Α ΕΠΣ Ημαθίας

Αχιλλέας Νάουσας – Ατρόμητος Διαβατού 3-2

1889419_10203320793286159_1403416852_o

Να ‘χα χίλια μάτια… Το άσμα της Γλυκερίας θα ταίριαζε “γάντι” στο σημερινό παιχνίδι, καθώς Αχιλλέας και Ατρόμητος “διαφήμισαν” το ποδόσφαιρο και μας έκαναν να αναρωτιόμαστε πως θα ήταν το ποδόσφαιρο αν δεν υπήρχαν σκοπιμότητες…

Νικητής αναδείχθηκε ο Αχιλλέας Νάουσας, που ήταν πιο αποτελεσματικός στο σημερινό παιχνίδι και τέσσερις μέρες πριν τον μεγάλο ημιτελικό στην Αλεξάνδρεια με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, έδειξε πως είναι απόλυτα έτοιμος για τη νέα αυτή πρόκληση. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Μάκη Γιαννόπουλου αντέδρασε εξαιρετικά μετά την ψυχρολουσία του πρώτου δεκάλεπτου και κατάφερε να ισοφαρίσει πριν την ανάπαυλα.

Οι “κυανόλευκοι” της Νάουσας ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση και κατέγραψαν την πρώτη τους απειλητική επίσκεψη στα καρέ του Μουχτάρη, αλλά ο Παραστατίδης δεν κατάφερε να νικήσει τον έμπειρο πορτιέρο. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ήταν η σειρά του Ατρόμητου να απωλέσει μια καλή ευκαιρία, ο Ζερδαλής όμως δεν κατάφερε από κοντά να πλασάρει όπως θα ήθελε.

Με τη συμπλήρωση 10 λεπτών, ο Αχιλλέας άνοιξε το σκορ με τον Χάρη Παραστατίδη, ο οποίος δέχτηκε την κάθετη του Ντάτση και με πολύ ωραία ατομική προσπάθεια (πέρασε έναν αμυντικό και τον Μουχτάρη), πλάσαρε στην κενή εστία πετυχαίνοντας το 9ο προσωπικό του τέρμα στο πρωτάθλημα.

Στο 24′ οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματα, όταν ο νεαρός Σακελλάρης πέρασε δύο παίκτες και η σέντρα ακριβείας βρήκε τον Σύγγα, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να κάνει το 2-0, μέσα σε αποθέωση από τους συμπαίκτες του. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να αγωνίζονται ελεύθερα και η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω στο τερέν, με τους δύο πορτιέρο να έχουν αρκετή…δουλειά στο σημερινό παιχνίδι.

Ο Ατρόμητος κατάφερε στα τελευταία δέκα λεπτά του ημιχρόνου όχι μόνο να μειώσει αλλά και να φέρει το ματς στα ίσια, με δύο τέρματα των Παύλου Ζερδαλή και Γιάννη Ποζιάδη (38′ και 43′). Η εξέλιξη αυτή προσέδιδε νέο ενδιαφέρον στο δεύτερο μέρος, με τις δύο ομάδες να βγαίνουν στην επανάληψη με τους ίδιους προσανατολισμούς.

Παρόλα αυτά, όπως ήταν φυσιολογικό, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε σταδιακά και παρά τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων, το μοναδικό τέρμα του δευτέρου 45λεπτου προήλθε από τους γηπεδούχους, με “θύτη” και πάλι τον Νίκο  Σύγγα, ο οποίος δέχτηκε τη σέντρα του Μάκη Ορδουλίδη και με κεφαλιά νίκησε τον Μουχτάρη (61′).

Στα υπόλοιπα 30 περίπου λεπτά του αγώνα, οι δύο ομάδες έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχουν τέρμα, ωστόσο το τελικό σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης κ. Μπουκουβάλα, βρήκε τον Αχιλλέα να επικρατεί των αντιπάλων του και να φτάνει τους 45 βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Συνθέσεις 

Αχιλλέας Νάουσας : Ηλιάδης, Ορδουλίδης, Τσάλμας, Παπαπέσιος, Γκέτσος (46′ Μπράτσης), Ντάτσης, Θεοδοσιάδης, Σακελλάρης (54′ Κακούδης), Σύγγας (87′ Τσιάκος), Τουμαράς, Παραστατίδης.

Ατρόμητος Διαβατού : Μουχτάρης, Φαρμάκης, Παγγούρας (46′ Μαυρίδης), Ηλιάδης (63′ Ρόκκο), Κωστογλίδης, Ασλάνογλου, Τσακαλίδης, Αλμαλιώτης, Καλούδης (72′ Συμεωνίδης), Ποζιάδης, Ζερδαλής.

*φωτ. από anthemia-blogspot.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected