Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΑΕ Καψόχωρας – Φίλιππος Μελίκης 2-0

 Την καλύτερη της φετινή εμφάνιση, λίγες μέρες πριν τον μεγάλο ημιτελικό του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Άτλα Ζερβοχωρίου, πραγματοποίησε η ΑΕ Καψόχωρας, επικρατώντας με το “καθαρό” 2-0 του Φίλιππου Μελίκης και εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία. Μπορεί βέβαια να απομένουν 8 αγωνιστικές μέχρι τη λήξη της φετινής περιόδου, ωστόσο με τέτοιες εμφανίσεις η ομάδα του Χρήστου Τερζίδη μόνο προς τα πάνω μπορεί να κοιτά.

Από την άλλη πλευρά, οι “ερυθρόλευκοι” είχαν μέτρια παρουσία στο σημερινό παιχνίδι και απείλησαν μόνο μετά το 2-0 που πέτυχε στο 50′ ο MVP της σημερινής αναμέτρησης Κώστας Χαλβατζής. Οι παίκτες του Κώστα Παυλόπουλου δεν παρουσίασαν το πρόσωπο που έχουν συνηθίσει τους φίλους τους στο φετινό πρωτάθλημα και αποχαιρέτησαν και τυπικά την υπόθεση τίτλος, καθώς η διαφορά από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ “εκτοξεύτηκε” στους 10 βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι φανέρωσαν από το πρώτο λεπτό πως ήθελαν περισσότερο το παιχνίδι και με συνεχή κίνηση και αλληλοκαλύψεις, κέρδισαν πολλές μονομαχίες στον νευραλγικό χώρο του κέντρου. Το σκορ άνοιξε στο 23′ ο Κώστας Χαλβατζής, εκμεταλλευόμενος την άστοχη έξοδο του Σωτήρη Ιωακειμίδη που δεν συγκράτησε τη μπάλα και ο επιθετικός των γηπεδούχων βρέθηκε στην κατάλληλη θέση και με πλασέ έκανε το 1-0 μέσα σε αποθέωση.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη για τους γηπεδούχους, που μπορεί να πρόσεξαν περισσότερο τα νώτα τους και να “γέμισαν” το κέντρο, ωστόσο η αδυναμία των φιλοξενούμενων να φτάσουν στα καρέ του Καρασαββίδη, επέτρεψε στους “κοκκινόμαυρους” να διατηρήσουν στην ανάπαυλα το υπέρ τους 1-0.

Μάλιστα πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ με τον ίδιο…δράστη, ο οποίος δέχτηκε την πολύ ωραία πάσα του Γρηγοριάδη και με σουτ νίκησε για δεύτερη φορά τον Ιωακειμίδη, δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Στη συνέχεια οι παίκτες του Κώστα Παυλόπουλου ανέβασαν την απόδοση τους και έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες με τους Τσιούπρο και Παπαδόπουλο, με τον Κυριάκο Καρασαββίδη να δηλώνει παρόν. Οι παίκτες του Χρήστου Τερζίδη απάντησαν με δύο δοκάρια στη συνέχεια (Γρηγοριάδης και Νικολόπουλος), ενώ γενικότερα διαχειρίστηκαν σωστά το προβάδισμα παίζοντας έξυπνα στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα είναι το πρώτο φετινό παιχνίδι του Φίλιππου στο οποίο δεν σκοράρει, γεγονός που δίνει μεγαλύτερη αξία στη σημερινή νίκη της ΑΕΚ.

Συνθέσεις

ΑΕ Καψόχωρας : Καρασαββίδης, Διτσόλας, Τόζογλου, Μαγγανάρης (70′ Μουσκεφτάρας), Μόσχος, Βλάχος, Σταμούλης, Γρηγοριάδης, Κοτούλας (89′ Νικολόπουλος), Κωστόπουλος (88′ Σωτηρόπουλος), Χαλβατζής.

Φίλιππος Μελίκης : Ιωακειμίδης, Ζέρης (75′ Τζήμος), Τενεκετζή, Χαραλαμπίδης, Καραγκιζόπουλος, Τεγούσης (71′ Αναστασόπουλος), Μπούφι, Κακαγιάννης, Παπαδόπουλος (56′ Μπιτόπουλος), Πέτγαζλης, Τσιούπρος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected