Κατηγορίες
Αθλήματα

Το Imathia Sports News δίπλα στους Μαχητές Ημαθίας!

DSCN4516Μία πραγματικά μεγάλη εμπειρία ζήσαμε την Δευτέρα 23/12, με την παρουσία μας στο Δημοτικό Γυμναστήριο Καβασίλων που εδρεύει πίσω από το γήπεδο του χωριού. Εκεί, παρέα με τον πρόεδρο των Μαχητών Ημαθίας, Αντώνη Γρηγοράκη βρεθήκαμε σε μία προπόνηση των αθλητών διαφόρων ηλικιών και είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά έναν (αν όχι τον πιο) καταξιωμένο προπονητή kick-box (κάτοχος 5 DAN), πυγμαχίας και MMA (παγκράτειο).

Ο λόγος για τον Γρηγόρη Πιστικό, 49 ετών, κάτοχος Master στα μαχητικά αθλήματα και εκπαιδευτής όλων των μεγάλων Ελλήνων πωταθλητών που διακρίθηκαν αλλά και διακρίνονται σε όλα τα επίπεδα. Ο Πατρινός στην καταγωγή προπονητής, βρέθηκε στο πλάι τόσο του Πάρη Βασιλικού (κατόχου του τίτλου “Golden Greek” αλλά και αμέτρητων διακρίσεων σε παγκόσμιο επίπεδο), του γωνστού σε όλους Μιχάλη Ζαμπίδη αλλά και του Μιχάλη Αρναούτη (γνωστού ως Mighty Mike) που “λάμπει” στην Αμερική με τα κατορθώματα του!

Οι αθλητές των “Μαχητών Ημαθίας”, έχοντας δίπλα τους έναν προπονητή με 25ετή εμπειρία στον χώρο, απολαμβάνουν τη γυμναστική και τις προπονήσεις όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί. Στη σχολή των “Μαχητών” είναι εγγεγραμένοι 60 αθλητές όλων των ηλικιών και οι διακρίσεις στα πέντε περίπου χρόνια λειτουργίας (στις 7 Ιανουαρίου του 2009 η πρώτη μέρα λειτουργίας της σχολής) είναι εντυπωσιακές : 10 μετάλλια, τα 5 εκ των οποίων χρυσά, ενώ έξι αθλητές (Φώτης Λαναράς-21 ετών, Βασίλης Λαναράς-21 ετών, Παναγιώτης Θεοδοσιάδης-22 ετών, Νίκος Πιστικός-12 ετών, Λάμπρος Πιστικός-15 ετών και Κώστας Πολυμενίδης-13 ετών) θεωρούνται υψηλού επιπέδου, έχουν ήδη αρκετές  διακρίσεις και μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση, σύμφωνα με τον προπονητή τους Γρηγόρη Πιστικό :

“Οι αθλητές μου έχουν αποδείξει τις ικανότητες τους. Πριν το πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας που διεξήχθη στην Καβάλα πριν λίγες μέρες, δώσαμε 8 φιλικές αναμετρήσεις και είχαμε ισάριθμες νίκες. Δεν μας αποδέχτηκαν όμως στο πρωτάθλημα, με την αιτιολογία πως οι συγκεκριμένοι αθλητές είχαν στο παλμαρέ τους αγώνες kick-box! Όπως και να ‘χει όμως τρεις αθλητές μας, οι Βασίλης Λαναράς, Νίκος και Λάμπρος Πιστικός, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kick Boxing τον Δεκέμβριο στο “Αθλητικό Κέντρο Ατέρμων” στο Κιλκίς, πήραν την πρώτη θέση στις κατηγορίες τους!

Δείτε φωτορεπορτάζ από την προπόνηση της Δευτέρας 23/12 και βίντεο με τις ασκήσεις των αθλητών όλων των ηλικιών. Στο επόμενο διάστημα το Imathia Sports News θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει τον Γρηγόρη Πιστικό, σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, όπου θα αναλύσουμε όλες τις πτυχές των μαχητικών αθλημάτων αλλά και τα σχέδια του για τους “Μαχητές Ημαθίας” :

Για το Imathia Sports News, Αργύρης Τσιγγενόπουλος

 

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected