Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

FIFA – Άλλη μία χώρα στη μεγάλη…οικογένεια!

923065da8866b8becc6560d973ca44fb_LΗ FIFA αναγνώρισε την εθνική ομάδα του Κόσοβου και έτσι θα δώσει φιλική αναμέτρηση για πρώτη φορά.

Το πρώτο φιλικό ματς της ιστορίας της θα δώσει η εθνική ομάδα του Κόσοβου, μετά την αναγνώριση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FFK) του από τη FIFA. Η FFK ανακοίνωσε ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας θα υποδεχθεί την Αϊτή στις 5 Μαρτίου στη Μιτροβιτσα. Απομένει πλέον να στελεχωθεί η ομάδα, καθώς η πλειοψηφία των Κοσοβάρων ποδοσφαιριστών έχουν μεταναστεύσει σε μικρή ηλικία και ήδη είναι διεθνείς με άλλες χώρες.

Για παράδειγμα οι γνωστοί μας από τη θητεία τους στο ελληνικό πρωτάθλημα, Περπαρίμ Χετεμάι, Νιάζι Κούτσι εκπροσωπούν τη Φινλανδία, ενώ αρκετοί αγωνίζονται με την Αλβανία, όπως ο τερματοφύλακας της Παλέρμο, Σαμίρ Ουϊκάνι και ο αμυντικός της Λάτσιο, Λορίκ Τσάνα. Δικαίωμα να αγωνιστεί στην εθνική ομάδα του Κόσοβου έχει και το νέο μεγάλο «αστέρι» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αντνάν Γιανουζάι, αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα το αξιοποιήσει, καθώς έχει τη δυνατότητα να παίξει στο Βέλγιο, την Τουρκία ή την Σερβία.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected