Κατηγορίες
Super League 1

SKODA Ξάνθη – ΑΕΛ Καλλονής 1-0

8532f9cd502a9289f5a0e6c3086424b2_LΜε τον πλέον αγχωτικό τρόπο η Ξάνθη κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη στο 2014, με τον Γούτα να σκοράρει στο 89’ στο ματς με την Καλλονή.

Το παιχνίδι δεν ήταν καλό, με τους Ακρίτες να είναι καλύτεροι, με τον Γούτα να σπάει το… ρόδι. Η Ξάνθη διαμαρτύρεται δικαίως για πέναλτι που δεν της δόθηκε στο 77’ σε καθαρό χέρι του Ζακουανί.

Κακό παιχνίδι έγινε στο πρώτο ημίχρονο στα Πηγάδια. Η Ξάνθη είχε μια ελαφρά υπεροχή, αλλά δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία του Σιδεράκη, καθώς κάποια σουτ δεν βρήκαν στόχο. Η Καλλονή ήταν ακίνδυνη και οι δύο ομάδες ταλαιπωρούσαν την μπάλα στον χώρο του κέντρου.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ανέβασαν κάπως την απόδοσή τους, με την είσοδο του Κάλβο να βοηθά σε αυτό. Οι Ακρίτες έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες με τον Μάνταλο, ενώ η Καλλονή είχε μια καλή στιγμή σε αντεπίθεση με τον Μανούσο. Στο 77’ όμως έγινε μια φάση που προκάλεσε την οργή της Ξάνθης. Ο Ζακουανί έκανε… καρφί μέσα στην περιοχή, όμως ο διαιτητής Μάνταλος δεν καταλόγισε το πέναλτι. Τελικά, η Ξάνθη κατάφερε να πάρει τη νίκη στο 89’, όταν μετά από σέντρα του Κάλβο, ο Γούτας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η Ξάνθη επιστρέφει στις νίκες μετά από οκτώ αγώνες και έφτασε τους 29 βαθμούς.

Ξάνθη: Κυριακίδης, Βάλλας, Ντε Γκούζμαν, Γούτας, Σολάρι, Μαρίν (76’ Ράνος), Τριάδης (46’ Κάλβο), Μπέρτος, Μάνταλος, Σολτάνι, Μπαξεβανίδης

Καλλονή: Σιδεράκης, Χωριανόπουλος, Ποντάνι (62’ Φουρλάνος), Ζακουανί, Βάλιος, Γιορέντε, Μαρσέλο, Κεϊτά (86’ Καζάκης), Μανούσος, Φαρία, Καλτσάς

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected