Κατηγορίες
Αθλήματα

Εθνική Χάντμπολ Ανδρών – Πανέτοιμοι για Ισραήλ

proponisiΟλοκληρώθηκε πριν λίγο η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών ενόψει της αυριανής αναμέτρησης (17:00 – ΟΤΕ TV) στο κλειστό γυμναστήριο Μίκρας «Σπίτι του χάντμπολ» κόντρα στο Ισραήλ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλει μόνο την νίκη, ώστε να διατηρήσει καλές πιθανότητες πρόκρισης στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 4ου προκριματικού ομίλου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015 και ο κόσμος της Θεσσαλονίκης αναμένεται για μια ακόμα φορά να σταθεί στο πλευρό της Εθνικής μας ομάδας.

«Πωρωμένοι και αφεντικά του ματς»

Οι διεθνείς μίλησαν στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ για την αυριανή αναμέτρηση:

Ο πίβοτ της Εθνικής και της ΑΕΚ Τάσος Παπαδιονυσίου, επεσήμανε: «Δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε να καλύψουμε την διαφορά των 7 τερμάτων με την οποία χάσαμε στο Ισραήλ, αλλά σίγουρα πρέπει να κερδίσουμε έστω και με μισό γκολ για να συνεχίσουμε να έχουμε ελπίδες πρόκρισης. Είδαμε στο βίντεο τα λάθη που κάναμε, η αλήθεια είναι ότι δεν παίξαμε όπως θα θέλαμε, αλλά έχουμε την δυνατότητα να βελτιωθούμε, ειδικότερα στην άμυνα. Το σημαντικότερο στοιχείο που πρέπει να έχουμε αύριο είναι η συγκέντρωση για 60 λεπτά, διότι σε αυτό το επίπεδο πληρώνεται ακόμα και ένα λεπτό απροσεξίας και αδράνειας. Πρέπει να είμαστε πωρωμένοι στην άμυνα και να δείξουμε από την αρχή ότι είμαστε τα αφεντικά, ώστε να μην πιστέψουν στιγμή ότι μπορούν να ελπίζουν σε θετικό αποτέλεσμα».

«Μονόδρομος η νίκη»

Από την πλευρά του ο αριστερός εξτρέμ Διονύσης Γεωργιάδης, είπε: «Σίγουρα είναι ένα κρίσιμο παιχνίδι και από την στιγμή που χάσαμε στο Ισραήλ η νίκη είναι μονόδρομος. Το σημείο κλειδί είναι η άμυνα και τα εύκολα γκολ από αιφνιδιασμούς. Πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε τους δύο πόντους. Το καλό για εμάς είναι ότι στον όμιλο ήρθαν κάποια αποτελέσματα τα οποία ήταν βολικά, όπως η νίκη του Βελγίου επί της Ολλανδίας και έτσι όλα παραμένουν ανοιχτά».

«Μαζί θα πετύχουμε τον στόχο μας»

Εκ των κορυφαίων της Εθνικής στο ματς της Ριζόν ο δεξιός εξτρέμ Δημήτρης Τζηράς, σχολίασε: «Αυτό που θέλουμε από το παιχνίδι είναι η νίκη. Δουλέψαμε αυτές τις δύο ημέρες, πιστεύω θα διορθώσουμε τα λάθη μας και όλοι μαζί θα πετύχουμε τον στόχο μας. Αν κρίνουμε από το πρώτο ματς πρέπει να βελτιώσουμε πολύ την άμυνα μας και στην επίθεση να έχουμε υπομονή και να βρούμε περισσότερες λύσεις». Σε ερώτηση για την προσωπική του απόδοση και την σταδιακή καθιέρωση του στην Εθνική, ο νεαρός αθλητής τόνισε: «Σίγουρα είναι μεγάλη τιμή για έναν παίκτη της ηλικίας μου να φοράει το εθνόσημο. Πιστεύω ότι οι έμπειροι αθλητές της Εθνικής έχουν βοηθήσει εμένα και τους συνομήλικους μου, ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί και σοβαροί στις υποχρεώσεις μας με την ομάδα».

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου (σε 3 ματς)
1. Βέλγιο 4 (+1)
2. Ισραήλ 4 (+8)
3. Ολλανδία 2 (-3)
4. Ελλάδα 2 (-6)

*handball.org.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected