Κατηγορίες
Super League 1

Απόλλων Σμύρνης – Αστέρας Τρίπολης 1-2

1b707d5287465672d06f976aeded69f9_L

Απόλλων και Αστέρας διασταύρωσαν τα… φορμαρισμένα ξίφη τους και πρόσφεραν ένα χορταστικό θέαμα στην αναμέτρηση της Ριζούπολης. Η Ελαφρά Ταξιαρχία όπως και οι Αρκάδες είχε μόνο νίκες στο 2014 για το πρωτάθλημα, ενώ οι δύο αντίπαλοι δεν είχαν δεχθεί γκολ στη Super League κατά το νέο έτος.

Ο Καράσκο, προερχόμενος από την τρομερή εμφάνιση κόντρα στον Πλατανιά, «έσπασε» το μίνι ρεκόρ του Τζόρβα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Απόλλωνα μετά από 220 λεπτά. Ο Αστέρας αξιοποίησε το καλό του διάστημα στη Ριζούπουλη, σκόραρε όταν έβαλε την μπάλα κάτω και είχε για μαέστρο τον Πάμπλο Ντε Μπλάσις ο οποίος με την ποιότητα του έκοβε στη μέση την άμυνα του Απόλλωνα. Ο Αργεντινός πριν από το 0-1 είχε φτάσει μια ανάσα από το γκολ, αλλά τον σταμάτησε με φοβερή επέμβαση ο Τζόρβας.

Τα τελευταία δέκα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ήταν εκπληκτικό και είχε ανήκαν αποκλειστικά στον Απόλλωνα. Η συνεργασία Μίνγκα-Φαρινόλα λίγο έλειψε να φέρει το 1-1, όπως και η κοντινή κεφαλιά του Ντάλμπεργκ που εξουδετερώθηκε εντυπωσιακά από τον Μπαντή!

Η… φόρα του Απόλλωνα από το πρώτο ημίχρονο συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Πιο παθιασμένοι, πιο ορεξάτοι και πιο επιθετικοί οι γηπεδούχοι σταμάτησαν πάνω σε έναν εκπληκτικό Μπαντή. Ο τερματοφύλακας του Αστέρα έκανε μια από τις κορυφαίες αποκρούσεις της χρονιάς στο 61ο λεπτό σταματώντας με διπλή επέμβαση τους Ντάλμπεργκ και Φαρινόλα. Νωρίτερα ο Λούι είχε σώσει τους Αρκάδες πάνω στη γραμμή σε πλασέ του Ντάλμπεργκ.

Η ομάδα που διεκδικεί όμως κάτι και το αξίζει, το παίρνει. Ο Απόλλων μετά από σειρά χαμένων ευκαιριών έφτασε στο γκολ με τον Πετρόπουλο. Ο Αργυρόπουλος σέντραρε, ο Μπαντής δεν μάζεψε την μπάλα ψηλά και οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 1-1.

Η αντίδραση του Αστέρα ήταν ο χειρότερος εφιάλτης του Απόλλωνα! Στο 93 και μετά από εκπληκτική αντεπίθεση ο Κοντοές έστρωσε στον Λούι και ο Αργεντινός με εντυπωσιακό σουτ έξω από την περιοχή κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του Τζόρβα!

Απόλλων Σμύρνης : Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Άλβαρες, Κανακούδης, Δελήζησης, Τσοκάνης, Παντελιάδης, Μίνγκας (77′ Πετρόπουλος), Φαρίνολα, Λουσέρο (69′ Αμπρόουζ), Ντάλμπεργκ.

Αστέρας Τρίπολης : Μπαντής, Λούι, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Κοντοές, Ουσέρο, Ζησόπουλος, Καράσκο (79′ Κάφα), Μουνάφο (62′ Σέτι), Ντε Μπλάσις (68′ Ναβάρο), Μπαράλες.

*sport24.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected