Διάφορα

Μίκαελ Σουμάχερ – Τα νέα της υγείας του

1349193089Δημοσίευματα αναφέρουν πως ο Μίκαελ Σουμάχερ μπορεί να έχει περιέλθει ήδη σε κατάσταση συνδρόμου Appalic. Διαβάστε αναλυτικά.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ νοσηλεύεται για τέταρτη εβδομάδα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γκρενόμπλ. Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 παραμένει σε κώμα και σε σταθερή κατάσταση.

Το τελευταίο 24ωρο νέα δημοσιεύματα κάνουν λόγο όχι για επιδείνωση της κατάστασης, αλλά πως δεν υπάρχει επιστροφή. Ο γερός οργανισμός του θα τον κρατήσει στη ζωή, μπορεί όμως να συνεχίζει να ζει σε κατάσταση “φυτού”.

Η αυστριακή ιστοσελίδα format αναφέρει πως ο Σουμάχερ μπορεί ήδη να έχει περιέλθει σε κατάσταση συνδρόμου Appalic.

Σύμφωνα με την ιατρική εξήγηση όταν ένας ασθενής έχει υποστεί σοβαρά εγκεφαλικά τραύματα βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση μετά την αφύπνιση του από το κώμα, δεν έχει δηλαδή αίσθηση του περιβάλλοντος.

Ένας ασθενής που υποφέρει από σύνδρομο Appalic μπορεί να ζήσει πολλά χρόνια, όμως το να το ξεπεράσει συγκεντρώνει λιγότερες από 50% πιθανότητες.

Ο Σουμάχερ παραμένει σε κωματώδη κατάσταση από τις 29 Δεκεμβρίου που υπέστη το σοβαρό ατύχημα, κάνοντας σκι στο θέρετρο Μεριμπέλ. Έχει υποβληθεί ήδη σε δύο επεμβάσεις σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση.

Η παραμονή του σε κώμα δεν είναι καλή ένδειξη. Σύμφωνα με τον καθηγητή νευρολογίας Ζαν-Μαρκ Οργκογκόθο που έχει έδρα στο πανεπιστήμιο του Μπορντό “κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα που παραμένει σε κωματώδη κατάσταση ελαχιστοποιεί τις ελπίδες βελτίωσης της κατάστασης της υγείας του“.

Η τελευταία επίσημη ενημέρωση για τον Σουμάχερ ήρθε στις 17 του μήνα από τη μάνατζερ του, Σαμπίνε Κεμ. Έκανε λόγο για σταθερή κατάσταση της υγείας του και για πρώτη φορά δεν χρησιμοποιήθηκε η λέξη “κρίσιμη”.

*sport24.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected