν ξανά σε μεγάλα «κέφια» τον Λούκας, ενώ βρήκε δίχτυα και μάλιστα δυο φορές ο Σαλπιγγίδης, με τον Βούκιτς να πιστοποιεί την εκτελεστική του δεινότητα πετυχαίνοντας ένα πολύ όμορφο τέρμα στο δεύτερο ημίχρονο.

Στην τρίτη διαφορετική έδρα που χρησιμοποιεί φέτος η Καλλονή, δεν κατάφερε ξανά να αξιοποιήσει το προβάδισμα που πήρε και γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη ήττα της και πλέον βαριά μαζί μ’ αυτή από τη Skoda Ξάνθη στο «Βικελίδης». Ο ΠΑΟΚ ένιωσε… σαν στο σπίτι του με πολλούς οπαδούς του να δίνουν το «παρών» στη Νέα Σμύρνη, γρήγορα ξεπέρασε το… σοκ από το γκολ της ομάδας της Λέσβου και με ένα φοβερό επιθετικό κρεσέντο στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου «καθάρισε» οριστικά το ματς το οποίο είχε ήδη αρχίσει να φέρνει στα μέτρα του από το πρώτο μέρος.

Το ευρύ σκορ μάλιστα, έδωσε στον Χουμπ Στέφενς την ευκαιρία να δώσει «ανάσες» σε ποδοσφαιριστές που έχουν επιβαρυνθεί το τελευταίο διάστημα, ενώ ο Ολλανδός από το ξεκίνημα είχε εκπλήξεις στο σχήμα του ΠΑΟΚ χρησιμοποιώντας βασικό τον Σπυρόπουλο και τον Ολίσε! Έτσι, μετά το 5-1 υπέρ του ΠΑΟΚ ο τεχνικός του «δικεφάλου του Βορρά» άρχισε να κάνει αλλαγές, αποσύροντας Κατσουράνη, Βούκιτς και Λούκας, με τους Πόζογλου και Γεωργιάδη να παίρνουν ξανά ευκαιρίες.

Οι ποδοσφαιριστές του Μαντζουράκη ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τον ΠΑΟΚ, κάτι που κατάφεραν στο 6’ της αναμέτρησης με τον Περόνε να κερδίζει πέναλτι από τον Γλύκο. Ο Αργεντινός το εκτέλεσε εύστοχα, αλά Πανένκα μάλιστα, και έδωσε προβάδισμα στην Καλλονή, όμως, αυτή ήταν και η τελευταία σοβαρή ευκαιρία και σωστή ενέργεια των Λέσβιων στο παιχνίδι, αφού από εκεί και πέρα ήρθε ο μονόλογος για τον «δικέφαλο του Βορρά». Ο Λούκας έκανε… ότι ήθελε από τη δεξιά πλευρά, «σέρβιρε» γκολ σε Ολίσε και Σαλπιγγίδη με τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει με προβάδισμα (2-1) στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Στέφενς… πάτησε κι άλλο το γκάζι και με «μαέστρο» τον Λούκας μέσα σε πέντε λεπτά πέτυχε τρία τέρματα και «τελείωσε» την Καλλονή. Ο Σαλπιγγίδης στο 54’ πήρε την ασίστ του Ισπανού για το 3-1, ενώ στο 56’ ο Λούκας εκτέλεσε φάουλ, ο Αναστασιάδης άλλαξε πορεία στη μπάλα και την έστειλε στην εστία της ομάδας του, με τον Βούκιτς στο 59’ να «χορεύει» τους αμυντικούς και να πλασάρει θαυμάσια για το 5-1 στη Νέα Σμύρνη.

Εξίσου θαυμάσιο, ήταν το δεύτερο γκολ της Καλλονής στο ματς από τον Γιώργο Μανούσο. Ο αρχηγός της ομάδας της Λέσβου στο 87’ πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με απίστευτο σουτ νίκησε τον Γλύκο, μείωσε σε 5-2 και καταχειροκροτήθηκε ακόμα κι από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της νίκης του ΠΑΟΚ, η οποία του επιτρέπει να ελπίζει ξανά σε επιστροφή στη «μάχη» του τίτλου. Το θετικό για τους Θεσσαλονικείς είναι πως έδειξαν σημάδια αντίδρασης μετά την γκέλα-σοκ της προηγούμενης εβδομάδας κόντρα στον Απόλλωνα στην Τούμπα και την ισοπαλία με την Άλκμααρ μεσοβδόμαδα στο Europa League. Ο «δικέφαλος του Βορρά» έχει πλέον 35 βαθμούς, έναντι 40 του πρωτοπόρου Ολυμπιακού που κοντράρεται με τον συμπολίτη του ΠΑΟΚ στις 19:30 της Κυριακής (15/12).

Από την άλλη πλευρά, η Καλλονή καλείται να βρει… λύσεις και να απαντήσει στο γιατί η ομάδα μετά από μερικά καλά παιχνίδια παίρνει την… κατηφόρα και όχι απλά χάνει τα ματς αλλά δέχεται γκολ με το… τσουβάλι. Σε τρεις αγωνιστικές οι Λέσβιοι δέχθηκαν 12 τέρματα και μόνο ευχαριστημένος δεν θα πρέπει να είναι ο Γιάννης Μαντζουράκης από αυτά που βλέπει στο γήπεδο…

ΑΕΛ Καλλονής : Χογκ, Χωριανόπουλος, Λεάντρο, Αναστασιάδης (65′ Ντος Σάντος), Ποντάνι, Γάλας (46′ Κάλφας), Βαλιός, Γιουκαρής, Μανούσος, Γιόναν Γκαρσία (64′ Ντάμπος), Περόνε

ΠΑΟΚ : Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κατσουράνης (67′ Τζιόλης), Λάζαρ,  Βούκιτς (67′ Πόζογλου), Ολίσε, Λούκας (72′ Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected