Αθλήματα

Σοφία Ράλλη – Η κατάταξη της στο αλπικό σκι

63eaee127d0d7afffdb66c4ae466b5d6_LΣτην 38η θέση στο σλάλομ του αλπικού σκι Γυναικών, στους 22ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, κατάφερε να καταταγεί η Σοφία Ράλλη.

Η 25άχρονη σκιέρ ήταν 47η μετά την πρώτη κούρσα (1:05.20), αλλά βελτιώνοντας αισθητά την επίδοσή της στη δεύτερη (37η με χρόνο 1:01.57) μπόρεσε να πλασαριστεί 38η με 2:06.77. «Χρυσή» Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε η 18χρονη Αμερικανίδα Μικαέλα Σίφριν με συνολική επίδοση 1:44.54, με δεύτερη την Αυστριακή Μάρλιζ Σιλντ με 1:45.07 και τρίτη την Κατρίν Τσέτελ, επίσης από την Αυστρία, με 1:45.35. Η Γερμανίδη Μαρία Χεφλ-Ρις, πρώτη πριν από τέσσερα χρόνια στο Βανκούβερ, περιορίστηκε στην τέταρτη θέση με επίδοση 1:45.73. Δεν κατέβηκε να αγωνιστεί η Κύπρια Αλεξάνδρα Τέιλορ εξαιτίας τραυματισμού.

Εξάλλου, σε ασιατική υπόθεση εξελίχθηκε ο τελικός των 1.000μ. Γυναικών του πατινάζ ταχύτητας σε μικρή πίστα, καθώς στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Σέουνγκ-Χι Παρκ από τη Νότια Κορέα και την ακολούθησαν η Κινέζα Κεσίν Φαν και η συμπατριώτισσά της, Σουκ Χι Σιμ. Στους Άνδρες και τα 500μ. πατινάζ ταχύτητας σε μικρή πίστα πρώτευσε ο Βίκτορ Αν, ο οποίος γεννήθηκε στη Νότια Κορέα αλλά εκπροσωπεί πλέον τη Ρωσία. Δεύτερος ήταν ο Κινέζος Ντατζίνγκ Γου και τρίτος ο Καναδός Σαρλ Κουρνοϊέ.

Στο μεταξύ, ο Καναδάς επιβεβαίωσε και στο Σότσι την κυριαρχία του στο κέρλινγκ Ανδρών, κατακτώντας για τρίτη διαδοχική φορά το χρυσό μετάλλιο, μετά τη νίκη του με 9-3 στον τελικό επί της Βρετανίας. Δεδομένου πως το χρυσό μετάλλιο στις Γυναίκες επίσης κατέκτησε ο Καναδάς είναι η πρώτη φορά από το 1998, οπότε το άθλημα μπήκε στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, που η ίδια χώρα κατακτά τον τίτλο και στα δύο φύλα. Επίσης, η Ρωσία με τους Βίκτορ Αν, Σέμεν Ελιστράτοφ, Βλαντίμιρ Γκριγκόρεφ και Ρουσλάν Ζαχάροφ αναδείχθηκε νικήτρια στη σκυταλοδρομία 5.000μ. Ανδρών στο πατινάζ ταχύτητας σε μικρή πίστα και η Ουκρανία με τις Τζούλια Τζούμα, Ολένα Πιντρούσνα, Βάλι Σεμερένκο καιΒίτα Σεμερένκο κυριάρχησε στη σκυταλοδρομία του διάθλου 4Χ6 χιλιόμετρων Γυναικών.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected