Κατηγορίες
Basket

Δημήτρης Ιτούδης – Συνέντευξη από καρδιάς…

3022aa541cf92d610f188f859a623492_L

Αναλυτικά, όσα είπε ο Δημήτρης Ιτούδης στον Arena 89,4:

Για την απόφαση του να εργαστεί σε τουρκική ομάδα: «Έγιναν συζητήσεις και με άλλες ομάδες, αλλά η Μπάνβιτ ήταν πολύ ουσιαστική στη προσέγγιση και πολύ ξεκάθαρη στους στόχους της και στις σκέψεις της. Έκρινα πως πήρα την σωστή απόφαση και αυτή τη στιγμή πορευόμαστε πολύ καλά. Επιπλέον, δεν αισθάνομαι ως ξένος, το περιβάλλον εί ναι οικείο και όλα πολύ καλά».

Για τον αν θα παρέμενε «δεξί χέρι» του Ομπράντοβιτς σε περίπτωση που συνέχιζε στον Παναθηναϊκό: «Νομίζω ότι δεν θα άλλαζε κάτι, αν ο Ομπράντοβιτς έμενε στον Παναθηναϊκό. Η συνεργασία μας ήταν εξαιρετική. Θα έμενα δίπλα του. Από εκεί και πέρα, εγώ έκανα πράξη να αρνηθώ κάποιες προτάσεις, επειδή είχα συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Μετά από συζήτηση με συγκεκριμένους ανθρώπους, τους οποίους εμπιστεύομαι απόλαυτα, πήρα τις αποφάσεις μου. Επί ένα χρόνο πήγα σε διάφορα σεμινάρια και με τον Ζέλικο στο Ντιτρόιτ, στο ΝΒΑ. Η παρουσία μου στον Παναθηναϊκό δεν ήταν συμβατική, υπήρχαν ευθύνες και μια πολύ στενή συνεργασία με τον Ομπράντοβιτς. Η συνεργασία μας είχε περάσει σε άλλο επίπεδο και ήμουν έτοιμος ανά πάσα στιγμή να κάνω το επόμενο βήμα».

Για την συνεργασία του με τον Ομπράντοβιτς: «Είμαι άνθρωπος, που αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Συμμετείχα ενεργά και στις καλές και στις κακές στιγμές του Παναθηναϊκού. Όλα αυτά με βοήθησαν πάρα πολύ για να μπορέσω να βγω έξω και να αναλάβω μια ομάδα. Η οικογένεια Γιαννακόπουλου επένδυσε και κατάφερε να φτιάξει μια πολύ δυνατή ελληνική ομάδα στον Παναθηναϊκό, με συνέχεια και συνέπεια σε όλες τις διοργανώσεις».

Για την Μπάνβιτ, που είναι πρώτη στο τουρκικό πρωτάθλημα και τις τρεις μεγάλες ομάδες της Κωνσταντινούπολης: «Οι ομάδες της που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα έχουν πολύ μεγάλα μπάτζετ και πολύ διαφορετικούς στόχους. Εμείς στην Μπάνβιτ έχουμε ξεκαθαρίσει ότι πατάμε γερά στο έδαφος και ξέρουμε ότι δεν έχουμε πετύχει κάτι μέχρι στιγμής. Σαφώς έχουμε κερδίσει τον σεβασμό των αντιπάλων, αλλά και τον αυτοσεβασμό μας, όμως αυτή τη στιγμή το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο. Θέλω να πω ότι το πρωτάθλημα είναι πολύ ισχυρό στην Τουρκία, ίσως εφάμιλλο του ισπανικού, με 16 ομάδες από τις οποίες οι 12 έχουν βλέψεις για τα πλέι οφ».

Για την πρωτιά της Μπάνβιτ στην βαθμολογία: «Έχουμε 13 νίκες σε 14 παιχνίδια. Σε όλα ήμασταν ανταγωνιστικοί και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, που έγιναν προσθήκες σημαντικών παικτών. Τον τελευταίο καιρό αποδίδουμε και θεαματικό».

Για την νίκη επί της Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς: «Μια νίκη σε βάρος μεγάλου αντιπάλου μας σαφώς γίνεται θέμα και μας δίνει δύναμη και πίστη ότι έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε ομάδες με διαφορετικούς στόχους. Μην ξεχνάτε, όμως, ότι και η Φενέρμπαχτσε, παρά το ισχυρό σύνολο και τα χρήματα, χρειάζεται χρόνο για να γίνει ομάδα».

Για την φετινή πορεία του Παναθηναϊκού και τον Ολυμπιακού: «Ο Παναθηναϊκός παίζει καλό μπάσκετ, ενώ ο Ολυμπιακός περνάει αυτή την εποχή μια αγωνιστική κρίση. Αυτό το θεωρώ φυσιολογικό, ακαόμη και για μια ομάδα αυτού του επιπέδου. Είναι δεδομένο πως οι δύο θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Πόσο θα μετρήσουν οι έδρες θα φανεί στη συνέχεια.».

Για την Ευρωλίγκα: «Είναι πολύ νωρίς ακόμη, αν και η φάση των 16 είναι η πιο σημαντική. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες τρεις θέσεις του ομίλου, που βρίσκονται οι δύο ελληνικές ομάδες και είναι και ο πιο δύσκολος, πιστεύω ότι δεν θα έχουν ντεζαβαντάζ έδρας. Είναι πολύ νωρίς να πούμε οτιδήποτε για όλες τις διοργανώσεις».

Για την κατάσταση στην Α1: «Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν δύο οικογένειες στην Ελλάδα, που βάζουν πολλά χρήματα στις δύο ομάδες. Στην Τουρκία αυτές οι οικογένεις είναι δέκα. Προφανώς, πρέπει να διαφοροποιηθούν οι στόχοι ομάδων, που δεν έχουν μεγάλα έσοδα, ώστε να επαναπροσδιορίσουν τους στόχους τους. Πρέπει να στηριχτούν στις υποδομές και σε παίκτες που αγαπάνε την φανέλα».

Για την ζωή στην τουρκική επαρχία: «Η πόλη βρίσκεται στα παράλια της Μικράς Ασίας, έχει 130.000 κατοίκους και είναι η αρχαία Πάντερμος. Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι οι πολύ μεγάλες αποστάσεις, που πρέπει να διανύσουμε και πως η πόλη δεν έχει αεροδρόμιο, οπότε πηγαίνουμε στην Κωνσταντινούπολη. Το γεγονός ότι η ομάδα στηρίζεται σε μια υγιή προσπάθεια και επιχείρησηα αποτελεί βασική προϋπόθεση. Το γήπεδο μας είναι μικρό, αλλά καλά οργανωμένο, όπως και οι υποδομές. Στις εγκαταστάσεις, πέρα από τα γήπεδα, υπάρχουνι καταλύματα και εστιατόρια για 35 παιδιά, που μένουν μόνιμα εκεί, σαν στο σπίτι τους».

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected