Κατηγορίες
Basket

Κώστας Τσαρτσαρής – Τι δήλωσε για τον Διαμαντίδη!

fe1c22892c5624c5a3e0158b5ed362a6_LΩς βετεράνος παίκτης πλέον ο Κώστας Τσαρτσαρής απολαμβάνει το μπάσκετ ως θεατής και με δηλώσεις του σχολίασε τους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Διαμαντίδη και Ομπράντοβιτς.

Ο πρώην άσος των «πρασίνων» μίλησε στον Sentra 103,3 για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Αρμάνι Μιλάνο και την εμφάνιση του Διαμαντίδη, αλλά και το αποψινό παιχνίδι Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Τσαρτσαρή:

Για το αν θα ήθελε να παίζει ακόμα: «Έχω συμβιβαστεί απόλυτα και είναι πολύ ωραία να κάθεσαι στον καναπέ να βλέπεις το παιχνιδάκι με ηρεμία και χωρίς άγχος. Το απολαμβάνω…»

Για το αν η άμυνα είναι το μεγάλο όπλο του Παναθηναϊκού σε αυτόν τον όμιλο: «Απόλυτα… Επί Ομπράντοβιτς και μετά επί Πεδουλάκη τον οποίο έζησα έναν χρόνο, ξεκινούσαμε και σταματούσαμε στην άμυνα. Καλώς ή κακώς το μπάσκετ εκεί έχει πάει. Τέρμα το φαντεζί μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός όταν παίζει καλή άμυνα κερδίζει τα παιχνίδια εύκολα, όπως τον ημιτελικό του Κυπέλλου, το ματς με την Λοκομοτίβ κλπ. Ο Λάσμε είναι βαρόμετρο, ο Γκιστ παίζει με τους κοντούς και ο Διαμαντίδης είναι ο γνωστός. Τότε, όλα απλοποιούνται…»

Για την αγωνιστική κατάσταση του Διαμαντίδη: «Η μοίρα του το έχει από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στον Παναθηναϊκό να έχει τα κλειδιά στα χέρια του. Πλέον γύρισε ο Ούκιτς υγιής και παίρνει ανάσες, ενώ χρησιμοποιείται και ο Κάρι για περισσότερο χρόνο. Και αμυντικά δεν είναι αναγκασμένος να κυνηγάει το αστέρι της αντίπαλης ομάδας και να κουράζεται περισσότερο. Δεν ανεβάζει το προσωπικό του σκορ, αλλά αυτά που κάνει, όπως ασίστ, αλληλοβοήθειες, δύο κουβέντες που θα πει, λίγοι το κάνουν».

Για το πότε θα σταματήσει: «Κανόνες δεν υπάρχουν. Ο καθένας έχει το δικό του ρολόι. Σίγουρα ο Διαμαντίδης δεν είναι αυτό που ήταν στα 25 του ή στα 26 του, αλλά οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού μπορούν να περιμένουν κάποια πράγμα από εκείνον. Και μπορεί κάποια στιγμή να μην παίζει 30 και μπορεί να χρειαστεί να παίζει 10 λεπτά. Και αυτό θα το κάνει καλά ακόμα και στα 40 του»!

Για τον όμιλο με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Φενέρ, Εφές, Μπάρτσα: «Δεν είναι όμιλος δύο ταχυτήτων. Είναι οι καλύτερες ομάδες σε αυτή τη φάση και είναι μακρύς ο δρόμος. Ένα στραβοπάτημα μπορεί να σε βάλει σε περιπέτειες. Και το κίνητρο πλέον είναι τεράστιο για όλους. Παράλληλα, ζορίζουν και τα εθνικά πρωταθλήματα. Εμείς σαν Παναθηναϊκός ξεμπερδέψαμε από το Κύπελλο, αλλά υπάρχει ο τελικός με τον Άρη. Επίσης, τα ταξίδια είναι πολλά. Είναι πολύ δύσκολη αυτή η φάση και πρέπει να διαχειριστούν τους παίκτες».

Για την επιστροφή του Ομπράντοβιτς στο ΣΕΦ: «Δεν θα έχει πρόβλημα να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό και τους οπαδούς. Μάλιστα ίσως αυτό να είναι καλό για την ομάδα του γιατί όλοι έχουν πέσει πάνω του και θα είναι πιο εύκολο το έργο για τους παίκτες του. Ο Ολυμπιακός καλώς ή κακώς είναι καταδικασμένος να παίζει σαν δις πρωταθλητής Ευρώπης. Έχουν όλοι έξτρα κίνητρο να τον κερδίσου αλλά και αυτός έχει τεράστιο κίνητρο να αποδείξει πως οι δύο ήττες ήταν τυχαίες και πως οι σερί νίκες δεν ήταν κάτι παροδικό. Παίζουν βέβαια απέναντι σε έναν προπονητή που ουκ ολίγες φορές έχει… κλείσει σπίτια»!

Για την Φενέρμπαχτσε: «Είδα αρκετά παιχνίδια και το πρόβλημα είναι πως δεν έχει μεγάλο βάθος πάγκου. Έχει 5-6-7 παίκτες, με πολύ ταλέντο, αλλά οι Τούρκοι που μπαίνουν δεν είναι της αξίας των παικτών του πάγκο του Ολυμπιακού. Κι αν ο Ολυμπιακός ανεβάσει ρυθμό και κουράσει τους βασικούς θα δημιουργηθεί πρόβλημα. Μην ξεχνάμε όπως πως ο Ζοτς ξέρει να παίρνει και το παραμικρό από τον καθένα».

Για το αν θα ήθελε να ήταν απόψε στο ΣΕΦ: «Και να τον χειροκροτήσουμε όλοι (γέλια)… Θα ήταν το ιδανικό. Τότε θα μιλούσαμε για υγιέστατο αθλητισμό που και στα ντέρμπι θα ήταν οι φίλαθλοι μισοί μισοί. Το ιδανικό όμως, απέχει πάρα πολύ από την πραγματικότητα στην Ελλάδα. Για αυτό λοιπόν απόψε καναπές, τηλεόραση και τηλέφωνο για τις ευχές».

Για το αν η Φενέρ είναι ομάδα του Ζοτς: «Νομίζω όχι ακόμα… Παίζουν πολύ με το ταλέντο τους και ο Ομπράντοβιτς προσπαθεί να βάλει κάποια στοιχεία του. Βελτιώνονται ημέρα με την ημέρα. Έκαναν ήττες «εκτός προγράμματος» και το βάζω σε εισαγωγικά γιατί ο Ζοτς είναι «γάτα» και δεν ξέρω αν έχασε αγωνιστικά ή αν ήθελε να χάσει για να τους συνετίσει… Όσο περνάει ο καιρός στο Τοp-16 η ομάδα του θα γίνει ομάδα… Ομπράντοβιτς. Είναι η πρώτη του χρονιά άλλωστε. Και στον Παναθηναϊκό τα πρώτα χρόνια δεν είχε την αφρόκρεμα των Ελλήνων. Μετά μάζεψε τους πιτσιρικάδες όπως τον Διαμαντίδη κι εμένα. Η καριέρα μας έχει σηματοδοτηθεί από το όνομα Ομπράντοβιτς. Και για εμάς το πιο δύσκολο ήταν όταν έφυγε. Ο Πεδουλάκης έχει φοβερές αρχές στο παιχνίδι του, αλλά εμείς επί 11 χρόνια ήμασταν στο συγκεκριμένο πλάνο. Ο Ομπράντοβιτς είναι φοβερός προπονητής, αλλά έχει καταφερθεί εναντίον μας προσωπικά πολλές φορές. Υπήρχαν διαφωνίες, αλλά ήταν φίλος μας».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected