Κατηγορίες
Basket

FIBA – Πρωτοπορεί με τη χρήση του ριπλέι!

0bc9c445e22c77904d2293b072efd111_LΗ FIBA εκτός από την απόφαση για τις wildcard και την κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, πήρε και κάποιες σημαντικές αποφάσεις που αφορούν στη διοργάνωση αλλά και στο μέλλον.

Όπως ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία από την 1η Οκτωβρίου 2014 στις διοργανώσεις της θα γίνεται εκτεταμένη χρήση του «replay» (χρήση βίντεο) για τη «διαλεύκανση» αμφισβητούμενων φάσεων. Αλλαγές θα υπάρχουν και στις φανέλες των παικτών, οι οποίοι θα μπορούν να φορούν φανέλες με αριθμούς από το «00» μέχρι το «99».

Η FIBA ενημέρωσε επίσης πως σε λίγους μήνες θα αρχίσει η διαδικασία κατάθεσης υποψηφιοτήτων για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019, όπου θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά το νέο σύστημα διεξαγωγής. Αντί για κάρτες ελευθέρας θα διεξαχθούν προκριματικά που θα αρχίσουν το 2017, ενώ η ανακοίνωση ανάθεσης της διοργάνωσης θα γίνει την άνοιξη του 2015.

Παράλληλα, η Κεντρική Επιτροπή ήρε την αναστολή λειτουργίας των εθνικών ομοσπονδιών των Γουατεμάλας, Παναμά και Υεμένης, ενώ για το διήμερο 15-16 Μαρτίου ορίστηκε έκτακτο Συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να εγκριθεί το νέο Γενικό Καταστατικό που θα επιτρέψει στη FIBA να προωθήσει βελτιωτικές αλλαγές προς την ενίσχυση των δομών της αναφορικά με τη μελλοντική στρατηγική ανάπτυξη. Το ίδιο Σαββατοκύριακο, στην Κωνσταντινούπολη θα πραγματοποιηθεί και η κλήρωση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των γυναικών 2014.

Η Κεντρική Επιτροπή της FIBA αναφέρθηκε και στις σχέσεις της με το ΝΒΑ, καθώς ανακοίνωσε πως αποτίει φόρο τιμής στον απερχόμενο κομισάριο του ΝΒΑ, Ντέιβιντ Στερν. «Προσβλέπουμε σε συνέχιση της γόνιμης συνεργασίας ανάμεσα στη FIBA και το NBA υπό τον νέο κομισάριο Άνταμ Σίλβερ. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία να οδηγήσει τη Λίγκα σε νέα ύψη», καταλήγει η ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected