Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Εθνικές Ομάδες - Ποδόσφαιρο Κόσμος

Euro 2016 – Αύριο η κλήρωση των προκριματικών

d0a4d53391cb447c559835e2eac45ab0_L

Η καρδιά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου την Κυριακή (23/2) θα χτθπά στη Νίκαια της Γαλλίας, καθώς θα γίνει η κλήρωση της προκριματικής φάσης του Euro 2016 που θα διεξαχθεί στη Γαλλία.

Από τη διαδικασία της κλήρωσης θα  προκύψουν οι 9 όμιλοι της προκριματικής φάσης, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ της δυναμικότητας, γεγονός που θα τη βοηθήσει να έχει καλύτερη κλήρωση.

Την εκδήλωση στη Νίκαια θα παρουσιάσουν οι Μπισέντε Λιζαραζού και Ρουντ Γκούλιτ, με την βοήθεια 13ών σπουδαίων τερματοφυλάκων του παρελθόντος, ανάμεσα στους οποίος θα βρίσκεται και ο Αντώνης Νικοπολίδης! Μαζί τους οι Ρινάτ Ντασάεφ, Βίτορ Μπαΐα, Φαμπιέν Μπαρτέζ, Χοσέ Άνχελ Ιριμπάρ, Πατ Τζένινγκς, Αντρέας Κέπκε, Ζαν Μαρί Πφαφ, Πέτερ Σμάιχελ, Γιαν Τομαζέφσκι, Χανς Φαν Μπρόκελεν, Ίβο Βίκτορ και Ντίνο Τζοφ!

Συνολικά στην διαδικασία λαμβάνουν μέρος 53 Εθνικές ομάδες, οι οποίες θα χωριστούν σε 8 ομίλους των 6 ομάδων και έναν των πέντε. Για πρώτη φορά στη διαδικασία των προκριματικών θα συμμετέχει και η οικοδέσποινα της διοργάνωσης, δηλαδή η Γαλλία, αλλά τα παιχνίδια της δεν θα έχουν βαθμολογική σημασία. Παράλληλα, ντεμπούτο σε διεθνή διοργάνωση θα κάνει το ΓιβραλτάρΤα γκρουπ δυναμικότητας:

1ο: Ελλάδα, Ισπανία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Αγγλία,  Πορτογαλία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Ρωσία.
2ο: Ουκρανία, Κροατία, Σουηδία, Δανία, Ελβετία, Βέλγιο, Τσεχία, Ουγγαρία, Ιρλανδία.
3ο: Σερβία, Τουρκία, Σλοβενία, Ισραήλ, Νορβηγία, Σλοβακία, Ρουμανία, Αυστρία, Πολωνία.
4ο: Μαυροβούνιο, Αρμενία, Σκοτία, Φινλανδία, Λετονία, Ουαλία, Βουλγαρία, Εσθονία, Λευκορωσία.
5ο: Ισλανδία, Β. Ιρλανδία, Αλβανία, Λιθουανία, Μολδαβία, Αζερμπαϊτζάν, Κύπρος, Γεωργία, FYROM.
6ο: Λουξεμβούργο, Καζακστάν, Λιχτενστάιν, Νησιά Φαρόε, Μάλτα, Ανδόρα, Άγιος Μαρίνος, Γιβραλτάρ.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected