Κατηγορίες
Football League - Super League 1

Football League – Απίστευτα πράγματα στο ΔΣ…

editorial_40060Η Football League δεν είχε την δύναμη ούτε καν να ανακοινώσει την απόφαση που έλαβε στο Δ.Σ της και κατά παράβαση της αρχής της πλειοψηφίας και της απόφασης που πάρθηκε στο Δ.Σ, αποφασίστηκε δια τηλεφώνου να γίνει νέο Δ.Σ το προσεχές Σάββατο.

Στην διάρκεια του Δ.Σ η απόφαση που ελήφθη ήταν α) να ανακληθούν τα μέλη της Football League από το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ  β) να μην παραστεί η «μικρή λίγκα» στην εκδίκαση της υπόθεσης και γ) να ζητήσει την εφαρμογή των κανονισμών

Κύριος εκφραστής αυτής της τάσης, ήταν ο πρόεδρος της Παναχαϊκής Αλέξης Κούγιας  ο οποίος αφού ανέλυσε τους κανονισμούς της ΕΠΟ (άρθρο 7 του ΚΑΠ και άρθρο 49 του καταστατικού), είπε ότι η διαδικασία που μεθόδευσε η ΕΠΟ δεν προβλέπεται και θα έπρεπε να προσφύγει στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο είτε η Super League είτε η Football League,  η ΕΠΟ δεν είναι διάδικος και δεν δικαιούται να προσφύγει ακολουθώντας «κουρίδειες μεθόδους» και ότι έπρεπε έγκαιρα να εγκρίνει τις προκηρύξεις.

Επίσης ο κ. Κούγιας είπε ότι σε περίπτωση που δεν ανέβουν τρεις ομάδες και είναι η Παναχαϊκή η τρίτη θα κινηθεί νομικά.

Όταν τελείωσε το Δ.Σ η Football League αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων και αντί να ανακοινώσει την απόφαση όρισε νέο ΔΣ.

Από το γραφείου του προέδρου Σπύρου Καλογιάννη στο οποίο συγκεντρώθηκαν κάποια από τα μέλη του Δ.Σ άρχισαν να τηλεφωνούν στους προέδρους και να τους ζητούν να γυρίσουν πίσω. Όταν αυτό δεν κατέστη δυνατό «έπνιξαν» την αρχική απόφαση και όρισαν να ΔΣ το Σάββατο 18/1.

Η στάση της Super League και της ΕΠΟ

Να προχωρήσει την διαδικασία του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου δείχνει αποφασισμένη η ΕΠΟ ορίζοντας η ίδια διαιτητές αν η Φούτμπολ Λιγκ επιμείνει στη στάση της.

Μέσα τις επόμενες μέρες η Ομοσπονδία θα στείλει το υπόμνημα, όπου θα παραπέμπει την υπόθεση.

Στο ΔΣ της Super League αποφασίστηκε να εμμείνουν στη προκήρυξη που προβλέπει τον υποβιβασμό δύο ομάδων, ενώ ειπώθηκε πως δεν θα ήταν αρνητικοί σε μια «μέση λύση». Δηλαδή να υποβιβαστούν δύο ομάδες και ο 16ος να δώσει αγώνα μπαράζ με τον τρίτο της Φούτμπολ Λιγκ.

Τέλος αποφασίστηκε να γίνουν πρόσθετες ομάδες από μέλη του συνεταιρισμού κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.

*soccerplus.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected