Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Α1 Ερασιτεχνική – Το Pre Game της 23ης αγωνιστικής

pre-gameΤελευταία αγωνιστική για τον…κουτσοφλέβαρο, και το πρωτάθλημα της Α1 Ερασιτεχνικής μπαίνει πλέον σε ρυθμούς…παραμονής και υποβιβασμού, καθώς η διαφορά του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας με τον δεύτερο Φίλιππο Μελίκης δεν επιτρέπει περισσότερες σκέψεις για οποιοδήποτε…θαύμα. Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται αφενός μεν για το ποιες ομάδες θα καταλάβουν τις τέσσερις θέσεις που οδηγούν στην Α2 (τρεις συν την ΑΕ Αλεξάνδρειας) και αφετέρου για το αν ο πρωταθλητής κερδίσει την άνοδο του στη Γ Εθνική μέσω των μπαράζ. Σ’ αυτή την περίπτωση ακόμη και η 13η θέση οδηγεί στην κατώτερη κατηγορία ενώ αν υποβιβαστεί ομάδα της Ημαθίας από τη Γ’, τότε έξι θα είναι πλέον οι σύλλογοι που θα οδηγηθούν στην…γκιλοτίνα!

Η αυριανή 23η αγωνιστική περιλαμβάνει πολύ σπουδαίους αγώνες όσον αφορά τις ομάδες που βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα σε Κλειδί, Μελίκη και Μέση. Δείτε μία μίνι ανάλυση των αυριανών αγώνων αλλά και στιγμιότυπα από τα αντίστοιχα περσινά παιχνίδια :

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Αχιλλέας Νεοκάστρου : Εν μέσω πανηγυρισμών για την μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου αλλά και την διεύρυνση της διαφοράς από τον δεύτερο Φίλιππο στο πρωτάθλημα, ο Αχιλλέας Νεοκάστρου μεταβαίνει στην Αλεξάνδρεια με στόχο το θετικό αποτέλεσμα κόντρα τον “δικέφαλο” της πολης. Η ομάδα του Σάκη Παγγούρα, που θα αντιμετωπίσει την ΑΕ Καψόχωρας στον Μεγάλο Τελικό της 5ης Μαρτίου, βρίσκεται μια ανάσα από το νταμπλ της φετινής περιόδου και την είσοδο του στα μπαράζ ανόδου για τη Γ Εθνική. Από την άλλη πλευρά, οι “ασπρόμαυροι” του Αντώνη Νησελίτη, με την ψυχολογία στα ύψη μετά την μεγάλη τόσο σε έκταση όσο και σημασίας νίκη με τον Φίλιππο Μέσης, θα επιδιώξει το θετικό αποτέλεσμα στο ΔΑΚ Αλεξάνδρειας ώστε να πραγματοποιήσει ακόμη ένα βήμα προς τη σωτηρία. Απών για τους φιλοξενούμενους, ο Δημήτρης Σίμος που θα εκτίσει την τελευταία αγωνιστική τιμωρίας του ενώ επιστρέφει ο Φρέντυ Πήχας που απουσίαζε από την προηγούμενη αναμέτρηση.

Φίλιππος Μελίκης – Απόλλων Αγίου Γεωργίου : Η ήττα στην Καψόχωρα διεύρυνε τη διαφορά από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και πλέον οι “ερυθρόλευκοι” στοχεύουν στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συγκομιδή στις εναπομείναντες αγωνιστικές. Ευκαιρία για τον Κώστα Παυλόπουλο να χρησιμοποιήσει και παίκτες που είχαν λιγότερο χρόνο συμμετοχής στο φετινό πρωτάθλημα αλλά και να ξεκινήσει τον προγραμματισμό για τη νέα χρονιά. Αντιστρόφως ανάλογες είναι οι βλέψεις για τον φιλοξενούμενο Απόλλων, που “καίγεται” για βαθμούς ευρισκόμενος στην 13η θέση της βαθμολογίας με 25 βαθμούς. Η ομάδα του Σάκη Παπαδίνα είναι αναγκασμένη να αγωνιστεί με στόχο το θετικό αποτέλεσμα ώστε να υποδεχτεί με ανεβασμένη ψυχολογία τον Εθνικό Κλειδιού, σε έναν ακόμη “τελικό” για το φετινό πρωτάθλημα.

δείτε στιγμιότυπα από το αντίστοιχο περσινό παιχνίδι :

Αχιλλέας Νάουσας – Άτλας Ζερβοχωρίου : Το ντέρμπι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Νάουσας δεσπόζει στο πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής, με τις δύο ομάδες να προέρχονται αμφότερες από τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του Κυπέλλου, που διεξήχθησαν μεσοβδόμαδα. Η ομάδα του Μερκούρη Καραλιόπουλου, παρά το καλό της ξεκίνημα γνώρισε την βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Αλεξάνδρειας (5-1), ενώ στα πέναλτι οδηγήθηκε το ματς του Άτλα στην έδρα της Καψόχωρας, όπου οι παίκτες του Νίκου Ξανθόπουλου ήταν άστοχοι και ηττήθηκαν με 3-0. Το αυριανό παιχνίδι πρωταθλήματος αποτελεί ουσιαστικά ένα…γιατρικό για τις πληγές και αναμένεται να γίνει ένα ανοιχτό παιχνίδι και από τις δύο πλευρές.

Φίλιππος Μέσης – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : Εξαιρετικά ενδιαφέρον παιχνίδι στη Μέση, όπου οι…πληγωμένοι “βυσσινί” υποδέχονται τον εντυπωσιακό φέτος Μέγα Αλέξανδρο, που οι συνεχόμενες επιτυχίες τον έφεραν στην 4η θέση της κατάταξης. Ο Φίλιππος θέλει οπωσδήποτε τους τρεις βαθμούς, τόσο για να ανασάνει βαθμολογικά όσο και για “σβήσει” την βαριά ήττα από τον Αχιλλέα Νεοκάστρου την προηγούμενη αγωνιστική. Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες του Γιώργου Ντάμτσιου συνεχίζουν σε υψηλούς ρυθμούς και στοχεύουν στη 12η φετινή τους νίκη, που θα τους εδραιώσει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

δείτε στιγμιότυπα από το περσινό παιχνίδι :

Ατρόμητος Διαβατού – Νηρέας Βέροιας : Ανοιχτό παιχνίδι αναμένεται και στο Διαβατό, με τους Ατρόμητο και Νηρέα να μετρούν πλέον αντίστροφα για την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος. Στόχος για τους “κυανόλευκους” η κατάληψη της τρίτης θέσης στην κατάταξη, ενώ για την ομάδα του Γερμανού Σιαφαρίκα αναμένεται η έναρξη του σχεδιασμού για την νέα χρονιά που θα βρει τους “κόκκινους” στην Α2 Ερασιτεχνική.

ΑΕ Χαρίεσσας – Νέα Γενεά Νικομήδειας : Την ευκαιρία να φτάσει τις 13 νίκες στο πρωτάθλημα αλλά και να προσφέρει θέαμα στους φιλάθλους που θα βρεθούν το Σάββατο στο γήπεδο έχει η ΑΕ Χαρίεσσας, υποδεχόμενη στο Δημοτικό Γήπεδο την ουραγό Νέα Γενεά Νικομήδειας.

Εθνικός Κλειδιού – ΑΕ Καψόχωρας : Το πιο αμφίρροπο ίσως παιχνίδι της αγωνιστικής διεξάγεται αύριο στο γήπεδο του Κλειδιού. Ο τοπικός Εθνικός, που προέρχεται από την ήττα στο Ζερβοχώρι, υποδέχεται την ομάδα της Καψόχωρας, θριαμβεύτρια του ημιτελικού κόντρα στον Άτλα και φιναλίστ πλέον του θεσμού με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας. Οι “κυανόλευκοι” υποχώρησαν στην 9η θέση με 30 βαθμούς και η νίκη είναι αυτοσκοπός στο αυριανό παιχνίδι, με τους φιλοξενούμενους να έχουν μεν ξεφύγει σημαντικά από τη επικίνδυνη ζώνη, ωστόσο στόχος παραμένει το καλύτερο πλασάρισμα στην τελική κατάταξη.

Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου – ΑΕ Αλεξάνδρειας : Σημαντικό “τρίποντο” για τον Άρη, που φτάνει τους 28 βαθμούς και περιμένει ήττα των Φίλιππου Μέσης και Απόλλων Αγίου Γεωργίου ώστε να αναρριχηθεί στην 11η θέση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της αυριανής 23ης αγωνιστικής, με κοινή ώρα έναρξης στις 15.30 (μέσα στην παρένθεση το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου):

Ατρόμητος Διαβατού – Νηρέας Βέροιας  (2-0)

Αχιλλέας Νάουσας – Άτλας Ζερβοχωρίου  (3-2)

Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου – ΑΕ Αλεξάνδρειας  (3-0)

Εθνικός Κλειδιού – ΑΕ Καψόχωρας  (2-1)

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Αχιλλέας Νεοκάστρου  (5-0)

Φίλιππος Μελίκης – Απόλλων Αγίου Γεωργίου  (2-0)

Φίλιππος Μέσης – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων  (2-3)

ΑΕ Χαρίεσσας – Νέα Γενεά Νικομήδειας  (3-1)

δείτε εδώ τη συνολική εικόνα της κατηγορίας

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected