Κατηγορίες
Super League 1

Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός (0-3) Για 90′ ο Μουλόπουλος

06eab85a5e89a64b2addde81f5ac2b57_LΜε δύο γκολάρες του εκπληκτικού Λαγού και άλλη μια από τον Κλωναρίδη ο Παναθηναϊκός έκανε περίπατο στη Λιβαδειά, νίκησε τον Λεβαδειακό με 3-0 και μείωσε ξανά τη διαφορά απ’ την τρίτη θέση και τον Ατρόμητο στους 2 βαθμούς.

Οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν πολύ σοβαροί στο ματς και με αυτό το «τρίποντο» έφτασαν τους 27 βαθμούς κι εκμεταλλεύτηκαν την ισοπαλία του Ατρόμητου με τον ΠΑΟΚ φτάνοντάς ξανά τους Περιστεριώτες σε απόσταση βολής. Πλέον ο Παναθηναϊκός θα στραφεί στον εντός έδρας αγώνα με τη Skoda Ξάνθη την Κυριακή (22/12) στη Λεωφόρο, θέλοντας να κλείσει ιδανικά τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Στον αντίποδα ο Λεβαδειακός μετά από πέντε διαδοχικές νίκες στο γήπεδό είδε το σερί του να σπάει από τον Παναθηναϊκό, όπως είχε συμβεί και τη σεζόν 1989-90. Τότε ξανά οι Βοιωτοί μετρούσαν πέντε σερί επιτυχίες στην έδρα τους και οι «πράσινοι» τους είχαν νικήσει με 3-1.

Ο Γιάννης Αναστασίου είδε τον Βίκτωρα Κλωναρίδη να αντικαθιστά επάξια τον Μάρκους Μπεργκ και στο 31′, στην πρώτη τελική του «τριφυλλιού» με όμορφο σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Στρατηλάτη για το 0-1. Έξι λεπτά αργότερα ο Τάσος Λαγός σκόραρε με πανέμορφο αριστερό πλασέ και αποθεώθηκε καθώς αυτό ήταν το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα. Αλλά δεν θα σταματούσε εκεί, καθώς στο 52′ με κοντινή κεφαλιά έβαλε για δεύτερη φορά το όνομά του στη λίστα των σκόρερ και «καθάρισε» το ματς. Στη συνέχεια όμως ο 21χρονος αμυντικός χαφ του Παναθηναϊκού αποβλήθηκε στο 68′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα επειδή τράβηξε έναν αντίπαλό του.

Το γεγονός ότι συνέχισαν οι «πράσινοι» με παίκτη λιγότερο δεν τους επηρέασε καθώς συνέχισαν να κυριαρχούν απόλυτα στο χορτάρι. Μάλιστα η κυριαρχία τους μετουσιώθηκε σ’ ένα ακόμα γκολ. Σκόρερ ήταν ο Χρήστος Δώνης στο 89′. Μετά από έξοχη συνεργασία με τον Βίκτωρα Κλωναρίδη ο γιος του Γιώργου Δώνη στο ντεμπούτο του σε παιχνίδι πρωταθλήματος έγραψε σε κενή εστία το τελικό σκορ μέσα σε αποθέωση από τους περίπου 500 οπαδούς του Παναθηναϊκού οι οποίοι έκαναν τη Λιβαδειά… Λεωφόρο…

Λεβαδειακός : Στρατηλάκης, Μουλόπουλος, Μάγκας (46’ Νικολακάκης), Κονέ, Ορτέγκα, Μάρτινς, Γεωργίου, Πετράτσι (76’ Μπούστο), Καπό, Μαρτίνεθ, Μάντζιος
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Σπυρόπουλος (83’ Ρισβάνης), Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Μέντες, Λαγός, Ζέκα, Αμπέντ (86’ Χουχούμης), Καρέλης (77’ Δώνης), Κλωναρίδης.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected