Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Κοζάνη – Όλυμπος Κέρκυρας 5-1

Με εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο η Κοζάνη επιβλήθηκε με το εμφατικό 5-1 του Όλυμπου Κέρκυρας στο παιχνίδι της 14ης (προτελευταίας) αγωνιστικής του πρώτου γύρου του 2ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Οι ερυθρόλευκοι «λαχτάρισαν» όταν ισοφαρίστηκαν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, στο δεύτερο μέρος όμως με τρία γκολ και μία ασίστ του Νίκου Πιπινίκα πήραν μία ευρεία νίκη απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που δεν μπόρεσε να τους παρακολουθήσει.

Στο πρώτο ημίχρονο η Κοζάνη είχε την υπεροχή, με τον Όλυμπο να αγωνίζεται με διπλή ζώνη άμυνας και να προσπαθεί να κρατήσει τους επιθετικούς των ερυθρόλευκων μακριά από την περιοχή του.

Στο 27’ φάουλ από αριστερά του Ταφαρλή, κεφαλιά του προωθημένου Ηλία Τσικόπουλου (πήρε την θέση του τιμωρημένου Κάλφα στο κέντρο της άμυνας) στο πρώτο δοκάρι και 1-0.

Στο 37’ ο νεαρός Κουτσομήτρος μπήκε επικίνδυνα από δεξιά αλλά η σέντρα του δεν βρήκε κάποιον συμπαίκτη.

Στο 40’ δυνατό σουτ του Πιπινίκα απέκρουσε θεαματικά ο Βαρελής σε κόρνερ, με τον τερματοφύλακα των Κερκυραίων να τραυματίζεται ελαφρά στη φάση αυτή.

Στο 44’ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε μία φάση διαρκείας όταν μετά από κόρνερ οι αμυντικοί της Κοζάνης απέκρουσαν μία κεφαλιά και ένα σουτ πάνω στη γραμμή, η μπάλα κατέληξε στον προωθημένο Θεόφιλο Πανδή που με νέα κεφαλιά από κοντά την έστειλε στα δίχτυα.

Η Κοζάνη ουσιαστικά «καθάρισε» το παιχνίδι σχεδόν με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου όταν σημείωσε δύο διαδοχικά γκολ με τον Νίκο Πιπινίκα στο δίλεπτο 46’-48’.

Στη συνέχεια οι ερυθρόλευκοι, απαλλαγμένοι από το άγχος, έδειξαν τον καλό τους εαυτό και πρόσφεραν ωραίο θέαμα, σημειώνοντας ακόμα δύο γκολ.

Στο 46’ σέντρα του Στεργιόπουλου από δεξιά, ωραία γυριστή κεφαλιά του Πιπινίκα και 2-1.

Στο 48’ ο Πιπινίκας βρέθηκε μέσα στην περιοχή αμαρκάριστος, πέρασε τον τερματοφύλακα του Όλυμπου και από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα στην κενή εστία για το 3-1.

Στο 60’ επικίνδυνο φάουλ του Ρομαντζά από πλάγια αριστερά έφυγε δίπλα από το απέναντι δοκάρι της Κοζάνης.

Στο 73’ ο Προβίδας κατέβασε ωραία τη μπάλα μέσα στην περιοχή, πέρασε τον Βασιλάκη που στη συνέχεια τον ανέτρεψε από πίσω, με τον Πιπινίκα να ολοκληρώνει το προσωπικό του «χατ-τρικ» από τα έντεκα βήματα.

Στο 80’ δυνατό βολέ του Γαστεράτου βρήκε τη συμβολή των δοκών της Κοζάνης.

Στο 88’ ο Σαμαράς βρέθηκε μόνος απέναντι στον Βαρελή αλλά ο τερματοφύλακας του Όλυμπου απέκρουσε με τα πόδια το πλασέ του νεαρού επιθετικού της Κοζάνης.

Στο 89’ μπήκε το κερασάκι στην τούρτα μ’ ένα πολύ όμορφο γκολ που σημείωσε ο 38χρονος Γιάννης Προβίδας με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά στην κίνηση μετά από ιδανική σέντρα του Πιπινίκα από αριστερά.

Κοζάνη : Αμπατζίδης, Στεργιόπουλος (75′ Σαμαράς), Μπουλγκουρίδης, Βασίλιεβιτς (77′ Δάμου), Ηλίας Τσικόπουλος, Καραμπατζάκης, Γιάννης Τσικόπουλος, Ντεμιράϊ, Πιπινίκας, Ταφαρλής, Κουτσομήτρος (65′ Προβίδας).

Όλυμπος Κέρκυρας : Βαρελής, Νικολόπουλος, Βάγιας, Βασιλάκης, Πανδής, Κροκίδης, Καλούδης (57′ Μπούας), Ρομαντζάς, Γαστεράτος (83′ Τριβυζάς), Βλάσσης (74′ Παπαβλασόπουλος), Βλάχος.

*fckozani.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected