Αθλήματα

Σότσι 2014 – Ξεκινά η μεγάλη γιορτή!

sochiΜε την τελετή έναρξης, 6 μ.μ. ώρα Ελλάδας, ανοίγουν σήμερα οι 22οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες που θα φιλοξενηθούν στο Σότσι της Ρωσίας. Στο ρωσικό θέρετρο στη Μαύρη Θάλασσα έχουν συγκεντρωθεί 5.500 αθλητές και αθλήτριες από 80 χώρες και μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου θα διαγωνιστούν σε 96 αγωνίσματα σε 15 χειμερινά σπορ.

Η διοργάνωση άρχισε χθες με προκριματικούς αγώνες στο ελεύθερο σκι των γυναικών, στο καλλιτεχνικό πατινάζ και στη χιονοσανίδα ανδρών, ενώ από αύριο ξεκινά η πλήρης δράση.

Οι διοργανωτές υπόσχονται μια εντυπωσιακή τελετή έναρξης αλλά και Αγώνες που θα μείνουν στην ιστορία. Το βέβαιο είναι ότι αυτοί θα είναι οι πιο δαπανηροί Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, καθώς το κόστος τους ανέρχεται σε 37 δισεκατομμύρια ευρώ και θα κοστίσουν περισσότερο από τους Θερινούς Ολυμπιακούς της Αθήνας, του Πεκίνου, ακόμη και του Λονδίνου.

Παράλληλα, δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφάλειας, καθώς πάνω από 37.000 αστυνομικοί και δυνάμεις του στρατού θα έχουν την ευθύνη για την ασφαλή διεξαγωγή τους. Ο στρατός θα έχει στη διάθεσή του συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας νέας γενιάς, ενώ θα παρακολουθούνται όλες οι τηλεπικοινωνίες.

*sentragoal.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected