Κύπελλο Ελλάδος

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός Βόλου 4-0

×ÏÕ×ÏÕÌÇÓ ÁÔÆÁÃÊÏÕÍ ÌÐÁÉÑÁÌÉ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ ÂÏËÏÕ (ÊÕÐÅËËÏ 2013-2014)Με το 1,5 πόδι στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, ο οποίος με εξαιρετική εμφάνιση επιβλήθηκε 4-0 του Ολυμπιακού Βόλου και μόνο αν «αυτοκτονήσει» στην ρεβάνς του Βόλου δεν θα είναι στους «4» του θεσμού.

Οι «πράσινοι» φάνηκε πως… θύμωσαν από τα «φαλτσοσφυρίγματα» του Κουκουλάκη στο πρώτο ημίχρονο και ήταν καταιγιστικοί στην επανάληψη, διάστημα στο οποίο σημείωσαν τέσσερα τέρματα (47′ Ατζαγκούν, 57′ Μπαϊράμι, 73′ Μπεργκ, 89′ Καρέλης) αλλά και δύο δοκάρια (57′ Ατζαγκούν, 81′ Καρέλης).

Από την πλευρά τους οι «ερυθρόλευκοι» δεν δικαιολόγησαν σε καμία περίπτωση την εξαιρετική παρουσία τους στον πρώτο όμιλο της Football League και τις 12 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις (10 για το πρωτάθλημα και 2 για το Κύπελλο).

Δυνατά και κυρίως από αριστερά

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση με την ανάπτυξή του να… γέρνει προς τα αριστερά με τους Ντίνα και Χουχούμη να είναι οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων της ομάδας του Αναστασίου. Η πρώτη μεγάλη στιγμή ήρθε στο 14′ με τον Αντζαγκούν από το σημείο του πέναλτι να πλασάρει

πάνω στον Γεωργίου. Μετά το εικοσάλεπτο ο Ολυμπιακός Βόλου ισορρόπησε την αναμέτρηση αλλά δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή του, και έτσι έδινε συνεχόμενες επιθέσεις στους γηπεδούχους.

Η άνοδος του Μπαϊράμι, που λογικά ήταν εκτός ρυθμού, στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης έδωσε ώθηση στον Παναθηναϊκό που είχε τρεις σημαντικές ευκαιρίες.

Στο 44΄μετά από κάθετη του Ζέκα ο Μπεργκ και ενώ φαίνεται να τον τραβάει ο Μελίσσης, με προβολή έστειλε την μπάλα προς την εστία όμως ο Γεωργίου απομάκρυνε σωτήρια.

Στην συνέχεια της φάσης ο Ντίνας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην εστία αλλά ο Ολίσε έδιωξε πάνω στην γραμμή, για να ακολουθήσει το σουτ του Σπυρόπουλου μετά το κόρνερ του Μπαϊράμι που έφυγε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Τα «φαλτσοσφυρίγματα»

Δικαιωματικά το «τριφύλλι» είχε παράπονα από τον Μιχάλη Κουκουλάκη για τις αποφάσεις του στο πρώτο ημίχρονο.

Αρχικά προδόθηκε από τον βοηθό του, Βλάση ο οποίος στο 24′ υπέδειξε λανθασμένα σε θέση οφ σάιντ τον Μπεργκ και ενώ ο Σουηδός βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή. Από κει και πέρα όμως η ευθύνη είναι αποκλειστικά δικά του.

Στο 44′ ο Μελίσσης φαίνεται να «κλειδώνει» το χέρι του Μπεργκ και να τον πετάει κάτω εντός περιοχής και στο 45′ ο Ηρακλειώτης ρέφερι «κλείνει» τα μάτια σε εξόφθαλμο τράβηγμα του Ρόκα και πάλι στον Σουηδό επιθετικό του Παναθηναϊκού στο πρώτο δοκάρι μετά από κόρνερ του Μπαϊράμι.

Ο «πανταχού παρών» Ζέκα

Στην επανάληψη η ομάδα του Αναστασίου μάλλον θύμωσε από τα σφυρίγματα του Κουκουλάκη και εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο «αφηνιασμένη», έχοντας για κορυφαίο ποδοσφαιριστή τον Ζέκα που ήταν παντού.

Στο 47′ ο Ατζαγκούν άνοιξε το σκορ με προβολή μετά από κεφαλιά του Κουτρουμπή και ασθενή απόκρουση του Γεωργίου.

Στο 57′ και πάλι ο Νιγηριανός ήταν μέσα στο γκολ, όταν αρχικά με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μπαϊράμι με μονοκόμματο σουτ έγραψε το 2-0.

Όντας μέσα στις περισσότερες καλές φάσεις του Παναθηναϊκού, ο Μάρκους Μπεργκ έβαλε και αυτός το όνομά του στον πίνακα τον σκόρερ όταν στο 73′ μετά από εξαιρετική σέντρα του Λαγού δεν είχε πρόβλημα να νικήσει.

Παρά το γεγονός πως οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες (λόγω του τραυματισμού του Πράνιτς και ενώ ο Αναστασίου είχε «κλείσει» τις αλλαγές του) δεν έσβησαν τις μηχανές τους.

Έτσι στο 81′ ο Καρέλης σε τετ α τετ σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι, με τον διεθνή με της Ελπίδες επιθετικό να «παίρνει το αίμα του πίσω» στο 89′ διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

ΣΚΟΡΕΡ: 47′ Ατζαγκούν, 57′ Μπαϊράμι, 73′ Μπεργκ, 89′ Καρέλης

ΔΟΚΑΡΙΑ: 57′ Ατζαγκούν, 81′ Καρέλης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 45+1′ Σπυρόπουλος -41′ Ολίσε, 52′ Γιαλούσης, 77′ Κριστονμπάλ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

Παναθηναϊκός : Κοτσώλης, Σπυρόπουλος, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Χουχούμης (71′ Πράνιτς), Λαγός, Ζέκα, Ντίνας, Ατζαγκούν, Μπαϊράμι (69′ Καρέλης), Μπεργκ (77′ Κλωναρίδης).

Ολυμπιακός Βόλου : Γεωργίου, Γιαλούσης, Κωστούλας, Μελίσσης, Κατσιαρός, Ρόκας, Ολίσε (50′ Δεινόπαππας), Πινδώνης (69′ Κριστονμπάλ), Κατσίκης (81′ Καπετάνος), Μπρέσκα, Γκούρμα.

*sentragoal.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected