Κατηγορίες
Super League 1

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΛ Καλλονής 1-2

78fdce0b3995386ff37df0a74678461c_LΔεύτερη συνεχόμενη νίκη για τους νησιώτες, οι οποίοι με «χρυσό» σκόρερ τον Περόνε, πήραν το «διπλό» 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες».

Το «συγκρότημα» του Γιάννη Ματζουράκη έδειξε πως βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο, καθώς μερικές μέρες μετά τη νίκη επί του Άρη στο ΟΑΚΑ, πανηγύρισαν το δεύτερο συνεχόμενο «τρίποντο» στο πρωτάθλημα της Super League, επικρατώντας 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα με ανατροπή.

Πλέον η ομάδα της Μυτιλήνης βρίσκεται στην 8η θέση με 25 βαθμούς, όσους έχει και η Skoda Ξάνθη, μετά την ισοπαλία της (2-2) με τον Εργοτέλη, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα παραμένει σε… κρίση, γνωρίζοντας την 3η συνεχόμενη ήττα και… υποχώρησε στην 11η θέση.

Η εξέλιξη του ματς

Η αναμέτρηση άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 11’ ο Ακόστα άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το παρθενικό του τέρμα με την φανέλα του «Άγιαξ της Ηπείρου», εκμεταλλευόμενος την ασταθή επέμβαση του Χογκ στην προσπάθεια του Ίλιτς.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα, αλλά στο 19’ ο Μαρσέλο είδε το δυνατό σουτ να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη και στην συνέχεια, ο Περόνε δεν κατάφερε να σκοράρει με ανάποδο «ψαλιδάκι».

Το ματς είχε πάρει εξαιρετικό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοικτά στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησαν μερικές ευκαιρίες στα καρέ των δύο πορτιέρων, με καλύτερη αυτή του 36ου λεπτού για τους νησιώτες, όταν ο Λεοζίνιο μέσα στην περιοχή καθυστέρησε και οι αμυντικοί του… πήραν την «μπουκιά» από το… στόμα, ενώ στο 42’ ο Μαρσέλο με σουτ… ανάγκασε τον Βελλίδη να διώξει με εξαιρετικό τρόπο.

Ολική… ανατροπή

Το δεύτερο ημίχρονο ανήκει στην Καλλονή, η οποία μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να φέρει άμεσα το ματς στα ίσια, αλλά στο 54’ ο Λεοζίνιο δεν σημάδεψε σωστά και η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Βελλίδης απέκρουσε το σουτ του Βραζιλιάνου.

Οι νησιώτες αύξησαν την πίεσή τους προς την εστία των Ηπειρωτών και οι προσπάθειές τους καρποφόρησαν στο 67’ με το απ’ ευθείας φάουλ του Λεοζίνιο, με τον Βελλίδη να αιφνιδιάζεται και η μπάλα αρχικά χτύπησε στο δοκάρι και στην συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα του.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε να αντιδράσει στο 71’ με τον Χαρίση να κάνει το σουτ, έπειτα από ασταθή επέμβαση του Χογκ, αλλά η φάση χάθηκε για τους γηπεδούχους, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Βελλίδης σταμάτησε σε τετ-α-τετ τον Μαρσέλο στην αντεπίθεση.

Η ανατροπή για την Καλλονή ήρθε στο 78’ με τον Περόνε, ο οποίος δεν απώλεσε την ασίστ του Μανούσου, ο οποίος έφυγε στην αντεπίθεση και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Αργεντίνο, που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-1.

ΠΑΣ Γιάννινα : Βελλίδης, Σονγκό (46’ Κοροβέσης), Ντάσιος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα (53’ λ.τρ. Χαρίσης), Στρούνα, Ακόστα, Ίλιτς, Κυβελλίδης (60’ Μπέριος).

ΑΕΛ Καλλονής : Χογκ, Αναστασιάδης, Ζακουανί, Ποντάνι, Χωριανόπουλος, Μαρσέλο (81’ Φουρλάνος), Κεϊτά (76’ Φαρία), Λεοζίνιο, Νιαμπούγιου, Μανούσος, Περόνε (84’ Καζάκης).

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected