Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Απόλλων Αγίου Γεωργίου – Φίλιππος Μέσης 1-0

Μία πολύ σημαντική, τόσο βαθμολογικής όσο και ψυχολογικής σημασίας νίκη πέτυχε χθες (14/12) ο Απόλλων Αγίου Γεωργίου, στα πλαίσια της 15ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου. Η ομάδα του Σάκη Παπαδίνα που ομολογουμένως έχει…αναστήσει την ομάδα του Απόλλωνα από την ημέρα που ανέλαβε, με σκόρερ τον ίδιο στο 79ο λεπτό της συνάντησης, επικράτησε του “ανταγωνιστή” Φίλιππου Μέσης, βάζοντας τον σε περιπέτειες ενόψει του δεύτερου γύρου.

Οι δύο ομάδες δημιούργησαν αρκετές προϋποθέσεις για να απειλήσουν τις εστίες των Σίμου και Θεοδωρίδη και παρά τις ευκαιρίες δεν κατόρθωσαν για 80 λεπτά να πετύχουν τέρμα. Το δυνατό παιχνίδι και οι πολλές μονομαχίες ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του ματς, δείγμα της σπουδαιότητας της αναμέτρησης αλλά και του γοήτρου που σε τέτοιες περιπτώσεις παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Ο προπονητής των γηπεδούχων επέλεξε να χρησιμοποιήσει έναν από τους…μαθουσάλες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και από τις πλέον γνώριμες φυσιογνωμίες της περιοχής, Μπάμπη Σπυριδωνίδη, ο οποίος μάλιστα αγωνίστηκε για 90 λεπτά όντας από τους καλύτερους της ομάδας του. Από την άλλη πλευρα, ο Μπάμπης Πετρίδης δεν επεφύλασσε εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα και με την επιστροφή του Χρήστου Μπρέγκου σε φουλ φόρμα, είχε ένα επιπλέον ατού για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο σε κατοχή, με τους “βυσσινί” να παρουσιάζουν εμφανώς διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια, παρόλα αυτά όμως δεν κατάφεραν να απειλήσει ουσιαστικά τον Σίμο, που όποτε χρειάστηκε δήλωσε παρόν. Στα πρώτα 45 λεπτά δεν καταγράφηκε η πολύ σπουδαία ευκαιρία (δύο-τρία σουτ από πλευράς Απόλλωνα που πέρασαν εκτός εστίας), κάτι που έγινε με την έναρξη του δευτέρου μέρους, με τους Τραϊανό Μουχτάρη και Θοδωρή Δημούλτση να είναι οι μοιραίοι παίκτες για τις ομάδες τους, καθώς οι ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν ήταν εξαιρετικές.

Το παιχνίδι όσο περνούσε η ώρα γινόταν πιο δυνατό και πλέον ήταν φανερό πως όποιος πετύχαινε τέρμα αυτός θα κέρδιζε το παιχνίδι. Κάτι που συνέβη τελικά στο 79′, όταν ο Μουχτάρης κινήθηκε από δεξιά, σήκωσε τη μπάλα στον Παπαδίνα που βρισκόταν πλάγια στην περιοχή και με ωραίο γυριστό σουτ νίκησε το Γιάννη Θεοδωρίδη, μέσα σε αποθέωση από τους συμπαίκτες του και από τους 60-70 περίπου θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Στο διάστημα που απέμενε δεν άλλαξε κάτι και παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων, η νίκη για τον Απόλλων ήταν γεγονός, που του δίνει μεγάλη βαθμολογική ανάσα για τη συνέχεια και θέτει σε…δυσμένεια τους φιλοξενούμενους, για τους οποίος ακολουθεί μία σειρά από αμφίρροπα παιχνίδια.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Μπουκουβάλας, με βοηθούς τους κ.κ. Αργυρίου και Μοσχόπουλο.

Απόλλων Αγίου Γεωργίου : Σίμος, Παπαδίνας, Τρούπκος, Δεβετζίδης, Μιχαηλίδης, Μουχτάρης, Καρυπίδης (52΄Καρυπίδης), Μπαξεβάνης Δ.Ν. (75′ Βουτσικίδης), Σπυριδωνίδης, Τσουλχάι (78′ Μπαξεβάνης Δ.Γ.), Τσιότσιος

Φίλιππος Μέσης : Θεοδωρίδης, Μουρατίδης, Τζιβάρας, Γιάννου, Γκατζίδης, Δημούλτσης, Γκατζούφας (88′ Μπαλτζής), Παππάς, Βοργιατζίδης, Μπρέγκου, Ντόγος (65′ Καρασαββίδης)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected