Κατηγορίες
Basket

Μουντομπάσκετ 2014 – Στα φαβορί για wild card η Ελλάδα

1cec6280f2f828d72fe0504c1ef5df79_LΜάχη για την εξασφάλιση της παρουσίας της στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014, που θα λάβει χώρα στην Ισπανία, δίνει η Εθνική Ελλάδας.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, μαζί με άλλες 14 χώρες, διεκδικούν τις τέσσερις wild cards που θα δοθούν από τη Διεθνή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Η απόφαση θα παρθεί από το κεντρικό γραφείο της στη Βαρκελώνη, το οποίο θα συνεδριάσει το διήμερο 1-2 Φεβρουαρίου, αλλά τα σενάρια για τις «τυχερές» χώρες έχουν ήδη αρχίσει να δίνουν και να παίρνουν. Νέο δημοσίευμα από τη Ρωσία επικαλείται πηγές εντός της FIBA, σύμφωνα με τις οποίες η Εθνική Ελλάδας θα βρεθεί κανονικά στα ισπανικά παρκέ το διάστημα 30/08-14/09.

Συγκεκριμένα, η αθλητική ρωσική εφημερίδα «Sport Express» και ο συντάκτης του άρθρου Βλάντιμιρ Μοζιάτσεφ αναφέρουν πως σύμφωνα με ανεπίσημες, αλλά αξιόπιστες, πηγές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης οι τέσσερις χώρες που θα πάρουν wild card θα είναι η Ελλάδα, η Τουρκία, η Βραζιλία και η Κίνα. Το κείμενο δείχνει να επιβεβαιώνει την στάση του προέδρου της ΕΟΚ, Γιώργου Βασιλακόπουλου, ο οποίος εξέφρασε πρόσφατη τη βεβαιότητά του για εξασφάλιση της μίας εκ των τεσσάρων καρτών ελεύθερης συμμετοχής της FIBA.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected