Κατηγορίες
Αθλήματα

Αυστραλιανό Open – Στάνισλας…Slam!

imageΟ Στάνισλας Βαβρίνκα είναι ο μεγάλος νικητής του Αυστραλιανού Open. Συνεχίζοντας την ξέφρενη πορεία του κι εκμεταλλευόμενος το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε ο Ράφα Ναδάλ, επικράτησε 3-1 στον τελικό και έφτασε στον πρώτο τίτλο Grand Slam στην καριέρα του. Μάλιστα ο Ελβετός, που πήρε ρεβάνς για τον συμπατριώτη του Ρότζερ Φέντερερ, που είχε αποκλειστεί στον ημιτελικό από τον Ισπανό κορυφαίο τενίστα της παγκόσμιας κατάταξης, μετά από αυτό τον τίτλο σκαρφαλώνει στο νούμερο τρία του κόσμου.

Ο Βαβρίνκα μπήκε δυναμικά στον αγώνα και με μπρέικ στο σέρβις του Ναδάλ προηγήθηκε με 3-1 στο πρώτο γκέιμ, το οποίο κατέκτησε τελικά με 6-3. Ο Ελβετός ξεκίνησε με μπρέικ και το δεύτερο σετ, με τον αντίπαλό του να ζητεί ιατρικό τάιμ άουτ λόγω των έντονων πόνων στη μέση του. Μάλιστα η επιστροφή του στο κορτ έγινε καθυστερημένα με τον Βαβρίνκα να διαμαρτύρεται και τον κόσμο να αποδοκιμάζει. Ο Βαβρίνκα έφτασε με δεύτερο μπρέικ στο 4-1, ο Ναδάλ δέχτηκε ξανά περιποιήσεις στη μέση του και έφτασε στο 2-0 σετ με 6-2. Ο τενίστας από τη Μαγιόρκα δεν είχε την τελευταία του λέξη και ξεκινώντας με 3-0 το τρίτο σετ (κερδίζοντας και το κοινό) έφτασε στο 6-3 και στη μείωση του σκορ στα σετ με 2-1.

Στο τέταρτο σετ, ο Βαβρίνκα έκανε μπρέικ φτάνοντας στο 4-2, ο Ναδάλ απάντησε άμεσα, αλλά μετά το δεύτερο μπρέικ του Βαβρίνκα ήρθε η νίκη με 6-3, με τον Ναδάλ, που έμεινε στους 13 τίτλους σε Grand Slam να τον συγχαίρει ιπποτικά. Αυτή ήταν η παρθενική εμφάνιση του 28χρονου Βαβρίνκα σε τελικό Grand Slam, καθώς μέχρι τώρα είχε να επιδείξει μόνο μία παρουσία σε ημιτελικό του US Open. Ο 28χρονος Ναδάλ προσπάθησε μάταια να ζευγαρώσει τις νίκες του στο τουρνουά της Μελβούρνης μετά την κατάκτηση του τίτλου το 2009.

Ο μεγάλος νικητής, «φορώντας» το πιο πλατύ του χαμόγελο, τόνισε: «Ο Ράφα είναι καλός φίλος μου, σπουδαίος αθλητής, που επέστρεψε από σοβαρό τραυματισμό κι έφτασε ξανά στο νούμερο ένα. Ελπίζω η μέση του να είναι καλά. Ευχαριστώ τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου. Για μένα είναι το καλύτερο Grand Slam και είμαι χαρούμενος που επιστρέφω εδώ κάθε χρόνο. Δεν ξέρω αν ονειρεύομαι ή όχι… Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου. Ήταν ένα όνειρο για μένα, είμαι πολύ χαρούμενος και έχω δίπλα μου πολλούς φίλους. Στη σύζυγό μου και την κόρη μου έχω να πω πως θα είμαι δίπλα τους και πάλι σε δύο μέρες. Και τέλος ευχαριστώ το κοινό εδώ για την απίστευτη υποστήριξη, που ήταν πολύ σημαντική για μένα».

Ο συγκινημένος Ναδάλ δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Στάνισλας, το άξιζε γιατί έκανε πολύ καλή δουλειά. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους της διοργάνωσης, από τα ball boys μέχρι τον διευθυντή, φυσικά την ομάδα μου που με βοήθησε να επιστρέψω από τον τραυματισμό μου πέρσι, αλλά και όλο το κοινό που ήταν δίπλα μου αυτές τις δύο εβδομάδες. Συγγνώμη που τελείωσε έτσι, αλλά προσπάθησα πάρα πολύ. Ήταν ένα από τα πιο φορτισμένα συναισθηματικά τουρνουά της καριέρας μου. Θα σας ξαναδώ σε δώδεκα μήνες».

*contra.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected