Διάφορα

Υπόθεση “στημένα” – Εισαγγελέας ζητά ποδοσφαιριστές στο εδώλιο!

sfyri11Η εισαγγελέας εφετών, που ήταν και εισαγγελέας στην εκδίκαση της υπόθεσης των στημένων αγώνων, Βιργινία Σακελαροπούλου,  έστειλε αναφορά προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, στην οποία αιτείται την άσκηση ποινικών διώξεων κατά των ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν στους αγώνες που κρίθηκαν χειραγωγημένοι στη δίκη για τους στημένους αγώνες στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus στην αναφορά της, λέει ότι η προσοχή πρέπει να επικεντρωθεί στους παίκτες των ομάδων που ηττηθήκαν και είχαν μειωμένη απόδοση,  στους χειραγωγημένους αγώνες. Η εισαγγελέας υποστηρίζει πως δεν είναι δυνατόν να τιμωρούνται οι εντολείς και οι ποδοσφαιριστές αυτών των αγώνων, που μπορούν να χειραγωγήσουν αυτό το αποτέλεσμα, να μην ελέγχονται.

Αναλυτικά οι αγώνες που κρίθηκαν στημένοι και οι κατηγορίες που αποδόθηκαν.

Καβάλα – Αγροτικός Αστέρας 4-1 (4-1, 14/3/2009)

Για αυτό το παιχνίδι κρίθηκαν ένοχοι ο Μάκης Ψωμιάδης με την κατηγορία της δωροδοκίας στον Ριαβόγλου, που ήταν τότε πρόεδρος του Αγροτικού Αστέρα και ο Ριαβόγλου, για δωροληψία από τον Ψωμιάδη και δωροδοκία σε παίκτες.

Αγροτικός Αστέρας – Καβάλα 0-3 (28/10/2009)

Κρίθηκε ένοχος ο Μάκης Ψωμιάδης και ο Κώστας Ριαβόγλου για δωροδοκία δωροληψία.

Αναγέννηση Καρδίτσας – Καβάλα (3-0, 4/5/2009)

Για αυτό το παιχνίδι κρίθηκαν ένοχοι ο Μάκης Ψωμιάδης, ο Διονύσης Κοτούλας και Περικλής Αμανατίδης.

Ηλυσιακός – Αγροτικός Αστέρας (3-2 27/4/2009)

Κρίθηκαν ένοχοι ο Κώστας Ριαβόγλου και Θώμας Μητρόπουλος για δωροδοκία.

Ηλυσιακός – Εθνικός (3-2 6/4/2009)

Ενοχος ο Θωμάς Μητρόπουλος για δωροδοκία

Ολυμπιακός Βόλου – Ηλυσιακός 0-1 (0-1, 4/5/2009)

Ενοχος ο Θωμάς Μητρόπουλος για δωροδοκία

Επίσης υπάρχει ακόμη ένα ματς Αγροτικός Αστέρας – Διαγόρας για το οποίο ο Ριαβόγλου κρίθηκε ένοχος για παράνομο στοιχηματισμό.

Τότε (6/12) η Εισαγγελέας Βιργινία Σακελαροπούλου είχε ζητήσει να σταλεί αντίγραφο στην εισαγγελία πρωτοδικών και να κριθεί η εμπλοκή των ποδοσφαιριστών στους στημένους αλλά η πρόταση της απορρίφτηκε από την έδρα.

*soccerplus.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected