Κατηγορίες
Super League 1

Απόλλων Σμύρνης – Αποχωρεί ο Βελλής, μένει ο Απόλλων!

2013090402487_158453595Ως μία από τις κρισιμότερες στιγμές στη σύγχρονη ιστορία του Απόλλωνα έχει οριστεί η σημερινή συνάντηση (6 μ.μ., «καφέ 1891» στο «Γεώργιος Καμάρας», μεταξύ ΔΣ ΠΑΕ, μέλη ΓΣ και το σωματείο της Αναγέννησης) την οποία συγκάλεσε ο Σταμάτης Βελλής, ωστόσο οι αποφάσεις μοιάζει να έχουν παρθεί ήδη από το αφεντικό της ομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεγαλομέτοχος της «ελαφράς ταξιαρχίας» έχει αποφασίσει να αποχωρίσει από τον σύλλογο και δύσκολα θα κάνει πίσω. Οι Αντίθετα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι «κυανόλευκοι» θα συνεχίσουν κανονικά στο πρωτάθλημα και θα παλέψουν για την παραμονή στην κατηγορία.

 Η αποχώρηση κοστίζει πανάκριβα

Εξέλιξη η οποία μοιάζει λογική αν λάβει υπ’ όψιν του κανείς την τεράστια οικονομική ζημιά που θα προκαλούσε στον Απόλλωνα η αποχώρησή του από τη Super League. Αρχικά μιλάμε για τη ρήτρα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο και το οποίο εκτιμάται από πλευράς λίγκας στις 530.000 ευρώ.

Βέβαια πληροφορίες αναφέρουν πως το συνδρομητικό κανάλι θα μπορούσε να διεκδικήσει όλο το ποσό που αναλογεί στον Απόλλωνα και είναι 1,6 εκατομμύριο ευρώ (τα παραπάνω ποσά θα έβγαιναν αρχικά από τα ταμεία της λίγκας και στη συνέχεια αυτή θα τα διεκδικούσε νομικά).

Παράλληλα, από τον ΚΑΠ ορίζεται αποζημίωση ανάλογα με το παιχνίδι (8.000 έως 40.000 ευρώ), τη στιγμή που απομένουν ακόμα 8 παιχνίδια. Ταυτόχρονα υπάρχει άρθρο που ορίζει αποζημίωση των ομάδων που πάνε στον πρώτο γύρο στη Ριζούπολη και δεν θα παίξουν στον δεύτερο κόντρα στην «ελαφρά ταξιαρχία» (Βέροια, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, Πανθρακικός, Ολυμπιακός) αλλά και στη διοργανώτρια αρχή.

Δηλαδή στην καλύτερη των περιπτώσεων θα κόστιζε τουλάχιστον 1 εκατομμύριο ευρώ, χωρίς να συνυπολογίσει κανείς και μια αρκετά πιθανή κίνηση για αποζημίωση από πλευράς ΟΠΑΠ.

*sentragoal.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected