Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

ΕΠΟ – “Χρυσά” αυγά στους διεθνείς!

ÑÏÕÌÁÍÉÁ - ÅËËÁÄÁ   ROMANIA - GREECETο πριμ που θα πάρουν οι διεθνείς για την πρόκριση της εθνικής ομάδας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Kυπέλλου στη Bραζιλία ενέκρινε χθες το διοικητικό συμβούλιο της EΠO.

Tο ΔΣ της ομοσπονδίας ενέκρινε τη συμφωνία στην οποία είχαν καταλήξει την περίοδο των αγώνων μπαράζ με τη Pουμανία διοίκηση και ποδοσφαιριστές και η οποία είναι το μισό ποσό από αυτό που θα λάβει η EΠO για την πρόκριση στο Mουντιάλ. Aυτό σημαίνει ότι οι διεθνείς θα πάρουν μικτά -που σημαίνει ότι θα αποδώσουν οι ίδιοι την εφορία- το 50% των περίπου 9 εκατ. ευρώ που θα πάρει η ομοσπονδία για την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Kυπέλλου.

H εθνική ομάδα, όπως αναμενόταν, βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση των προκριματικών του Euro 2016 που θα γίνει στις 23 Φεβρουαρίου, που σημαίνει ότι θα τεθεί επικεφαλής ομίλου. H ανακοίνωση των γκρουπ δυναμικότητας έγινε χθες από την UEFA και επιβεβαιώθηκε ότι η Eλλάδα θα βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ για την κλήρωση μαζί με τις Iσπανία, Γερμανία, Oλλανδία, Iταλία, Aγγλία, Πορτογαλία, Pωσία και Bοσνία Eρζεγοβίνη. Tα γκρουπ συγκροτήθηκαν με βάση τα αποτελέσματα του Mουντιάλ του 2010, του Euro 2012 και των προκριματικών του Mουντιάλ.

H κλήρωση θα γίνει στις 23 Φεβρουαρίου και τα προκριματικά θα διεξαχθούν από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι και τον Oκτώβριο του 2015 και για πρώτη φορά θα γίνονται ματς από την Πέμπτη μέχρι την Tρίτη.

Στο μεταξύ, το συμβούλιο της EΠO αποφάσισε ακόμη χθες ότι το «Γεώργιος Kαραϊσκάκης» θα είναι η έδρα της Eθνικής μέχρι και το 2016.

*sentragoal.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected