Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο

Σεμινάριο Προπονητικής – Παρουσία Κώστα Τσάνα το UEFA C

m13934107120_zakinthos uefa c (2)Παρουσία του προπονητή της Εθνικής Ελπίδων, Κώστα Τσάνα, πραγματοποιήθηκε η έναρξη του σεμιναρίου προπονητικής UEFA C, τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, στη Ζάκυνθο. Παρόντες ήταν πολλοί προπονητές ομάδων του νησιού αλλά και άλλα μέλη του χώρου του ποδοσφαίρου που γέμισαν την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ξενοδοχείου, “VARRES HOTEL”.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου, Κώστας Μαρίνος Ξανθός, στην ομιλία του έκανε λόγο αρχικά για απρόσμενη παρουσία σε επίπεδο αριθμητικό ενώ στη συνέχεια στάθηκε στην επιμονή της Ένωσης να είναι ο Κώστας Τσάνας στο νησί για το σεμινάριο: “Η επιμονή η δική μας να είναι σε αυτή τη φάση ο Κώστας Τσάνας είχε λόγο. Είναι προπονητής της Εθνικής Ελπίδων τα τελευταία πέντε χρόνια”, τόνισε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στο ποδόσφαιρο, οι προπονητές: “Οι διοικήσεις είναι η απαρχή της σύστασης μίας ομάδας, οι ποδοσφαιριστές είναι οι πρωταγωνιστές αλλά όλα αυτά δε θα είχαν γίνει πράξη αν δεν είναι οι προπονητές. Η ΕΠΟ έχει θεσπίσει ένα τέτοιο μομέντουμ για να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους να αποκτήσουν αυτό το δίπλωμα, θεωρώντας ότι ο προπονητής καθοδηγεί την ομάδα, τους παίκτες και τους φιλάθλους. Έτσι πρέπει να έχει γνώση και παιδεία για να μπει μία τάξη σε αυτά που βλέπουμε στα γήπεδα και προκειμένου να εξωραΐσουμε το άθλημα”, σημείωσε.

Ακόμα στάθηκε και στην απόφαση της ΕΠΣ Ζακύνθου για τη νέα σεζόν, λέγοντας: “Απόφαση της ΕΠΣ Ζακύνθου είναι όταν η ομάδα δηλώνεται σε πίνακες, ένας από τους τρεις παράγοντες πρέπει να έχει αυτό το δίπλωμα. Αυτή είναι η πολιτική μας”.

Ο Κώστας Τσάνας από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίηση του για την παρουσία του στη Ζάκυνθο: “Οι προπονητές είμαστε συνηθισμένοι να φωνάζουμε αν και πρέπει να ακουγόμαστε”, δήλωσε αρχικά ενώ στη συνέχεια μίλησε για τις λεπτομέρειες του σεμιναρίου και της απόκτησης του διπλώματος UEFA C.

O τεχνικός της Εθνικής Ελπίδων άρχισε την παρουσίαση αναφερόμενος στο μοντέλο πρακτικής εξάσκησης-τακτικής στις αναπτυξιακές ηλικίες με μεθοδολογική προσέγγιση και την προπόνηση μετάβασης μετά τα συμπεράσματα από τις τελευταίες διοργανώσεις στις οποίες συμμετείχε ως προπονητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

“Θα πρέπει ο κάθε προπονητής να είναι επαγγελματίας. Ξεκίνησα πριν από 14 χρόνια και πίστευα ότι η προπόνηση είναι ίδια είτε στην Μπαρτσελόνα είτε στον Αθηναϊκό που ήμουν. Ο ποδοσφαιριστής είναι πάντα παιδί”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά και προχώρησε μιλώντας για το παιδικό ποδόσφαιρο και τη σημερινή του μορφή με τις οργανωμένες ακαδημίες, τις εγκαταστάσεις και τους εξειδικευμένους προπονητές αλλά και το ότι η επικέντρωση δεν γίνεται στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών με λανθασμένες μεθόδους προπόνησης.

Το σεμινάριο προπονητικής UEFA C, ολοκληρώθηκε την Τρίτη 25/02 με τη δεύτερη μέρα καθώς πρόκειται για συνέχεια του προηγούμενου που είχε διεξαχθεί ξανά στο νησί πέρυσι, προκειμένου στο τέλος οι προπονητές να αποκτήσουν το συγκεκριμένο δίπλωμα.

acadimies.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected