Διάφορα

Κατερίνα Γαϊτάνου – Η πρώτη γυναίκα προπονητής στην Ημαθία!

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η σχολή προπονητών γυναικείου ποδοσφαίρου της FIFA κατά την οποία 25 προπονητές-τριες για 7 ημέρες, επιμορφώθηκαν σε θέματα προπόνησης, με έμφαση το γυναικείο ποδόσφαιρο. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν θεωρητικά και πρακτικά από την Marta Tejedor αφορούσαν την τεχνική και τακτική του ποδοσφαίρου και το πρόγραμμα FIFA 11+ για την πρόληψη των τραυματισμών. Παράλληλα οι εκπαιδευτές της ΕΠΟ ανέπτυξαν θέματα μεθοδολογίας στη διδασκαλία και εκπ/ση των παικτριών, θέματα φυσικής κατάστασης (Μητροτάσιος Μιχάλης), ανάλυσης παιχνιδιού μέσα από Η/Υ με εφαρμογή σε γυναικείους αγώνες (Ξανθή Κωνσταντινίδου) και εξειδικευμένα θέματα διατροφής και τραυματολογίας για τις παίκτριες ποδοσφαίρου (Μπέλα Ελένη).

H Ισπανίδα Marta Tejedor που ήταν η εκπαιδεύτρια της FIFA στο σεμινάριο, μετά την λήξη των εργασιών δήλωσε: «Ήταν ένα πολύ επιτυχημένο σεμινάριο, το πιο οργανωμένο από όσα έχω διδάξει έως τώρα και με πολύ καλό επίπεδο προπονητών. Είμαι πολύ ευχαριστημένη από τον τρόπο που δουλέψαμε όλες αυτές τις ημέρες και την ανταπόκριση που έδειξαν όλοι οι συμμετέχοντες. Η FIFA είναι ανοικτή να βοηθήσει όποια χώρα τις ζητήσει τη βοήθειά της και ελπίζω ότι η Ελλάδα, με αφορμή αυτό το σεμινάριο, θα  εφαρμόσει τα προγράμματα ανάπτυξης του γυναικείου ποδοσφαίρου που προτείνει η FIFA»

Ικανοποίηση εξέφρασαν από την συμμετοχή τους στο σεμινάριο τόσο ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Βαγγέλης Κουτσάκης, όσο και οι νυν και πρώην διεθνείς παίκτριες υπογραμμίζοντας πάντως την απουσία προπονητών των  γυναικείων ομάδων του ελληνικού πρωταθλήματος. Αντίστοιχα οι άνδρες συμμετέχοντες προπονητές δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από το επίπεδο του γυναικείου ποδοσφαίρου και την δυνατότητα εξέλιξης που παρουσιάζει στην Ελλάδα.

Την Ημαθία εκπροσώπησε η Κατερίνα Γαϊτάνου, προπονήτρια της Βέροιας Κ10, η οποία απέκτησε την πιστοποίηση της FIFA, όντας η πρώτη γυναίκα προπονητής στο νομό Ημαθίας! Ευχόμαστε το παράδειγμα της Κατερίνας να ακολουθήσουν κι άλλες γυναίκες, καθώς το ποδόσφαιρο στο (πρώην…) ασθενές φύλο γνωρίζει σημαντική άνθηση τα τελευταία χρόνια!

*Με στοιχεία από το fokidasport.gr
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected