Κατηγορίες
Αθλήματα

Σοφία Ράλλη – Μία…χαντμπολική στο Σότσι!

sophia_christina_referees_565Η διαιτητής Σοφία Ράλλη θα συμμετέχει στους 22ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι που αρχίζουν σήμερα. Η Σοφία μαζί με την δίδυμη αδερφή της Χριστίνα έχουν λάβει από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία το σήμα των «young referees», αλλά η Σοφία δεν μπόρεσε να πάρει μέρος στο τουρνουά χάντμπολ μικρών ηλικιών στο Λουντ της Σουηδίας τον περασμένο Δεκέμβριο, καθώς η 25χρονη διαιτητής βρισκόταν ήδη στο στάδιο της προετοιμασίας της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Και όπως αποδείχθηκε έκανε σωστή επιλογή, αφού θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στο Αλπικό Σκι, όντας στην 7μελη ελληνική ολυμπιακή ομάδα που θα συμμετέχει στο Σότσι. Είναι η δεύτερη φορά που η Σοφία Ράλλη παίρνει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς το 2010 ήταν στο Βανκούβερ.

«Μετά από 17 χρόνια σκληρής δουλειάς και επίπονης προπόνησης και αρκετά Πανελλήνια πρωταθλήματα, ο στόχος μου ήταν να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς. Είναι κάτι το ευχάριστο και πολύ ελπιδοφόρο», σχολιάζει η ίδια.

Το 2010 στο Βανκούβερ η Σοφία ήταν 47η στο σλάλομ και 53η στο γιγαντιαίο σλάλομ. Ένα χρόνο αργότερα μαζί με την αδερφή της έπαιξαν τα πρώτα τους ευρωπαϊκά παιχνίδια χάντμπολ ως διαιτητές στο Βέζπρεμ της Ουγγαρίας.

«Το 1997 ξεκίνησε την ενασχόληση μου με το σκι στην πόλη όπου μεγάλωσα την Νάουσα. Αποφάσισε να ακολουθήσω και τα δύο αθλήματα, γιατί το σκι είναι ένα άθλημα ομαδικό, εξωτερικού χώρου που σε γεμίζει αδρεναλίνη, ενώ το χάντμπολ, είναι εσωτερικού χώρου, δυναμικό και ομαδικό. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να τα συνδυάζεις και τα δύο, αλλά αν έχεις πίστη και επιμονή μπορείς», τονίζει η Σοφία που θα αγωνιστεί στο σλάλομ και το γιγαντιαίο σλάλομ στις 18 και 21 Φεβρουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ έκανε εκτενή αναφορά στην Σοφία Ράλλη για την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

*handball.org.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected