Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Super League 1

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 5-0

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏÊ-ÌÁÊÁÌÐÉ ×ÁÉÖÁ / EUROPA LEAGUE / PAOK-MACCABI HAIFAΕπιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΟΚ, που επικράτησε 5-0 απέναντι στον ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Αθανασιάδης (5’), Σαλπιγγίδης (61’), Νάτχο (74’), Χούσεν (80’) και Μαντούρο (86’) ήταν οι σκόρερ του «δικέφαλου του Βορρά», που είχε καλή απόδοση μόνο στο δεύτερο ημίχρονο.

Προβληματική για ακόμη ένα ματς η εικόνα της ομάδας του Στέφενς στο κομμάτι της ανάπτυξης στο πρώτο ημίχρονο. Μόλις δύο τελικές έπειτα από 45λεπτά η παραγωγικότητα των γηπεδούχων.

«Κέρδος» ο Νάτχο, που σημείωσε το πρώτο του τέρμα με τη νέα του ομάδα. Ιδανικό ντεμπούτο για τον Ντάνι Χούσεν, που πέρασε στο ματς στη θέση του Αθανασιάδη στο 76’ και τέσσερα λεπτά αργότερα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Φερνάντες.

«Τραβούσε» τα μαλλιά του ο Σα Πίντο, που είδε την εξαιρετική εμφάνιση του πρώτου 45λεπτου να πηγαίνει… περίπατο στο δεύτερο ημίχρονο.

Το ματς

Αφεντικό της αναμέτρησης με το… καλησπέρα έγινε ο ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» αν και βρέθηκε να πιέζεται στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου από τον ΟΦΗ, βρήκε τον τρόπο και έπειτα από σέντρα του Λίνο άνοιξε το σκορ ο Αθανασιάδης στο 5ο λεπτό. Οι Κρητικοί, παρά την «ψυχρολουσία» των πρώτων λεπτών, δεν άλλαξαν το πλάνο τους και συνέχισαν να πιέζουν ψηλά κρατώντας τους παίκτες του Στέφενς πίσω από τη σέντρα και τελείως ακίνδυνους.

Λίγο οι φωνές του Στέφενς, λίγο και η γκρίνια στις κερκίδες και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να απωθήσουν τους παίκτες του Σα Πίντο από την εστία του Γλύκου. Πάντως, όπως και στα Περιβόλια, ο ΠΑΟΚ έδειξε ιδιαίτερα αδύναμος στη δημιουργία οργανωμένων επιθέσεων ενώ υστερούσε σημαντικές στις τελικές προσπάθειες. Ενδεικτικό στοιχείο της προβληματικής εικόνας του «δικέφαλου του Βορρά», το γεγονός πως μέχρι το 34’ είχε μόλις μία τελική προσπάθεια (αυτή του γκολ). Έτσι το ημίχρονο στην Τούμπα έκλεισε με τον ΠΑΟΚ να προηγείται 1-0 αλλά τον ΟΦΗ να έχει καλύτερη εικόνα.

Ελαφρώς βελτιωμένος συγκριτικά με το πρώτο 45λεπτο, εμφανίστηκε η ομάδα του Στέφενς στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Κάτσε, Μαντούρο και Βούκιτς ήρθαν πιο κοντά με αποτέλεσμα να κλείσουν τους παίκτες του ΟΦΗ, που αδυνατούσαν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα άνετα. Οι γηπεδούχοι άρχισαν να αυξάνουν την πίεσή τους κοντά στην εστία του Φερνάντες και έτσι κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, αφού το λάθος του Μπαρέιρο στο 61’ δεν έμεινε ανεκμετάλλευτο από τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Στο τελευταίο 20 λεπτο οι παίκτες του Σα Πίντο έδειχναν να τα έχουν παρατήσει και οι «διψασμένοι» νεοαποκτηθέντες του ΠΑΟΚ βρήκαν την ευκαιρία να διευρύνουν τον δείκτη του σκορ. Νάτχο και Χούσεν με γκολ στο 73’ και στο 81’, αντίστοιχα, έφτασαν το σκορ στο 4-0. Ενώ στο φινάλε, όπου οι παίκτες του Στέφενς δεν κατέβασαν καθόλου ρυθμό, ο Μαντούρο διαμόρφωσε το τελικό 5-0 για τον «δικέφαλο του Βορρά».

*sport-fm.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected