Α ΕΠΣ Ημαθίας

Α1 Ερασιτεχνική – Το Pre Game της 16ης αγωνιστικής

pregameΑκόμη ένας χρόνος ετοιμάζεται να μας αποχαιρετήσει οριστικά και λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, οι ομάδες της Α1 Ερασιτεχνικής της ΕΠΣ Ημαθίας δίνουν τον τελευταίο τους αγώνα για το 2013, μία χρονιά με αρκετές συγκινήσεις αλλά και πολλά…πισωγυρίσματα. Το Σάββατο 21/12 διεξάγεται η 1η αγωνιστική του δευτέρου γύρου, με αρκετά ενδιαφέροντα παιχνίδια αλλά και καθοριστικά για τις περισσότερες ομάδες. Ας δούμε μία μίνι ανάλυση των αυριανών αγώνων, που για ακόμη ένα Σάββατο θα καλυφθούν ζωντανά από το Imathia Sports News :

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Απόλλων Αγίου Γεωργίου : Ο πρωταθλητής χειμώνα για τη φετινή περίοδο ΠΑΟΚ ξεκινά τις υποχρεώσεις του για τον δεύτερο γύρο υποδεχόμενος τον Απόλλων Αγίου Γεωργίου, που δείχνει να βρίσκει τα πατήματα του τις τελευταίες αγωνιστικές και με τη νίκη του επί του Φίλιππου Μέσης, πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Ένα παιχνίδι όμως στο ΔΑΚ Αλεξάνδρειας απέναντι στο σύνολο του Σάκη Παγγούρα αποτελεί εκ των πραγμάτων δύσκολη υπόθεση, με τους “ασπρόμαυρους” να στοχεύουν στην 14η νίκη τους στο πρωτάθλημα, βάζοντας ένα ακόμη λιθαράκι για την κατάκτηση του τίτλου αλλά και να διατηρήσουν το αήττητο που κρατούν από την αρχή του πρωταθλήματος.

Φίλιππος Μελίκης – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : Ιδιαίτερα ενδιαφέρον παιχνίδι αναμένεται στο γήπεδο της Μελίκης. Η ομάδα του Κώστα Παυλόπουλου, που συνεχίζει το εντυπωσιακό της σερί φτάνοντας αισίως στις 9 σερί νίκες, υποδέχεται τον…λαβωμένο Μέγα Αλέξανδρο, στην επιστροφή του Γιώργου Ντάμτσιου στο γήπεδο της Μελίκης, ως αντίπαλος αυτή τη φορά. Ο παίκτης-προπονητής των φιλοξενουμένων “πονοκεφαλιάζει” για τις πολλές απουσίες (Ακρίβος – ενοχλήσεις στους κοιλιακούς, Δημήτρης και Στέφανος Σούρλας – ταξίδι στο εξωτερικό, Σλάμι στην ιδιαίτερη πατρίδα του, Παπαμιχαήλ-θα υποβληθεί σε μαγνητική, Άρης Μηνούδης-αρθροσκόπηση, Σερμπίνης-υπηρεσία, Εντόζ-αμφίβολος) και μόνο στην τελευταία προπόνηση έδειξε 11άδα ενόψει του αυριανού αγώνα. Από την άλλη πλευρά, ο Κώστας Παυλόπουλος δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και θα παρατάξει την ομάδα του με στόχο το τρίποντο και τη διατήρηση της διαφοράς των τεσσάρων βαθμών από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

Αχιλλέας Νάουσας – ΑΕ Αλεξάνδρειας : Τρεις ξεκούραστοι βαθμοί με την…αυγή του δευτέρου γύρου για την ομάδα του Βασίλη Κουρογεωργάκη, που φτάνει τους 35 βαθμούς και ποντάρει σε “στραβοπάτημα” του Φίλιππου Μελίκης για να μειώσει τη διαφορά από τη δεύτερη θέση.

Ατρόμητος Διαβατού – Άτλας Ζερβοχωρίου : Πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τους δύο αντιπάλους στο γήπεδο του Διαβατού, με τους “κυανόλευκους” να υποδέχονται την ομάδα του Ζερβοχωρίου, η οποία βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή μετά την αποχώρηση του Κώστα Κατσώνη λίγεα 24ωρα πριν. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την ήττα στην Χαρίεσσα με το ευρύ 3-0, αποτέλεσμα που επέφερε τον προβληματισμό στο στρατόπεδο του Ατρομήτου και η νίκη στο αυριανό παιχνίδι θα αποτελέσει “βάλσαμο” ενόψει της συνέχειας. Σημαντικό κίνητρο για τον Μάκη Γιαννόπουλο και τους παίκτες του η βαριά ήττα του πρώτου γύρου, ενώ από την άλλη πλευρά, το αρνητικό σερί του Άτλα στα τελευταία παιχνίδια, έχει φέρει την νεοφώτιστη ομάδα στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα και ενώ πραγματοποίησε εξαιρετικό ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα.

Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου – ΑΕ Καψόχωρας : Ιδιαίτερα αμφίρροπο παιχνίδι διεξάγεται αύριο στο Παλαιό Σκυλίτσι, όπου ο τοπικός Άρης υποδέχεται την ΑΕ Καψόχωρας. Τις δύο ομάδες χωρίζουν 5 βαθμοί στον βαθμολογικό πίνακα, με τους “κιτρινόμαυρους” να αποδυκνείονται σκληρό καρύδι για κάθε αντίπαλο, παρά το γεγονός πως τα πολλά προβλήματα απουσιών, επιφέρουν μεγάλο προβληματισμό στον Γιάννη Νούσιο όσον αφορά την διαχείριση του έμψυχου δυναμικού. Στην αντίπερα όχθη, ο Χρήστος Τερζίδης ζήτησε από τους παίκτες του τη νίκη στο αυριανό παιχνίδι, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να τους φέρει αρκετά ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα.

Νηρέας Βέροιας – ΑΕ Χαρίεσσας : Παιχνίδι με εκ διαμέτρου αντίθετες πορείες για τις δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους να βρίσκονται στο κυνήγι των βαθμών με στόχο τη σωτηρία και τους φιλοξενούμενους να επιδιώκουν την μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών για το καλύτερο πλασάρισμα στην τελική κατάταξη. Οι “κόκκινοι”, στο δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι τους, θα παλέψουν για τη νίκη, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η “ψαλίδα” από τις θέσεις που οδηγούν στην παραμονή στην κατηγορία, θα ανοίξει επικίνδυνα. Ο Δημήτρης Χαλκιάς από την άλλη, συνέστισε στους παίκτες του προσοχή για το αυριανό παιχνίδι και τους ζήτησε να επαναλάβουν την απόδοση του αγώνα με αντίπαλο τον Ατρόμητο Διαβατού, που παρουσίασαν εξαιρετικό πρόσωπο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Εθνικός Κλειδιού – Αχιλλέας Νεοκάστρου : Την επανάληψη της αναμέτρησης του Κυπέλλου, στην οποία ο Εθνικός πήρε την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής, με τις δύο ομάδες πλέον να ζητούν το τρίποντο ώστε να συγκεντρώσουν τους απαιτούμενους βαθμούς για να αισθάνονται ασφαλείς για τη συνέχεια. Οι “κυανόλευκοι” έχουν σημειώσει σημαντική ανάκαμψη στις τελευταίες αναμετρήσεις και έχουν φτάσει στην 9η θέση, ενώ μία παρακάτω είναι ο Αχιλλέας Νεοκάστρου, που θα επιχειρήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το βαρύ 1-4 με αντίπαλο τον Φίλιππο Μελίκης την προηγούμενη αγωνιστική. Δείτε στο παρακάτω βίντεο στιγμιότυπα από το παιχνίδι Κυπέλλου :

http://www.youtube.com/watch?v=5zMF0eWDAxY

Νέα Γενεά Νικομήδειας – Φίλιππος Μέσης : Παιχνίδι για γερά νεύρα και με τις δύο ομάδες ουσιαστικά με την…πλάτη στον τοίχο είναι το αυριανό ανάμεσα στη Νέα Γενεά και τον Φίλιππο Μέσης. Οι γηπεδούχοι, που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και την βελτίωση που παρουσιάζουν στον επιθετικό τομέα, παραμένουν ουραγοί στον βαθμολογικό πίνακα και με 6 βαθμούς στον πρώτο γύρο χρειάζονται οπωσδήποτε τη συγκομιδή ώστε να παλέψουν μέχρι τέλους για την παραμονή στην κατηγορία. Από την άλλη πλευρά, οι “βυσσινί” εδώ και τρία 24ωρα έχουν νέο προπονητή καθώς τη θέση του Μπάμπη Πετρίδη πήρε ο Ανδρέας Καλτσάς, με σκοπό να οδηγήσει την ομάδα στην γρήγορη παραμονή αρχής γενομένης από το αυριανό παιχνίδι στην Νικομήδεια.

Ας δούμε το αναλυτικό πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής, με κοινή ώρα έναρξης των αγώνων στις 15.00 (μέσα σε παρένθεση το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου) :

Νηρέας Βέροιας – ΑΕ Χαρίεσσας  (0-1)

Νέα Γενεά Νικομήδειας – Φίλιππος Μέσης  (2-3)

Φίλιππος Μελίκης – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων  (1-1)

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Απόλλων Αγίου Γεωργίου  (7-0)

Εθνικός Κλειδιού – Αχιλλέας Νεοκάστρου  (0-4)

Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου – ΑΕ Καψόχωρας  (0-0)

Αχιλλέας Νάουσας – ΑΕ Αλεξάνδρειας  (3-0)

Ατρόμητος Διαβατού – Άτλας Ζερβοχωρίου  (2-4)

δείτε εδώ τη συνολική εικόνα της Α1 Ερασιτεχνικής

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected