Α ΕΠΣ Ημαθίας

Αχιλλέας Νάουσας – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας 0-2

DSCN5722

Σε ένα…ειδυλλιακό λόγω της ομίχλης τοπίο και εν μέσω…πολικού ψύχους, Αχιλλέας Νάουσας και ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας “διαφήμισαν” το ποδόσφαιρο και παρέδωσαν μαθήματα επιθετικού και χωρίς σκοπιμότητες παιχνιδιού. Νικητής αναδείχθηκε ο “δικέφαλος” της Αλεξάνδρειας, που διατήρησε την διαφορά των 7 βαθμών από τον δεύτερο Φίλιππο Μελίκης και πέρασε το δυσκολότερο φαινομενικά εμπόδιο μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Μπροστά σε λιγοστούς φιλάθλους του, η ομάδα του Βασίλη Κουρογεωργάκη έπαιξε εξαιρετικά, ήταν καλύτερη του αντιπάλου του στο πρώτο μέρος, οι επιθετικοί των “κυανολεύκων” όμως δεν κατάφεραν όμως να νικήσουν τον εντυπωσιακό σήμερα Κώστα Θεοδώρου, που επιλέχθηκε σήμερα αντί των Βρεττού (τραυματίας) και Τσάκα. Για ακόμη μία φορά, ο Αχιλλέας δημιούργησε πολλές φάσεις στα αντίπαλα καρέ και με τους Χάρη Παραστατίδη και Δημήτρη Κακούδη μοιραίους παίκτες, δεν κατάφερε να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η ομάδα του Σάκη Παγγούρα ήταν άκρως αποτελεσματική στο σημερινό παιχνίδι και εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν. Ως γενικό σχόλιο θα λέγαμε πως “έπαιξε όσο χρειαζόταν”, ωστόσο το πιο σημαντικό ήταν οι τρεις βαθμοί που τελικά μπήκαν στο…σακούλι. Μάλιστα, στις 10 επόμενες αγωνιστικές, ο ΠΑΟΚ έχει μόλις τρία ματς εκτός (Τρίκαλα, Σκυλίτσι και Ζερβοχώρι) και ο τίτλος μπορούμε να πούμε πως είναι πιο κοντά από ποτέ…

Χαρακτηριστικό το γεγονός, όπως θα δείτε και στο φιλμ του ματς παρακάτω, οι…αμέτρητες ευκαιρίες των δύο ομάδων στο πρώτο μέρος αλλά και η γενική διαπίστωση πως η τύχη έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της σημερινής αναμέτρησης.

Λεπτό προς λεπτό

3′ Παράλληλη πάσα του Ντάτση για τον Γιάτσιο, ο Θεοδώρου βγαίνει την κατάλληλη στιγμή και μπλοκάρει.

8′ Ωραία πάσα του Τζέπη μέσα στην περιοχή για τον Γιώργο Κίτσα, ο τελευταίος στην προσπάθεια του να ξεφύγει από τον Ορδουλίδη, βρέθηκε στο έδαφος. Διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων για πέναλτι, “παίζετε” είπε ο κ. Βρέσκας.

10′ Σουτ του Μπράτση εκτός περιοχής, άουτ.

11′ Πολύ ωραίο σουτ του Παραστατίδη, με τα ακροδάκτυλα ο Θεοδώρου σε κόρνερ.

12′ Ωραίο “ένα-δύο” Παραστατίδη – Γιάτσου, σουτ του τελευταίου η μπάλα μόλις άουτ.

14′ Εντυπωσιακή επέλεση του Ζωγράφου από το κέντρο του γηπέδου, πάσα στον ξεμαρκάριστο Κώστα Κίτσα και αυτός δεν θα καταφέρει να νικήσει τον Ηλιάδη που αποκρούει εντυπωσιακά.

15′ Περίεργη φάση… Ο Λευτέρης Κίτσας προλαβαίνει τη μπάλα στη γραμμή του πλάγιου, οι αμυντικοί πίστεψαν ότι η μπάλα πέρασε εκτός και σταμάτησαν, ο Κώστας Κίτσας γίνεται αποδέκτης της μπάλας αλλά το σουτ μπλοκάρει ο Ηλιάδης.

21′ Ωραία εναλλαγή των επιθετικών του Αχιλλέα, σουτ του Παραστατίδη και ο Νουσιόπουλος απομακρύνει πάνω στη γραμμή. Διαμαρτυρίες των γηπεδούχων ότι η μπάλα πέρασε.

22′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση φάουλ του Κυριάκου Βρεττού και ο Παναγιώτης Κίτσας με προβολή κάνει το 0-1

24′ Σουτ του Κακούδη από πλάγια θέση, απομακρύνει με προβολή ο Μπουκλάς. Στο κόρνερ που ακολουθεί, ο Μπράτσης κάνει το σουτ, οι αμυντικοί δεν διώχνουν μακριά, ο Κακούδης γεμίζει και ο Παραστατίδης εξ επαφής χάνει μεγάλη ευκαιρία.

31′ Καίρια παρέμβαση του Θεοδώρου σε παράλληλη πάσα του Κακούδη προς τον Ντάτση, αποσωβεί τον κίνδυνο.

40′ Κίτρινη κάρτα Νουσιόπουλος.

43′ ΓΚΟΛ! Αντεπίθεση για τον ΠΑΟΚ, ο Τζέπης πασάρει στον Ζωγράφο, με τη μία αυτός στα δεξιά του στον Γιώργο Κίτσα και ο τελευταίος από κοντά κάνει το 0-2.

48′ Γύρισμα του Ντάτση μέσα στην περιοχή για τον Γιάτσιο, σουτ του τελευταίου σε κόρνερ ο Θεοδώρου.

55′ Σουτ του Ντάτση από το ύψος της περιοχής, εντυπωσιακά ο Θεοδώρου σε κόρνερ.

61′ Κίτρινη κάρτα Γιάτσιος.

70′ “Ένα δύο” Γιάτσιου – Τουμαρά, σουτ του τελευταίου λίγο άουτ.

72′ Κίτρινη κάρτα Κώστας Θεοδώρου.

76′ Κίτρινη κάρτα Κώστας Κίτσας.

90+1′ Σουτ του Παραστατίδη, ο Θεοδώρου δεν μπλοκάρει, ξανά ο Παραστατίδης βάζει την προβολή και ο Μπουκλάς απομακρύνει πάνω στη γραμμή.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Βρέσκας, με βοηθούς τους κ.κ. Παρασίου και Κωστούλη.

Συνθέσεις

Αχιλλέας Νάουσας : Ηλιάδης, Γιάτσιος, Τσάλμας, Ορδουλίδης, Παπαπέσιος, Θεοδοσιάδης, Τουμαράς, Μπράτσης, Κακούδης, Ντάτσης (70′ Σύγγας), Παραστατίδης

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Θεοδώρου, Μουρατίδης, Κίτσας Λ., Νουσιόπουλος, Μπουκλάς Γ.Α., Κίτσας Π., Τζέπης (88′ Θεοδώρου Κ.), Βρεττός Κ. (73′ Κίτσας Σ.), Ζωγράφος, Κίτσας Γ., Κίτσας Κ. (85′ Δημοσθένους)

Για το Imathia Sports News, Ειρήνη Σωτηρίου

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected