Κατηγορίες
Super League 1

Ολυμπιακός – “Ψήνεται” η δεύτερη ομάδα αλά…Ισπανία!

2013121700347_158814403Ένα από τα θέματα που έχουν απασχολήσει τους εμπλεκόμενους με το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο και κατά κάποιους αφήνει και σκιές και στο πρωτάθλημα όσον αφορά την επί ίσοις όροις διεξαγωγή του, είναι αυτό των δανεικών ποδοσφαιριστών.

Το θέμα για το οποίο έχουν ειπωθεί και γραφτεί πολλά δεν είναι καινούργιο για την Ελλάδα, αλλά υπάρχει εδώ και δεκαετίες. Τον τελευταίο καιρό, όμως, όπως και παλαιότερα, αναδεικνύεται σε τόσο σοβαρό που συζητήθηκε πρόσφατα σε σύσκεψη παραγόντων που έλαβε χώρα στην Αθήνα και στην οποία συμμετείχε και εκπρόσωπος της UEFA!

Στη σύσκεψη αυτή ειπώθηκαν πολλά πράγματα και προτάθηκαν και λύσεις προκειμένου να αρθούν οι όποιες υπόνοιες μπορεί να υπάρχουν για το ότι το πρωτάθλημα δεν διεξάγεται επί ίσοι όροις. Εκείνο που ξεχώρισε ως πρόταση, η οποία μπορεί σύντομα να υλοποιηθεί, είναι και η προοπτική εφαρμογής στην Ελλάδα του ισπανικού μοντέλου, το οποίο προβλέπει την ύπαρξη δεύτερων ομάδων των μεγάλων συλλόγων που μπορούν να αγωνιστούν μέχρι και στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία.

Ο εκπρόσωπος της UEFA που συμμετείχε στη σύσκεψη είπε πως το ισπανικό μοντέλο μπορεί να εφαρμοστεί και στη χώρα μας, αρκεί να το αποφασίσουν τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου. Το πρώτο βήμα που χρειάζεται να πραγματοποιηθεί για να ισχύσει κάτι τέτοιο, είναι να γίνει εισήγηση γι’ αυτό από τη Super League στην ΕΠΟ και να αποφασίσει η ομοσπονδία την εφαρμογή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η προοπτική της δημιουργίας δεύτερων ομάδων φέρεται να βρίσκει σύμφωνο και τον Ολυμπιακό, που αυτή τη στιγμή είναι η ομάδα που διαθέτει τους περισσότερους δανεικούς ποδοσφαιριστές σε άλλους συλλόγους της Super League αλλά και μικρότερων κατηγοριών.

*sentragoal.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected