Κατηγορίες
Γενικά

Απίστευτο…Πηγαίνουν στην Τουρκία για προπόνηση!

pagomeni+pisinaΤεράστια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην Ορεστιάδα αφού το κολυμβητήριο δεν έχει λεφτά για πετρέλαιο, με τους κολυμβητές να πηγαίνουν στην Ανδριανούπολη για να προπονηθούν.

Τα προβλήματα και τα παρατράγουδα στην κολύμβηση δεν τελειώνουν. Μετά τις διοργανώσεις που αναβλήθηκαν επειδή δεν είχαν άδεια τα κολυμβητήρια και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές των καταδύσεων ήρθαν να προστεθεί ένα ακόμα λιθαράκι στο βουνό των προβλημάτων.

Το κολυμβητήριο της Ορεστιάδας κλείνει τους χειμερινούς μήνες αφού αντιμετωπίζει πρόβλημα θέρμανσης.

Έτσι, οι άνθρωποι του τοπικού κολυμβητικού συλλόγου κλήθηκαν να βρουν λύση στο θέμα. Έτσι, αποφάσισαν να πηγαίνουν στην Αδριανούπολη, αφού όπως επεσήμαναν και οι ίδιοι, συμφέρει καλύτερα όλους όσους αθλούνται.

Δηλώσεις για το θέμα έκανε ο Οδυσσέας Ρετσίδης. Ο πρόεδρος του Κολυμβητικού Ομίλου Ορεστιάδας μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Ξάνθη F/M για το θέμα που έχει προκύψει και αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αθλητές.

“Στις 29 Νοεμβρίου και για περίπου 4 μήνες το Κολυμβητήριο έκλεισε. Η ομάδα από το τότε, πάλι όπως και πέρσι, έψαξε να βρει λύσεις. Πηγαίνουμε στην Αδριανούπολη που είναι μόλις μερικά λεπτά από την πόλη μας και μαζί με την προπόνηση απαιτούνται τρεις ώρες” τόνισε αρχικά επισημαίνοντας αν πήγαιναν στο κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης θα χρειαζόντουσαν περίπου έξι ώρες (μεταφορά και προπόνηση).

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες της συνεργασίας με το κολυμβητήριο της Ανδριανούπολη: “Περίπου σε 25 λεπτά είμαστε εκεί. Πάμε με δικά μας οχήματα, 7-8 στον αριθμό, έχοντας μαζί μας τα απαραίτητα έγγραφα για να περάσουμε στην Τουρκία. Έχει προηγηθεί προεργασία και με το Τελωνείο των Τούρκων και δεν καθυστερούμε εκεί, αλλά περνάμε άμεσα απέναντι.

Είχαμε αγωνιστική συνεργασία με την ομάδα της Αδριανούπολης στο παρελθόν και ανταλλάσσαμε και απόψεις πέρα των αγώνων. Η συζήτηση έφτασε στο πρόβλημα της θέρμανσης τους χειμερινούς μήνες και άμεσα εξεδήλωσαν την πρόθεση να μας βοηθήσουν. Κανονίστηκαν οι ημερομηνίες και οι ώρες και βάσει αυτών βγάλαμε το πρόγραμμα των προπονήσεων μας.

Πέρσι ήταν δωρεάν και δεν καταβάλαμε αντίτιμο. Φέτος όμως πρέπει να δίνουμε 40 λίρες τον μήνα, είναι περίπου 13 ευρώ. Το ποσό δεν είναι πολύ μεγάλο και έτσι όλο και περισσότεροι εκδηλώνουν ενδιαφέρον να πάνε για προπόνηση εκεί. Μέχρι στιγμής είναι 25 περίπου τα άτομα που μεταβαίνουν στην Αδριανούπολη όμως ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς.

Είναι ένα άθλημα που το έχει αγκαλιάσει παρά πολύ ζεστά η πόλη. Ο Σύλλογος εξυπηρετεί τα περισσότερα παιδιά μέσα στην πόλη”.

*thrakitoday.com

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected