Κατηγορίες
Football League - Super League 1

ΕΠΟ – Πρόθεση της το 2+1!

44-1-thumb-largeΤην παραπομπή της ΕΠΟ στο Διαιτητικό Δικαστήριο του θέματος που αφορά τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν από την πρώτη κατηγορία και θα προβιβαστούν από τη δεύτερη την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και το πώς θα το χειριστούν συζητούν την Τρίτη 14/1 Super League και Football League με διοικητικά συμβούλια.

Η εκδίκαση της υπόθεσης που, θα γίνει, όπως όλα δείχνουν την άλλη Τρίτη 21/1 στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ -το οποίο θα έχει επταμελή σύνθεση- όπως αποφασίστηκε στο Δ.Σ της Ομοσπονδίας. Μια απόφαση η οποία πάρθηκε κατά παράβαση του ΚΑΠ (αρ. 7 παρ. 4) και του καταστατικού (αρ. 49) και παράκαμψη της αρμοδιότητάς του Δ.Σ να εγκρίνει τις προκηρύσσεις των Ενώσεων μελών του και με εξάμηνη καθυστέρηση, που αποτελεί δυσφήμιση για το άθλημα και για το κύρος των πρωταθλημάτων .

Από την πλευρά της Super League στο αυριανό συμβούλιο θα ορίσουν τους εκπροσώπους τους που θα δικάσουν αλλά και τους δικηγόρους υπεράσπισης.

Όσον αφορά στην Football League τα πράγματα είναι ακόμη ρευστά καθώς φέρεται να υπάρχουν ομάδες που έχουν αντίθεση άποψη με την παραπομπή τους θέματος στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, ενώ δεν αποκλείεται κάποιες ΠΑΕ να κάνουν πρόσθετη παρέμβαση.

Υπενθυμίζεται ότι η Super League θέλει να υποβιβαστούν δυο ομάδες και η Football League να προβιβαστούν τρεις. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus η ΕΠΟ στο υπόμνημα που κατέθεσε ανέφερε την εναλλακτική πρόταση της Super League να πέσουν δύο ομάδες και η τρίτη θέση να κριθεί με αγώνα μπαράζ μεταξύ του 16ου της βαθμολογίας της με τον τρίτο της βαθμολογίας των πλέι οφ της Football League.

*soccerplus.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected