Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Τρίκαλα – Μακροχώρι 0-1

DSCN4305Μία μεγάλη εμφάνιση και μία πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα του Μακροχωρίου, που αφενός τους διατηρεί στην τρίτη θέση και αφετέρου βγάζει εκτός διεκδίκησης του τίτλου τον σημερινό του αντιπάλο. Η ομάδα του Λεωνίδα Μπίλη (για πρώτη φορά με την πράσινη φανέλα -φωτ), με όλους τους παίκτες να αποδίδουν πάνω από τον μέσο όρο, “απέδρασαν” με το διπλό την δύσκολη έδρα των Τρικάλων και διατήρησαν τη διαφορά των τριών βαθμών από την πρωτοπόρο Λαμία.

Το Imathia Sports News βρέθηκε σήμερα από νωρίς στο ΔΑΚ Τρικάλων, το οποίο μπορεί να μην εντυπωσιάζει με την όψη και τους εσωτερικούς του χώρους, εντούτοις αποτελεί πολυτέλεια για την κατηγορία αλλά και για τις προδιαγραφές που ζητά ο ποδοσφαιριστής σ’ αυτό το επίπεδο. Ο κόσμος της περιοχής όμως, για ακόμη ένα παιχνίδι όπως μας έλεγαν οι συνάδελφοι, δεν έδωσαν το παρόν καθώς δεν ξεπερνούσαν τους 50 οι θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες του ΑΟΤ 1963.

Οι επιλογές από τους πάγκους

Η παρουσία των Τίμου Καβακά και Λεωνίδα Μπίλη στους πάγκους των δύο ομάδων, ήταν εκ των πραγμάτων μία ενδιαφέρουσα μονομαχία στη…σκακιέρα της σημερινής συνάντησης. Όπως φανερώνουν τα τελευταία αποτελέσματα των γηπεδούχων, ο πρώην προπονητής της Παναχαϊκής έφερε μία διαφορετική…αύρα στη Θεσσαλία και σίγουρα νέα φιλοσοφία που άλλαξε σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της ομάδας. Οι πολλές όμως απουσίες των “κυανέρυθρων”, που αφορούν κυρίως παίκτες που έθεσαν εαυτούς εκτός ομάδας (με τελευταίο κρούσμα τον Σέρβο Βουκέλια) ανάγκαζε τον έμπειρο τεχνικό να χρησιμοποιήσει παίκτες που είχαν μικρότερο αριθμό συμμετοχών επί θητείας Μπάμποβιτς.

Από την άλλη πλευρά, ο Λεωνίδας Μπίλης έχει επιλέξει να βασιστεί σε μία συγκεκριμένη ενδεκάδα τις τελευταίες αγωνιστικές και το ίδιο έπραξε και σήμερα, με μοναδική αλλαγή την παρουσία του Στέλιου Μαυριδόγλου στους πρώτους έντεκα, αντί του Τάσου Τσακαλίδη που ήταν βασικός προηγούμενη στην αναμέτρηση με τα Λευκάδια. Μεγάλο πλεονέκτημα για τους “ασπρόμαυρους” στο σημερινό παιχνίδι ο αγωνιστικός χώρος του ΔΑΚ Τρικάλων, ο οποίος βοηθά σημαντικά τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, κάτι που αποτελεί αντίθετα μειονέκτημα όταν αγωνίζεται εντός έδρας.

Που κρίθηκε η αναμέτρηση

Όπως αναμενόταν, το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο. Οι δύο ομάδες απέδειξαν για ποιο λόγο συγκαταλέγονται στις κορυφαίες του ομίλου, με τους φιλοξενούμενους όμως να είναι πιο αποτελεσματικοί και πιο ψύχραιμοι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. “Κλειδί” για τους φιλοξενούμενους η εξαιρετική λειτουργία στη μεσαία γραμμή, με τον Σάκη Γεωργίου να θυμίζει τον ηγέτη της Ζακύνθου, όταν η ομάδα του Ιονίου αγωνιζόταν στη Football League 2. Οι γηπεδούχοι είχαν τις ευκαιρίες στην αναμέτρηση, στο δεύτερο μέρος όμως και ειδικά μετά το τέρμα του Γρηγόρη Ηλιάδη στο 55′, η ομάδα του Τίμου Καβακά έχασε την αυτοσυγκέντρωση της και παρά το γεγονός πως η ήττα αποτελούσε…μαχαιριά για τον ΑΟΤ, εντούτοις δεν πίεσε τους αντιπάλους ως αναμενόταν και δεν απείλησε σοβαρά τον σταθερό και σήμερα Σταματέλο.

Λεπτό προς λεπτό

18′ Βολέ του Σταματέλου, ο Καφές πιάνει την κεφαλιά στον χώρο του κέντρου, η μπάλα καταλήγει στον Αντώνη Ηλιάδη στα δεξιά, δυνατό σουτ του τελευταίου άουτ.

20′ Πάσα του Μιχάλη Ηλία στον αδερφό του Αποστόλη, σουτ και αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ ο Τζεϊρανίδης.

21′ Κίτρινη κάρτα Τεντολούρης.

29′ Πάσα του Αποστόλη Ηλία στον Πουλιανίτη, σουτ του τελευταίου από το ύψος του πέναλτι, μπλοκάρει ο Σταματέλος.

32′ Η πιο καλή ευκαιρία των γηπεδούχων στην αναμέτρηση. Ο Μιχάλης Ηλίας γεμίζει από τον άξονα, ο αδερφός του γίνεται κάτοχος της μπάλας, αυτός “σκάβει” τη μπάλα πάνω από τον Τζεϊρανίδη που έπεσε για να την ανακόψει και ενώ κατευθύνεται προς τα δίχτυα, ο Χαλιμπάκης κάνει προβολή για να τη σπρώξει στα δίχτυα και ο Σταματέλος κάνει την απόκρουση του αγώνα διώχνοντας πριν τη γραμμή!

34′ Κίτρινη κάρτα Μιχάλης Ηλίας.

39′ Σέντρα του Μιχάλη Ηλία με αποδέκτη τον Τεντολούρη, κεφαλιά του τελευταίου η μπάλα άουτ.

45+1′ Συρτή σέντρα του Μαυριδόγλου από αριστερά, οι αμυντικοί θα διώξουν σωτήρια προ του Αντώνη Ηλιάδη που έμπαινε επικίνδυνα στη φάση.

46′ Κίτρινη κάρτα Γεωργίου.

50′ Αναμπουμπούλα στο ύψος της περιοχής των Τρικάλων, ο Αντώνης Ηλιάδης επωφελείται από τις κόντρες, το σουτ όμως που επιχειρεί περνά μόλις άουτ.

55′ ΓΚΟΛ! Σέντρα του Γεωργίου, ο Κάλφας δεν θα υπολογίσει σωστά, ο Γρηγόρης Ηλιάδης βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο και με σουτ ανοίγει το σκορ, μέσα στους έξαλλους πανηγυρισμούς των συμπαικτών του (0-1).

59′ Πάσα του Μιχάλη Ηλία στον Ιωαννίδη, τετ-α-τετ με τον Σταματέλο η μπάλα άουτ.

70′ Σέντρα του Γεωργίου, ο Γρηγόρης Ηλιάδης καθυστερεί να την κατεβάσει, ο Ψωμιάδης κάνει έξοδο και μπλοκάρει το ανάποδο ψαλίδι που επιχείρησε ο αμυντικός των φιλοξενούμενων.

74′ Πάσα του Χαλιμπάκη στον Μιχάλη Ηλία, σουτ από δεξιά του τελευταίου μπλοκάρει ο Σταματέλος με διπλή προσπάθεια.

79′ Κίτρινη κάρτα Τάσος Τσακαλίδης.

81′ Κίτρινη κάρτα Κάλφας.

86′ Σφοδρή σύγκρουση του Μάλτου με τον Ιωαννίδη και στη συνέχεια της φάσης ο Ελευθεριάδης επιχειρεί το σουτ το οποίο αποκρούει σε κόρνερ ο Ψωμιάδης. Στη φάση αυτή ο νεαρός παίκτης του Μακροχωρίου έμεινε για αρκετή ώρα στο έδαφος και προς στιγμή δημιουργήθηκε η εντύπωση πως του γύρισε η γλώσσα. Μετά τον αγώνα, όπως τελικά πληροφορηθήκαμε, δημιουργήθηκε αιμάτωμα στο κεφάλι και θα χρειαστούν περισσότερες εξετάσεις για να διαπιστωθεί το εύρος του.

87′ Κίτρινη κάρτα Ψωμιάδης.

Το δια ταύτα

Η νίκη για το Μακροχώρι λειτουργεί ουσιαστικά ως…βάλσαμο μετά την ήττα στα Λευκάδια αλλά και για την καλύτερη ψυχολογία ενόψει των εορτών. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως η σημερινή νίκη θα αποτελέσει…εφαλτήριο για συζήτηση περί ενίσχυσης και μεταγραφών, με ξεκάθαρο στόχο να διεκδικηθούν όλες οι πιθανότητες για την πρωτιά στον όμιλο.

Από την άλλη πλευρά, η ήττα για τον ΑΟΤ αποτελεί ουσιαστικά πισωγύρισμα και ταυτόχρονα την απαρχή για τη συζήτηση μεταξύ του προπονητή και της διοίκησης για το ποια θα είναι τα επόμενα βήματα στον μεταγραφικό σχεδιασμό. Αυτό άλλωστε ανέφερε ο έμπειρος προπονητής στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε και που θα δείτε σε λίγο στα βίντεο του Imathia Sports News από την αναμέτρηση.

Συνθέσεις

Τρίκαλα : Ψωμιάδης, Ηλίας Α. (51′ Ιωαννίδης), Κάλφας, Λουϊζίδης, Σακελλαρίδης (16′ λ.τ. Πουλιανίτης), Στάμος, Χαλιμπάκης, Κόλα (72′ Μπαλτιμάς), Στανσέσκι, Τεντολούρης Α., Ηλίας Μ.

Μακροχώρι : Σταματέλος, Συμεωνίδης, Ηλιάδης Γ., Τζεϊρανίδης, Σαλέπης, Πιέτρα, Μαυριδόγλου (72′ Βούλγαρης), Γεωργίου, Καφές (54′ Τσακαλίδης Τ.), Ελευθεριάδης, Ηλιάδης Α. (81′ Μάλτος)

Για το Imathia Sports News, Ειρήνη Σωτηρίου

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected